Weinig vertrouwen bij boeren in gebiedsprocessenQuote:
Slechts een op de tien boeren en tuinders heeft er vertrouwen in dat de gebiedsprocessen een oplossing bieden voor de problemen rond stikstof, water en klimaat. Ondertussen bestaat er onder boeren een grote behoefte aan langjarige duidelijkheid over de regelgeving waaraan ze moeten voldoen.

Weinig nieuws onder de zon.

Deel dit topic

Reacties

+1
Twentsch Land
Gebiedsprocessen hebben een ander doel.....
Kars
@Twentsch Land iedereen behartigen en als er wat overblijft nog wat voor de boeren
t zal wel
@Kars klopt. grond op kopen voor allerlei doelen zoals herenboerderijen, pluk tuinen, voedsel bossen, notenlanderijen enz. en de grond die naar de boeren gaat voor zgn extensiveren mag alleen extensief gebruikt worden voor een hoge pachtprijs. na 15 juni maaien ,20 ton vaste mest enz. vogeltjes land creeren.... tis altyd het zelfde liedje toen van aartsen varkens vrije zones wilde was er een pot met geld voor de land bouw....zgn. het monde uit in verbindings zones en natura 2000 gebieden benoemen... we kennen inmiddels de afloop gaat weer gebeuren iedereen wil en gaat mee eten uit de ""landbouw"" ruif.....
Jaap40
@Twentsch Land zijn we er toch weer in getuint....
Koeien boertje
Ben ik blij dat bij ons momenteel zowel lto en nmv hier niet aan meewerken.
Het ajk heeft nog niet genoeg ervaring en denkt nog voor belangen op te komen, of hun eigen bedrijf veilig te stellen
Twentsch Land
Lto gaat aanschuiven als het zover is.

@Koeien boertje
marcel r
@Koeien boertje Jij hebt liever dat de overheid jouw gebied in gaat delen?
+4
Kars
Hier hebben we de laatste ruilverkaveling van nederland denk ik gehad jaar of 10 geleden. Noemt het maar een gebiedsproces, waar natuurmonumenten 800 ha gebied landbouwgrond naar zich toe getrokken en verwoest.
Ik zie dat voor de rest van nederland ook gebeuren.
Geloof die praatjes maar niet. Enkele boeren bestuurders die in gebiedsprocessen zitten bedelen zich wel extra grond toe. Dat is hier ook gebeurd nml. En dan benadelen ze jouw wel door te zeggen dat ruilgrond meer waarde heeft als je perceel en kun je meters inleveren.
Zo is dat hier ook gebeurd.
Twentsch Land
Enkele boeren bestuurders die in gebiedsprocessen zitten bedelen zich wel extra grond toe. Dat is hier ook gebeurd nml. En dan benadelen ze jouw wel door te zeggen dat ruilgrond meer waarde heeft als je perceel en kun je meters inleveren.
Zo is dat hier ook gebeurd.

Dat is precies de realiteit.

@Kars
Arnold1988
In mijn gebied zitten de pasmelders aan tafel met de provincie om te kijken hoe ze vergunninghouders kunnen laten leveren
Binnenkort maar eens een beetje reuring veroorzaken door wat namen te noemen van “de onderhandelaars”.
Jawis
@Arnold1988 binnenkort? Waarom nu niet?
Of past jou dat nu niet?
Ouwe bluffer....
Blondje
@Arnold1988 ja kom op met die namen ouwe bluffer😁
+1
Hoogland
De gebiedsprocessen zijn voor Lto een verdienmodel, ik zit zelf in een gebiedsproces waar Lto medewerkers goed betaalde banen aan hebben. De rest van de agrarische belangenbehartigers worden door de overheidspartijen niet uitgenodigd. Daarom was Lto er ook als eerste bij om een landbouwakkoord af te sluiten. De regionale gebiedsprocessen in het kader van stikstof en NPLG gaan vnl door Lto gevoerd worden, de rest staat buiten spel. Met het grootste gemak worden uw belangen zo verkwanseld.
Kars
@Hoogland belangenbehartiger voor zichzelf. Mja dat weet ik al jaren. Ben al 10 jaar lid af. Zag dat toen al hoe rotvolk zich verrijkt over me lidmaatschap.
+2
marcel r
@Hoogland Ik ben toch benieuwd in welk gebied je zit, en of je deze suggestieve statements kan onderbouwen.
Hier hebben we een geheel andere ervaring.
+2
Hoogland
Lto gaat de landbouw in de regionale gebiedsprocessen aangaande stikstof en NPLG vertegenwoordigen, simpelweg omdat zij alleen de mensen ervoor hebben, de andere belangenvertegenwoordigers niet. De overheid praat ook het liefst alleen met Lto. De overheden gaan de mensen van Lto betalen die worden ingezet voor de gebiedsprocessen en daarom gaat het aloude gezegde weer gelden : wiens brood men eet, wiens taal men spreekt.
de jonge
@Hoogland gaat de lto ALLE regionale gebiedsprocessen vertegenwoordigen?
+1
Hoogland
@de jonge Uiteindelijk wel. In het begin worden andere partijen voor de vorm uitgenodigd. Echter als je dingen inbrengt die de overheden niet bevallen dan wordt het stil en blijkt achteraf dat ze met Lto verder zijn gegaan.
-Jan-
Quote Reactie van @Hoogland:
Uiteindelijk wel.

Dus zijn landelijke acteis geoorloofd als het om niet vertegenwoordigd voelen
MTSTAMMINGA
nieuweoogst.nl/nieuws/2023/…

Jack Rijlaarsdam Ligt even in boer taal even uit wat de pijn punten zijn in de gebeidsprocessen zijn (zelfde bladzijde)
+1
matt
@MTSTAMMINGA nieuweoogst.nl/nieuws/2023/…
Dit artikel bedoel je karst.
+1
kanniewaarzijn
@matt Dat zie je overal gebeuren, dat grond die de natuurorganisaties zo nodig moesten hebben, verpaupert en er gebeurt niet veel meer dan maaien. Maar ze hebben het dan toch maar mooi, dat dan weer wel!
Weidezicht
@kanniewaarzijn vangen er subsidie op. Als ze het rond krijgen met een gemeente gaan er bomen op, en dan kunnen co2 credits gaan verkopen. Kassa.
MTSTAMMINGA
@kanniewaarzijn Wij vinden het een dikke rotzooi een burger vindt het mooi Want het is natuur !!
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @MTSTAMMINGA:
een burger vindt het mooi

Ik ken genoeg burgers die het ook niet meer snappen.
+1
JohnDeere7serie
@marcel r
Quote:
@Koeien boertje Jij hebt liever dat de overheid jouw gebied in gaat delen?

prikkebord.nl/topic/282270/…

What happened?
marcel r
@JohnDeere7serie Voortschrijdend inzicht.
De trein rijdt verder.
Alternatief voor de overheid is een generieke korting opleggen en vergunningen rond N-2000 intrekken.
demelkboer
Het idee van de Gebiedsprocessen is om nog meer grond in en rond N2000 gebieden in overheids handen te krijgen
Hoogland
@demelkboer Klopt helemaal. Ga nooit akkoord met gedwongen vertrek uit deze gebieden vanwege de stikstof onzin en NPLG. Dit zijn bedachte spelletjes door natuurorganisaties en LNV.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's water , stikstof , regelgeving , tuinders , klimaat , boeren en nieuws geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
28
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
2.517