Beroep SSC en NewMob tegen beleid Van der Wal

De stichtingen Stikstofclaim (SSC) en NewMob hebben namens aangeslotenen beroep aangetekend tegen de wijziging van de vastgelegde natuurwaarden in 101 Natura 2000-gebieden in Nederland ten tijde van de aanwijzing.

Daarmee maken de stichtingen een andersoortig bezwaar dan eerder de provincie Friesland maakte tegen het besluit van minister voor Natuur en Stikstof Christianne van der Wal. Friesland wil met name geen extra natuurgebieden en geen zwaardere natuurwaarden. Op zich zijn SSC en NewMob daar ook niet voor, maar zij maken een principiëler bezwaar en stellen dat de Nederlandse overheid een verkeerde procedure heeft gehanteerd en andere doelen natstreeft dan ze zegt te doen. Ze keren zich met het beroep dus tegen het gevoerde beleid. Behalve dat de procedure niet op de juiste manier is gevoerd, is het beleid volgens de stichtingen ook niet transparant.

Deel dit topic

Reacties

Grasbaal

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's friesland , stikstof , natuur , overheid , natuurgebieden , ssc , christianne van der wal , van der wal , stichting stikstofclaim en nederland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
1.452