Flevoland en Schiphol hinten op illegale prijsafspraken stikstofruimte


Quote:
Achter de schermen overlegt de Provincie Flevoland met de Schiphol Groep over het maken van illegale prijsafspraken voor het aankopen van stikstofruimte voor Lelystad Airport.

Deel dit topic

Reacties

Weidezicht
Mwah met die 9 boeren in zeewolde voor nieuwe kazerne, hebben ze gelijk voor beide projecten de boel binnen.
Weidezicht
Zou wel leuk zijn als u als schipholwatch, die toch ook graag de boerensteun wil winnen, een andere foto boven het artikel wilt plaatsen, wij boeren zien die varkens zich uit nieuwsgierigheid verdringen voor de camera, al uw overige geinteresseerden zien varkens opgedrongen op een kluitje en trekken daar verkeerde conclusies uit. Verder top dat jullie er zo bovenop zitten.
kaas
Ik zou als boer minimaal 2000 willen per kg stikstof en anders mooi niet verkopen wat het word nog veel duurder denk ik.
bio boer
@kaas je bent niet de enige aanbieder
weurding
@kaas als je daar van overtuigd bent is 2000 te weinig
Grasbaal
@kaas voor 500 per kg mogen ze mijn rechten zo overnemen..
bio boer
@Grasbaal die van mij ook wel voor 250 euro
Jaap40
@bio boer pas maar op met te weinig vragen, te weinig vragen is luiheid.
bio boer
@Jaap40 met zo deal kan ik mooi pluimvee tak afstoten met nog zakje centen alleen mijn stikstof is waardeloos zit heel ver van de natuur dus de depositie stelt geen fluit voor grommel achter de koma ondanks de pluiveetak 8000 kg amoniak vergunt geeft
+1
pieta
@bio boer Of ie waardeloos is moet nog maar blijken. Als zometeen wel blijkt dat de ammoniak niet dichtbij neerkomt maar gewoon bijdraagt voor heel de omgeving dan kan dat nog anders worden.
bio boer
@pieta wie weet gaan het zien of ik bouw stal voor 1000 koeien heb genoeg amoniak 😝
+1
Weidezicht
@bio boer dat is maal 13 kilo, 3250 euro per melkkoe. Je verkoopt voor dat geld je vergunning????? Je mag dan geen vee meer houden he, dus dan heb je een compleet wasrdeloos erf? Verkopen als woonboerderij? Jullie grond was ook niet echt akkerbouw geschikt volgens mij. Ik zou zeggen 2500 euro per kilo, en dan eerst nog ff rekenen. Er is nergens anders in de wereld stikstof te koop voor al die industrie dan alleen bij de nederlandse boer. Het is schaarser dan goud. Of heb ik het allemaal niet goed begrepen???
bio boer
@Weidezicht dan verkoop ik die 8000 kg amoniak van de kippen ga verder met de koeien
bio boer
@bio boer heb in totaal ruim 10.000 kg amoniak vergunt zonder latente ruimte
Vantveen
@Weidezicht Het kwam uiteindelijk niet tot dergelijke afspraken tussen Schiphol en de provincie Flevoland. In een reactie aan de provincie stelde een medewerker van het vliegveld dat er op dat moment niet werd gepraat met boeren uit Flevoland. Desondanks, zeggen juristen, is alleen al het voorstel van Flevoland tegen de wet. Dat zou volgens hen voldoende kunnen zijn voor toezichthouder ACM om een onderzoek te starten.´´

Dus ze hebben de afspraak gemaakt dan Schiphol niet binnen Flevoland gaat kopen.
+1
John Spithoven
Kartelvorming binnen overheden.....

En met die partijen gaan sector vertegenwoordigers , die zelf vaak geen ondernemer (meer) zijn en dus de pijn niet voelen, een landbouw akkoord afsluiten.

Belangen belangen belangen met op de laatste plaats...het boeren belang.
Realisme
@John Spithoven dat ze die pijn niet voelen dat kan ze nog wel eens vies tegen vallen. Als het mij zou gebeuren dat ik opgehangen word door “sectorvertegenwoordigers” dan zou ik ze toch op mijn minst juridisch tot verantwoording roepen.

Ik bleek nog lid te zijn van agrifirm, al 10 jaar geen voer van afgenomen maarja het kost niks en daarom ook verder geen aandacht aan besteed. Tot die verhalen van agri NL en daaruit bekruipt mij toch het gevoel dat een coöperatie die met een ander doel is opgericht toch aan “belangenbehartiging” gaat doen. Ik heb nu mijn lidmaatschap opgezegd maar @John Spithoven weet jij of dat dit zomaar kan?
Coen
@John Spithoven , die CU-gedeputeerde Hofstra werd genoemd als opvolger van Staghouwer, nog weer zo'n onbetrouwbare CU-bestuurder 😞
+1
Henk2
Schipholwatch sleep de provincie voor de rechter .
Dit is pure kartelvorming!!!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's flevoland , prijsafspraken , schiphol , lelystad en stikstofruimte geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
20
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0