Zuid-Hollands bedrijf claimt dat nieuwe combi mestvergister/luchtwasser geld oplevert

Door een combinatie van een mestvergister en een luchtwasser op hun erf te bouwen, kunnen Nederlandse veehouders hun CO2- en stikstofuitstoot verminderen en hun mest verwerken tot biogas, groene stroom en natuurlijke meststoffen zonder stikstof. Dat belooft een Zuid-Hollands bedrijf met het mestverwerkingssysteem Bioblox. De eerste installatie wordt momenteel getest op een veehouderij met koeien en varkens in het Brabantse Bakel.

Het bedrijf AllOptimal zegt dat uit allerlei berekeningen blijkt dat boeren hiermee niet alleen hun milieu-voetafdruk kunnen verlagen, maar ook winst kunnen maken. Veehouders die jaarlijks 5000 kubieke meter mest verwerken kunnen met de huidige energieprijzen een brutomarge van 140.000 euro behalen. Dat loopt voor boeren die 15.000 kubieke meter mest per jaar verwerken op tot 460.00 euro. Pig Business heeft deze claim nog niet kunnen verifiëren.

In de eerste installatie in het Brabantse worden thans de laatste kinderziektes uit het systeem gehaald en heeft het bedrijf een duidelijk beeld hoe het in de praktijk werkt. De komende maanden wordt de installatie aan andere veehouders getoond. Die kunnen hiervoor volgens het bedrijf een SDE+-subsidie aanvragen.

Deel dit topic

Reacties

bio boer
Voor het Zuid-Hollandse bedrijf 🤣

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , stroom , erf , stikstof , veehouders , biogas , mestvergister , meststoffen , luchtwasser , stikstofuitstoot en bioblox geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
876