Illustratie van: JaKo

Betrouwbare energieleverancier gezocht

Aangezien mijn contract afgelopen is ben ik op zoek naar een nieuwe leverancier voor gas en elektra.
Wie heeft tips/ervaring?

Deel dit topic

Reacties

+3
Edvof
Nieuwestroom
ReneGroener
The Bill Doctor
+1
komelker 2
Nieuwe stroom
Albert Altena
Een goedkoper aanbieder zal niet ingekocht hebben op de afgelopen dure markt.
Zo ook nieuwe aanbieders.
Toekomst is bij elke aanbieder geen garantie op het goedkoopste.
Of ze knijpen er net als de DGB ertussenuit.
Echter is vast blijven zitten bij steeds dezelfde ook geen optie, want daar wordt vaak het vertrouwen beschaamd, wat eigenlijk nooit zou mogen.
Grasbaal
Ik ben overgestapt van Vattenvall naar energie.anwb.nl/ , werkt ook met dagprijzen maar dat kan ook negatief uitpakken ben ik me van bewust.
jan 10
@Grasbaal Dat valt wel mee denk ik,gisteren gemiddeld 12 cent en morgen 13 cent.
Albert Altena
@jan 10 Resultaten in het verleden en nu, geven geen garantie voor de toekomst.
jan 10
Quote Reactie van @Albert Altena:
Resultaten in het verleden en nu, geven geen garantie voor de toekomst.

Hoe bedenk je het...gewoon nieuwe stroom:😁
Sunpowersystems
@jan 10 De prijzen die jij hier noemt zijn de kale energieprijzen. Hier komt de energiebelasting nog bij. Voor de eerste schijf tot 10.000kWh is dat zo'n 12,5 ct. Tweede schijf 10.000-50.000 kWh 10 ct. Alles ex. BTW. Veel mensen houden hier geen rekening mee bij de tarieven van dynamische aanbieders.
cjw73
@Sunpowersystems ex btw is bij iedereen zo
t zal wel
@Sunpowersystems 3 weken terus aanbod gehad 0,97 gas 27 electriciteit kale prijs. wel voor 5 jaar vast helaas....
Sunpowersystems
@t zal wel Zonnepaneeltjes, 30 jaar vast, 15ct/kWh (kostprijs rente en afschrijving).
Albert Altena
@Grasbaal Zelf dag en nacht prijzen.
Zelfs met zonnepanelen overdag toe moeten leggen als er teveel stroom opgewekt wordt en 's avonds en 's nachts het volle pond betalen.
Grasbaal
@Albert Altena ik zal hier bewuster mee moeten omgaan en mijn auto vooral opladen als de zon schijnt
Albert Altena
@Grasbaal Zo kun je zelf salderen van dag naar nacht.
Maar met het salderen van zomer naar winter zullen velen van de koude kermis thuis komen.
+1
Theo61
@Grasbaal Word dan wat vaker fietsen in de winter 😀
sorry
Quote Reactie van @Grasbaal:
k ben overgestapt van Vattenv

waarom eigenlijk,u kan toch salderen? of te weinig panelen?
+2
Sunpowersystems
@Grasbaal Als je panelen hebt met een dynamisch tarief zou je je eens kunnen verdiepen in een tweede allocatiepunt. Op elke aansluiting in Nederland kun je (mits er voldoende ruimte is in de meterkast) tot vijf elektrameters plaatsen, en evenzoveel energieleveranciers (of afnemers) contracteren. Dus afnemen op de ene meter en terugleveren op de andere kan. Je kunt dan niet meer salderen, maar als de prijzen goed zijn hoeft dat ook niet. Wie handig is kan e.e.a. zo inrichten dat afnemen/terugleveren per meter makkelijk is te switchen. Nadeel: Je moet het scherp in de gaten houden, en je moet er aardigheid in hebben. Niet standaard voor iedereen geschikt, maar het kan.
sorry
@Sunpowersystems vraagje wat zijn vandaag de dag goede panelen en wat is rommel?
Sunpowersystems
@sorry Algemeen advies, neem panelen van één van de tien grootste prodecenten van de wereld. Deze jongens hebben voldoende armslag te investeren in kwaliteit en innovatie. Denk aan Canadian, Jinko, Trina, LG (duur) en Longi. Zonder anderen tekort te doen. Q-Cells hoort daar ook bij, alleen heeft het moederbedrijf connecties met producenten van clusterbommen. Ik wil daar geen discussies over voeren, dus weer ik dit paneel. Maar kwalitatief geen bedenkingen.

Mijn persoonlijke inschatting is dat er tussen de omvormers een groter kwaliteitsverschil zit.
Grasbaal
@Sunpowersystems bedankt voor de tip
Grasbaal
@sorry ik heb nog een ander pand zonder panelen met hoog stroom en gas gebruik..

Voor hier thuis heeft het betreffende het stroom weinig voordeel maar gas wel (hoop ik).
marcel r
Ga niet in zee met Netwerk Nederland uit Hengelo.
mlkvhoudr
@marcel r is dat toevallig de zelfde partij als qwint (zit namelijk ook in hengelo) en is admistratief een drama
Elvis
@marcel r of met agrarisch collectief, is een ramp
familie pelle
Ik heb sinds kort zonnepanelen met een 3 keer 80 aansluiting. De ene energieleverancier zegt dat ik met een vast contract voordeliger uit ben en de andere zegt juist dat variabel beter is. Weer een ander zegt dat dynamische prijzen voordeliger zijn.
Ik ging er altijd van uit dat als je kan salderen dat het geen fluit uit maakt hoe je de stroom inkoopt want je kunt het verrekenen op het eind van het jaar. Hoe zit het nu?
Grasbaal
@familie pelle salderen kan gewoon met een dynamisch contract maar de prijzen worden wel per uur afgerekend. Dus als je stroom levert op uren met een negatieve prijs dan geld die prijs ook voor de saldering
+2
familie pelle
@Grasbaal
Quote:
. Dus als je stroom levert op uren met een negatieve prijs dan geld die prijs ook voor de saldering

Dan ben je volgens mij altijd nadelig uit met dynamisch contract. Dit omdat bij veel zon de prijs over het algemeen lager is en dus ook het te salderen bedrag.
Bij vaste contracten saldeer je over een heel jaar en kijken ze dus niet wat je eigen stroom die je over had ( je te salderen stroom) op dat moment waard was. Ze strepen het 1 op 1 tegen elkaar weg. Althans zo is het mij verteld
Sunpowersystems
@familie pelle Ja goed gezien, dynamisch en panelen is niet de meest iedeale combi. Zie mijn reactie over tweede allocatie hier boven ergens.
Erco
@Sunpowersystems hier panelen en zeker 20.000 kWh overproductie na wijzigen bedrijfsopzet. Dynamisch leek mij ook geen goede deal. Nu prive nog even van t gas af is n eerste stap
mlkvhoudr
@Sunpowersystems als je zonnepanelen op de piek van hun kunnen de stroom niet kwijt kunnen houd datook automatisch in dat als je een zwaardere aansluiting neemt dat extra panelen erbij leggen zinloos is omdat netwerk het niet aan kan?
Sunpowersystems
@mlkvhoudr Misschien, als je aanvraag doet voor een zwaarde aansluiting, dat de netbeheerder het net gaat upgraden. Je kunt het proberen. Netbeheerder heeft de plicht de spanning in de meterkast tussen de 217V en 253V te houden (230V +/- 10%). Te hoge spanning is de oorzaak dat de omvormer softwarematig wordt uitgeschakeld.
nikagl
Tibber!

Hoi 🤗 Besparen op je energierekening én iets goeds doen voor de planeet? Stap ook over naar Tibber, de digitale energieleverancier die je helpt om minder stroom te verbruiken, met groene stroom tegen de inkoopprijs per uur. Als je een energiecontract afsluit, ontvangen we allebei 50 € tegoed om te besteden in de Tibber Store. ⚡

Gebruik cjpw6ahp als invite code voor 50 euro shop tegoed...
Edvof
@nikagl ik heb niet zo veel aan digitale energie. Het moet via de stoommeter binnen komen.
boer.
Main energie.
Kan ook 1 jaar vast

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's gas , energieleverancier , gezocht en Elektra geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
32
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
4.223