Mening | Stop met ‘bullshit jobs’ en gebruik ruimte efficiënter;

Dit artikel geeft inzicht in toekomstvisie van de hoge heren van Eindhoven c.q. ons land. Krimp van de ene sector (agro, logistiek) biedt groeiruimte voor de andere (o.a. high tech), met een lagere ecologische footprint en beter verdienmodel voor b.v. Nederland. (zie onder). Ik kan ze wat dat betreft niet eens ongelijk geven maar kom er dan eerlijk voor uit. Dit is overigens veel realistischer dan dat "Tristate city" gedoe.

"quote"
Onderdeel van de voetafdruk van de logistieke sector zijn: veel flex-contracten, lage beloning, lange werktijden, veel arbeidsmigranten, ‘verdozing’ van het landschap, ruimte-extensief, extreem veel transport, luchtvervuiling en wonen op campings in de regio. De voetafdruk van de hightech ziet er geheel anders uit: duurzamer, bèta’s (universitair, hbo, mbo), goede beloning en arbeidsomstandigheden, expat-community, veel passanten, hoogste multiplier, tweedeling, congestie woon- werkverkeer, voordringen op de woningmarkt, stijgende huisvestingskosten. De agro-industrie kenmerkt zich vooral door: toenemend aantal opgehokte dieren, vervuiling van het grondwater, de bodem en de lucht, machtspositie van toeleveranciers /Rabobank / grootwinkelbedrijf, seizoenarbeid, MOE-landers, lage lonen, huisjesmelkers, pensions en campings, zwaar transport. Kortom, de gevolgen van de groei van de economie zijn voor de regio sterk afhankelijk van de groei en krimp van de afzonderlijke sectoren van de economie

Deel dit topic

Reacties

+1
Vantveen
Een meeetertje van de overheid die afgeeft op mensen die wel echt werk doen.
hier zonder betaalmuur trouwens archive.ph/us7qD/
Kars
Asml heeft grotendeels expats in dienst. High tech campus is verkocht aan buitenlandse investeerder vorig jaar. Is ook al in buitenlandse handen. Vraag mensen rondom eindhoven hoe blij ze met asml zijn. Geen positieve reactie te krijgen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's transport , lucht , landschap , dieren , economie , verdienmodel , grondwater , zwaar transport , eindhoven en nederland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0