Dalende prijzen door te veel melk in China

In China is er een overaanbod van melk. Het hoge melkvolume leidt tot dalende melkprijzen. In de laatste week van december is er sprake van een prijsdaling van 4,2 procent ten opzichte van dezelfde maand in 2021.

Deel dit topic

Reacties

Twentsch Land
Dan hebben ze flink aan getrokken, nog niet lang geleden was daar een flink tekort wat ik er van weet.
+1
hypotheekboer
@Twentsch Land het werkt daar wat anders als hier. Daar doen ze niet aan spantjeplakken. Geen last van bezwaarmakers. Die verkassen ze gewoon. En ondertussen hebben ze hier in Nederland ook al een behoorlijke positie opgebouwd.
+6
Henk Schoonvelde
Nog niet zolang gelden werd mij door RFC toch echt gezegd dat ik moest gaan weiden voor de Chinese markt.
De toekomst is bijna niet te voorspellen blijkbaar.
Willem123
@Henk Schoonvelde En dan 365 dagen ? dan ben je echt aan het weiden, Doen ze dat in China ook ?
+1
pieta
Quote Reactie van @Henk Schoonvelde:
door RFC toch echt gezegd dat ik moest gaan weiden

Wow, hebben ze zo'n hekel aan jou? 😁
Porky
@Henk Schoonvelde bij RFC lullen ze wel meer uit hun nek.
de jonge
@Henk Schoonvelde zijn er bij rfc nog regels voor rusland? er werden een aantal jaren terug immers nog regels vastgehouden voor het geval rusland de melk toch weer zou willen hebben.
+1
casev2
Af en toe verbaas ik me toch over het niveau van de vertaalde berichtjes uit dit vakblad. Roepen vaak meer vragen op dan dat ze beantwoorden...
hypotheekboer
@casev2 deze is wel helder hoor. Weinig Chinees aan. Hier in Nederland als de melkprijs zakt wordt door sommige meer gemolken, daar worden koeien verkocht. Gewoon 180 graden andere benadering.
bio boer
@hypotheekboer is de kosten verdeling daar ook anders ? Hier veel vaste kosten door grond die bijft ook al doe je alles weg daar zijn de kosten meschien meer veevoer dan helpt weg doen wel
hypotheekboer
@bio boer grotendeels aankoop van voer idd. Dan gaat de maïs weg voor korreltjes. Ze bouwen daar ook geen stallen van 10.000 euro per plaats of voor de eeuwigheid.
pieta
@hypotheekboer Welke mais gaat weg voor korreltjes als je bijna al je voer aankoopt?
hypotheekboer
@pieta de maïs van de telers
pieta
@hypotheekboer Dat klinkt wel leuk maar dit gebeurt toch pas echt als de melkprijs de variabele kosten(voer, gezondheid, energie, arbeid etc) niet meer goedmaakt. Rest vd kosten loopt door. Ik snap wel dat je dan niet direct nieuwe koeien koopt of uitbreidt maar als het echt zo ging dan zou de melkproductie ook wel meer variëren. Dat doet ie volgens mij niet echt.
+1
hypotheekboer
@pieta bedenk wel dat Chinese melkveebedrijven niet al generaties overgaan. Kan best dat je een boerderij met een paar 1000 koeien in een stad tegenkomt. Lage melkprijs, koeien eruit en (gebruiksrecht van de) grond verkopen gebeurt daar vaker.
dairyglobal.net/general/chinese-growth-spurt/
Bedrijfsleider is een kennis van me. Keuterboertje met een paar 1000 koeien. @casev2
casev2
@hypotheekboer je hebt het over china he.... 1.4 miljard mensen! Groeit jaarlijks in aantal inwoners van 2x nederland, bouwt het ene na het andere mega melkveebedrijfl. De enige koe die daar weggaat omdat de melkprijs lager is, is misschien een keuterboertje minder ofzo,
amor
hypotheekboer
@amor ene gaat over consumptiemelk, andere over melkpoeder. 2 verschillende markten
+1
Willem123
@hypotheekboer heel veel vraag naar melkpoeder bij Vreugdenhil 03 33 03 50 01 en de koeien mogen naar buiten als je dat zelf wil.
casev2
@hypotheekboer in veel landen word consumptiemelk van melkpoeder gemaakt, dus zo heel verschillend zijn die markten niet
hypotheekboer
@casev2 ze drinken daar veelal UHT melk. Ook Nederlandse is daar te koop.
Melkboer16
@amor dit past me beter dus geloof ik dit berichtje
diekman
Bericht is zeker afkomstig van Tjeerd de groot.
bio boer
Spotmarkt staat op 32 cent las ik op boerderij.nl dat belooft niet veel goeds
Zijn er ook boeren die op spotmarkt prijs leveren ? Of is dat voor verkoop onder fabrieken onderelkaar ?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk en china geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
25
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
4.236
TREFWOORDEN