''Rechtse' meerderheid is mythe'



Quote:
Het idee dat er een rechtse meerderheid bestaat in de Tweede Kamer, die per definitie pro-boer handelt, klopt niet. Dat zegt CDA-Kamerlid Derk Boswijk.

Bron

Deel dit topic

Reacties

+15
familie pelle
Het huidige cda als “ Boeren en plattelands partij” is een mythe.
+1
Twentsch Land
Derk heeft in zekere zin gelijk .... de rechtse partijen zijn niet unaniem boeren gezind. Op dit moment komen ze in zekere mate op voor de boeren omdat ze weten dat het een groep is die het niet meer kan vinden bij hun partij in het verleden, hier zijn dus stemmen te halen. Als we kijken naar stem gedrag de laatste tijden van rechtse partijen zien we dat ze niet altijd boeren gezindt zijn dus om op die partijen alle hoop te zetten is jezelf voor de gek houden want ook hun zullen boeren gebruiken voor wisselgeld.

De vraag die je nu aan jezelf kunt stellen is ..... wat is beter voor de boer !

Een bewind over links of een bewind over rechts......dan zullen we toch meer hebben aan een kabinet over rechts ondanks het geen Gloria brengt.

Derk heeft waarschijnlijk op zijn manier goede bedoelingen maar heeft niet het hele spel in de gaten en beseft niet dat hij out is.
+2
Bennie Stevelink
Quote Reactie van @Twentsch Land:
Derk heeft waarschijnlijk op zijn manier goede bedoelingen maar heeft niet het hele spel in de gaten en beseft niet dat hij out is.

Hij is gebonden aan het coalitieakkoord, dat is zijn probleem.
Twentsch Land
Misschien doet hij er verstandig aan om eens met omzigt en/of met van der plas aan tafel te gaan .... heb het idee dat hij met zijn geweten niet goed overweg kan in deze coalitie.

@Bennie Stevelink
familie pelle
@Bennie Stevelink
Quote:
. Hij is gebonden aan het coalitieakkoord, dat is zijn probleem.

Nee Bennie. Je versimpeld hiermee het probleem van het cda. De koerswijziging van het cda van enige jaren geleden is het probleem. Toen werd een “toekomstvisie” gepresenteerd waarin afscheid werd genomen van de achterban.
+2
robbies
@Bennie Stevelink een Kamerlid is onafhankelijk volksvertegenwoordiger en zou moeten handelen zonder last of ruggespraak
+1
de jonge
@Bennie Stevelink hij heeft blijkbaar nogal snel een probleem,, zelfs met oude vrouwtjes die netjes aanbellen voor een gesprek
+2
casev2
@Bennie Stevelink
Quote:
Hij is gebonden aan het coalitieakkoord, dat is zijn probleem.

Tja, gezien de huidige populariteit van het cda hoeft hij zich in ieder geval geen zorgen te maken voor een volgende termijn in de kamer voor hem.... Met andere woorden: als hij z'n eigen in de spiegel wil kunnen blijven aankijken, mag hij wel eens wat beter zijn best gaan doen voor die 1603 mensen die op hem persoonlijk gestemd hebben....
+2
kanniewaarzijn
@casev2 Fracties in de Tweede Kamer die van VVD, CDA, CU, of D66 huize zijn, zijn geen volksvertegenwoordigers maar coalitievertegenwoordigers. Boswijk is daar een glibberig voorbeeld van.
Hans van Bergen
@Bennie Stevelink wat ga jij doen in de nabije toekomst? Jij hebt je hele leven je vertrouwen gegeven aan het LTO/CDA complex. Het CDA landbouw beleid werd door de ZLTO in elkaar gezet en de andere partijen gingen daar naast en onder zitten. Zo heeft het 45 jaar gefunctioneerd. Dat Bennie is zoals je weet over en uit. Wat ga jij in Maart stemmen??
Jawis
@Hans van Bergen heeft ie al gezegd.....
CAROLINE
+1
Frans1
@Bennie Stevelink dus eigenlijk gewoon populistische praatjes, waarna hij zich verschuilt achter het regeerakkoord, wat zijn CDA mede ondertekend heeft.
Dacht dat jij zo tegen populistische praatjes was
BertK
@Bennie Stevelink Zeker. Maar als Aerius een verkeerde voorstelling van zaken geeft, moet hij de leugen aan de kaak stellen. Stikstof beetpakken en de echte problemen laten liggen helpt niet om de natuur te 'verbeteren '.
Weidezicht
@Twentsch Land mwah, links is eerder bereid om groot geld te trekken voor agrarische krimp. Rechts (vvd) huilt nu met links mee, en rookt de boeren uit, laat de industrie en schiphol e.d. alvast voor klein geld een hap uit de sector nemen en doet zelf tot op heden niets.
Twentsch Land
Dus over links gaan ?

@Weidezicht
Weidezicht
@Twentsch Land nou daar is mijn geest nog niet rijp voor, maar vindt dat rechts, als zijnde vvd, ook een drama. Ben zelf zzp er, en daar hebben ze zachtjes aan ook een heel afbraakbeleid voor op stapel staan. Zelfstandigenaftrek afbouwen, bpm vrijstelling op bedrijfswagens af schaffen, sparen voor pensioen is ook lastige zaak, door geen rente en wel belasting en hoge inflatie (dat raakt ons allen, maar goed)
+5
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Weidezicht:
laat de industrie en schiphol e.d. alvast voor klein geld een hap uit de sector nemen en doet zelf tot op heden niets.

Dat is nou precies de opzet, dat het bedrijfsleven de sanering van de agrarische sector gaat betalen. Of dacht jij nog altijd dat de overheid ècht 25 miljard aan de boeren gaat betalen?
Weidezicht
@kanniewaarzijn waar het in deze discussie om gaat, heeft links of rechts deze werkwijze bedacht?
kanniewaarzijn
@Weidezicht Deze werkwijze wordt door zowel links als rechts onderschreven.
+1
Jawis
@kanniewaarzijn dat gaat naar schiphol die ons uitkoopt .... 2 vliegen in 1 klap
Tommie1
Ik ben geen PVVers maar Geert legt het hier nog een keer uit hoe het werkt...
google.nl/search/…
Weidezicht
@Tommie1 stond intervieuw met geert in telegraaf verleden week. Vond het geen sterk verhaal, draaikonterig.
hans-hans
Er blijven in de peilingen heel weinig plekken over voor cda dus komt hij er misschien nooit meer in
peiling Maurice de Hond (18 dec) een verlies van 15 naar 5 zetels is bijna 70% verlies en is kwa % de grootste verliezer (in de peilingen ) als ik goed gekeken heb
Jawis
@hans-hans kansloos... ook bij andere partijen hoop ik. Deze man hoeft nooit weer in de politiek... leugenaar....
+5
Melkboer16
JA21 en BBB kunnen samen wel een potje breken bij de Statenverkiezing daar ben ik van overtuigd.
Als die kerstboomverkoper maar geen domme dingen gaat doen.
Het zijn niet alleen maar boeren en aanverwanten die klaar zijn met dit beleid
sorry

hypotheekboer
@Spuit11 kunt het eigenlijk alleen maar volledig eens zijn met de schrijver. Mogelijk zou Van Haga er ook nog wel bij passen.
de jonge
@hypotheekboer van haga kan inderdaad ook nog wel eens interessant zijn
+1
kanniewaarzijn
@Spuit11 Wauw! Deze man moet onmiddellijk met Caroline, Joost en Pieter gaan praten!! En eventueel ook betrokken blijven bij de vorming van de REDDING VAN NEDERLAND !!
Spuit11
@kanniewaarzijn niet om arrogant te zijn... prikkebord.nl/topic/294566/…

Ben oprecht benieuwd naar @jan-cees zijn reactie
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Spuit11:
niet om arrogant te zijn.

Heeft hij het van jou of jij van hem?
+1
Spuit11
@kanniewaarzijn gevalletje twee zielen één gedachte.
de Tank
Er is altijd 50% links van het midden en 50 % rechts van het midden. Het midden schuift wel heen en weer. Daarnaast schat ik in dat %pro boer bij de verkiezers hoger is dan in de kamer.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's tweede kamer en derk boswijk geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
34
DEELNEMERS
19
WEERGAVES
0