Illustratie van: Jotke

Hoofd Juridische Zaken EU wees Gerrits weg uit jongste hoofdstuk stikstofdrama - Foodlog

Boeren kunnen beter navolging Sweetman eisen

Agractie, de Farmers Defence Force (FDF) en Dutch Dairymen Board (DDB) adviseren hun leden in beroep te gaan tegen het Wijzigingsbesluit. Het besluit formaliseert het eerdere ontwerp-besluit uit 2018. Kritiek of bezwaar zijn zinloos, al valt op te merken dat er 4 jaar zit tussen publicatie van het ontwerp en het definitieve besluit. Dat vindt Nico Gerrits. Hij heeft een advies voor de boerenorganisaties om hun energie en kosten beter te besteden.

Deel dit topic

Reacties

+1
Jawis
Interessant .... @jan-cees kunt u hier iets over zeggen?
jan-cees
@Jawis is al gezegd door John
+6
John Spithoven
Zeer interessant artikel. Mbt beroepsschrift is het spoor wat Nico beschrijft dezelfde route als dat NewMob en SSC bewandelt. Mbt het Sweetman arrest, dat is de reden dat SSC verzocht heeft om Aerius on hold te zetten. De natuur kent 300 drukfactoren en een passende beoordeling gaat breder dan alleen een Aerius berekening. Alleen dan wordt duidelijk dat er vele niet landbouw gerelateerde drukfactoren zijn op de natuur....vindt men een vervelende discussie.....
Jawis
Kunnen de boeren in overrijsel met dwangsom dit arrest niet gebruiken?
jan-cees
@Jawis Wordt lastig want dat had provincie moeten doen in procedure tegen Mob die is daar partij niet de drie veehouders
Bennie Stevelink
Overgenomen van Foodlog

Reactie van Jan Peter van Doorn:
Quote:
Nico, als ik dit nu weer lees, is dan de conclusie niet dat de politiek een beleid heeft (kort: meer wonen en recreatie en minder landbouw) maar niet voor dat beleid durft te staan (zetels) en zich daarom verschuilt achter Aerius en Brussel (het moet van hunnie)?


Antwoord van Nico Gerrits:
Quote:
#9, Jan Peter, je hebt gelijk.
De oorspronkelijke agenda was van de ambtenaren en de TBO´s: meer natuur ten koste van de landbouw. Aerius en de vergunningplicht waren daarbij de dwangmiddelen.
Die agenda is er nog steeds maar door de cascade van andere wensen (allemaal ruimtelijke ordening) die nu door de vergunningplicht geraakt blijken te worden, een beetje uit zicht geraakt.
Het verstop-gedrag is niet veranderd.

Het bevestigd de indruk die ik zelf al langer heb: herinrichting van Nederland met minder ruimte voor landbouw is het doel, stikstof de kapstok.
+4
Twentsch Land
Het bevestigd de indruk die ik zelf al langer heb: herinrichting van Nederland met minder ruimte voor landbouw is het doel, stikstof de kapstok.

Nou Bennie, die indruk hebben er heel veel en ook al heel lang.

@Bennie Stevelink
Bennie Stevelink
Quote Reactie van @Twentsch Land:
Nou Bennie, die indruk hebben er heel veel en ook al heel lang.

Als iemand als Nico Gerrits dit ook zo ziet heb ik meer vertrouwen dat deze visie klopt.
+1
Theo61
@Bennie Stevelink Waarom nu pas ? Het word hier al tijden door meerdere gezegd. Ook dat LTO het niet wil inzien!!
+4
matt
@Bennie StevelinkPOAH bennie 2.0 ziet het 🙂
Jawis
@matt ja jong....straks wordt ie nog activistisch....
+1
rene-de-jong
@Bennie Stevelink Gaat er een lichtje branden Bennie?

Het is niet voor het eerst dat deze zaken hier aan de orde komen, het zou een goede zaak zijn als een ieder die zich met dit dossier bemoeid ALLE stukken van deze man doorneemt en dan ook ALLE.

zo'n 2 jr geleden heb ik het begrip 'natuurlijke kenmerken' hier eens uitgelegd;

prikkebord.nl/topic/238098/…

Het vervolg (vragen n.a.v. Holahan arrest ook door actie hier op prikbord!!) is ook meermaals beschreven en daaruit blijkt klip en klaar dat Dick Bal (LNV) de zaken volledig verdraaid en via de minister het kabinet voorliegt (geen andere woorden voor).
Bennie Stevelink
@rene-de-jong
Jij vecht tegen de kapstok (stikstof).
Hoe gaan wij om met de herinrichting van Nederland waar het in werkelijkheid om gaat? Als het niet aan stikstof wordt opgehangen komt de herinrichting er wel via de Kader Richtlijn Water.
Jawis
@Bennie Stevelink daar heb je wel een punt...maar ook daar gaat alles mis.....
Eerst maar een andere eerste kamer zodat heilloze wetten niet meer zomaar aangenomen worden. Daarna andere 2e kamer zodat wetten gewijzigd/ongedaan kunnen worden gemaakt..
matt
@Bennie Stevelink daar moet je ook maar eens goed induiken in die kaderrichtlijn water.
Zelfde liedje dat het toch oh oh zo slecht gaat met het water,rapporten opgemaakt door haskoning,de ex werkgever van je neef.
Putjeschepperr
@Bennie Stevelink zolang Duitsland andere normen hanteert als Nederland aan water, hoe kunnen ze dan verwachten dat de kwaliteit hier beter wordt?
+3
jan-cees
@Bennie Stevelink blij dat je het licht gaat zien
2014 is Mesdagfonds begonnen met ammoniak en krw en nitraatrichtlijn
Dezelfde spelers op alle drie de dossiers bij lto vertikten het om bijvoorbeeld naar de krw te kijken Dat deden de geborgde zetels al in de waterschappen
Gemiddeld genomen incompetente plucheklevers
Bennie Stevelink
@jan-cees
Quote:
2014 is Mesdagfonds begonnen met ammoniak en krw en nitraatrichtlijn
Dezelfde spelers op alle drie de dossiers bij lto vertikten het om bijvoorbeeld naar de krw te kijken Dat deden de geborgde zetels al in de waterschappen
Gemiddeld genomen incompetente plucheklevers

Dat geeft geen antwoord op de vraag hoe wij moeten omgaan met de herinrichting van Nederland.

Zouden ze bij LTO niet weten dat het depositie-verhaal een kul-verhaal is? Ik denk het wel, maar ik vermoed dat ze bij LTO knopen tellen.
De herinrichting van Nederland met minder landbouw en meer natuur komt er in alle gevallen. Als het niet via het depositie-kulverhaal is dan wel via een anderen route.
Als wij het depositie-kulverhaal weten af te schieten krijgen wij wat stikstof betreft te maken met generiek emissie-beleid naast de herinrichting die via een andere route ook gewoon doorgaat.
Door het depositie-kulverhaal mee te spelen krijgen we weliswaar herinrichting van Nederland maar ontsnappen wij aan generiek emissie-beleid. Dat is voor de sector voordeliger.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
maar ontsnappen wij aan generiek emissie-beleid. Dat is voor de sector voordeliger.

In plaats daarvan offert LTO gewoon een aantal boeren op om hun gedroomde bedrijven te laten ontwikkelen (Lees: schaalvergroten). Dàt is waar de LTO mee bezig is. Het enige zinnige dat de LTO kan doen (voor zover ze mandaat hebben) is overal dwars voor gaan liggen zolang er geen enkele wetenschappelijke onderbouwing is voor de kulproblemen. Als de overheid ergens op boerengrond andere plannen heeft dan dienen ze de boeren gewoon op te kopen en de boel op een fatsoenlijke manier te regelen. Zó werkt dat in een normaal land.
Bennie Stevelink
Quote Reactie van @kanniewaarzijn:
In plaats daarvan offert LTO gewoon een aantal boeren op

Hoe wil jij stoppende boeren zonder opvolger dwingen om door te gaan?
kanniewaarzijn
@Bennie Stevelink Klets nou geen onzin. Iemand die wil stoppen kan gewoon stoppen. Wat de LTO doet is in die gebiedsprocessen even beslissen over andermans bedrijf. Iets wat ze 25 jaar geleden ook al deden.
Bennie Stevelink
Quote Reactie van @kanniewaarzijn:
Als de overheid ergens op boerengrond andere plannen heeft dan dienen ze de boeren gewoon op te kopen en de boel op een fatsoenlijke manier te regelen. Zó werkt dat in een normaal land.

Daar zijn inmiddels regelingen voor.
kanniewaarzijn
@Bennie Stevelink Dat kan ook zonder een hele sector op basis van leugens in diskrediet te brengen.
GJKlaassen
@Bennie Stevelink als het depositie kul-verhaal wordt afgeschoten, waarom zouden wij dan als sector wel emissiebeperkende maatregelen gaan accepteren als dat bij industrie en transport niet hoeft?
Jawis
@Bennie Stevelink de herinrichting komt er niet bennie... waarom niet?
Nederland gaat er dwars voor liggen...let maar op.. 16 maart zullen de kaarten anders liggen.. caroline zal op tv vertellen wat er allemaal wel mogelijk is als zij en haar medestanders aan de macht komen.. en dat gaat er in als zoete koek. De zelfkasteiding en macht van deze kleine woke groep die nu raast dat alles minder moet behalve voor hen zelf, is over..
Onder rechts zal er wel gebouwd worden... voor nederlanders...
En je kunt met het vliegtuig op vakantie..
Het volk( wie zijn die mensen) is het zat....
+2
jan-cees
@Bennie Stevelink Bennie Bennie toch. Zouden ze bij LTO niet weten dat depositie een kulverhaal is? Zouden ze niet weten dat het om landinrichting gaat? Zou er zonder stikstof geen andere stok worden genomen om de landbouw te slaan.

Als je belangenbehartiger bent ga je niet uit van zou dit of zou dat. Dan maak je een heldere analyse van het vraagstuk en maak je helder aan je achterban en de overige partijen hoe je tegen de zaak aan kijkt en waar de piketpalen staan en je maakt kraakhelder waar de NoGo's liggen.
Dat zijn je uitgangspunten een soort van Bijbelse waarden waar iedereen met zn poten af dient te blijven.
Vanuit die heldere positie ga je de gesprekken aan.

Dat ontbreekt volledig bij LTO.
Waar staan ze voor in de stikstofdiscussie?
De Pasmelders? Hoe dan waar dan? Niet in Overijssel die drie hebben ze laten vallen.
Wat is de inzet van LTO voor de Veluwe? Die van Brouwer zien we wel die snapt het. Zijn andere collega's in LTO daarintegen schrijven de Veluwe af. Als we de Veluwe uit de troijka donderen dan blijven ze voorlopig van ons af. Is daar de gedachte.

Als we gaan praten over herinirichting van Nederland prima en is ook te begrijpen maar dan is dat ook het gespreks onderwerp en niet alle bijzakelijk gereutel.

Helderheid krijgen van de overheid is niet zo moeilijk als jezelf helder bent dwing je de ander dat ook te zijn.
Dat was de kracht van de werkwijze van het LC
Helder aangeven wat wel en wat niet.
Dat werd helaas opgeblazen door LTO en daarmee is een effectieve belangenbehartiging die zo noodzakelijk is ook om zeep geholpen.

Helderheid helderheid helderheid en geen achterkamertjes of tafeltjes gedoe.
Pas om tafel als jezelf helderheid hebt en dat hebt afgestemd met je achterban.
En tot die tijd nergens aan tafel.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's foodlog , ddb , farmers defence force , agractie , fdf en boeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
26
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
3.472