Wie gaat Van der Wal opvolgen?

Ik kan me niet voorstellen dat de vrijgegeven notulen over de vier ministers die naar Brussel gingen geen gevolgen zal hebben.

Het belangrijkste hierin lijkt me nog niet eens welke ministers mee waren, maar de toezegging van 30 % veekrimp in combinatie met de datum van de bijeenkomst.

Vlak na de bijeenkomst in Brussel wordt Van der Wal door NOS gevraagd of er 30 % veekrimp zal komen. Hierop geeft ze aan dat ze dat niet weet. Maar belangrijker: nog iets later is het debat over het stikstofkaartje en ook daar doet ze alsof innovatie reductie van de veestapel kan beperken.

Derk Boswijk vraagt continue naar mogelijkheden voor technische maatregelen zoals laatst nog bij Adema over het borgen van verdunnen mest en verlaging eiwit in rantsoen.

Als er nu een motie van wantrouwen komt op basis van achterhouden van relevante informatie dan lijkt mij dat CDA (en vrrmoedelijk ook VVD) die motie moeten gaan steunen. Anders is de enige conclusie dat zij afgelopen tijd maar wat toneel gespeeld hebben. En dat helpt hun ook niet bij de provinciale verkiezingen.

Deel dit topic

Reacties

Jean-PierreK
Wasro VVD motie ook zal moeten steunen: nos.nl/artikel/…
Jean-PierreK
Jean-PierreK
Blondje
@Jean-PierreK boswijk snapt er zelf niets van .
ER STAAN GESCHREVEN JE MOET VOOR AF AANTONEN WAT DE REDUCTIE IS
ook met dat water verhaal is alleen maar populair doen door boswijk.
Putjeschepperr
Die muts blijft gewoon zitten
+1
robbies
Er komt geen motie van wantrouwen. Kwam die maar....
Hooibaaltje
We gaan van der Wal in de sloot is ff-tjes lekker wegstemmen dit jaar.
Een dame met erg weinig kennis die hoort daar niet te zitten.
Wie haar moet opvolgen zou ik ook niet weten er zijn niet zoveel geschikte personen.
+6
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Hooibaaltje:
Wie haar moet opvolgen zou ik ook niet weten

Helemaal niemand. Een minister van stikstof is sowieso grote flauwekul. Een minister van stikstof die geen idee heeft wat stikstof is nog veel idioter.
Hooibaaltje
@kanniewaarzijn inderdaad weg met die onzin ministerspost stikstof.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , innovatie , eiwit , cda , verkiezingen , rantsoen , brussel , veestapel , NOS en van der wal geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!