Illustratie van: Thijs-4620

LC Commentaar | Vermijd Poolse landdag. Het is nu of nooit voor een akkoord over duurzame landbouw met perspectief

In onze parlementaire democratie is het normaliter zo dat het kabinet regeert en de beide Kamers controleert.

Steeds vaker echter wordt bij grote kwesties afgeweken van deze volgorde. Het kabinet lanceert een plan en probeert daarna eerst met belangenorganisaties een akkoord te sluiten. Zie de meerdere pensioenakkoorden tussen kabinet en de sociale partners. De reden voor deze aanpak: maatschappelijke onrust in de polder voorkomen. Voor de beide Kamers heeft dat iets ongemakkelijks. Vaak staan ze voor een voldongen feit. Je moet als Kamerlid van de coalitie en de constructieve oppositie stevig in je schoenen staan, wil je nog echt inhoudelijk tornen aan zo’n akkoord. Bovendien; vertegenwoordigen de bonden met hun bescheiden ledenaantal nog wel het geluid van werkend Nederland?

Deel dit topic

Reacties

+1
hypotheekboer
Bijzonder. Ik zie dat de kop hier afwijkt van het artikel in de LC. De kop hierboven geeft echter helder aan hoe het werkelijk in elkaar zit:
`In onze parlementaire democratie is het normaliter zo dat het kabinet regeert en de beide Kamers controleert.`
Er had moeten staan `controleren`. Zodoende kun je het nu geen parlementaire democratie meer noemen. Hopen dat het in maart weer normaal wordt.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , geluid , polder en landbouwakkoord geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0