Illustratie van: Sammy2004

Boerenactiegroep FDF: trekkers bepalen in maart het straatbeeld

Farmers Defence Force (FDF) gaat vanaf maart twee weken lang actievoeren om te protesteren tegen het 'meedogenloze rampbeleid' van de overheid, zegt voorman Mark van den Oever.

Deel dit topic

Reacties

+2
hans1980
Voor de verkiezingen mag ik hopen
+3
Weidezicht
@hans1980 Ik kom er zelf niet uit. Niets doen levert niets, met trekkers boel blokkeren is het ook niet. De frame van 16 jarige op een grote trekker wordt ook heerlijk tegen ons gebruikt. Bij dorpelingen is er meer symphatie voor die acties, hier in het westen tussen de stedelingen is dat veel minder, ondanks dat velen (voornamelijk de mensen die echt werken, dus verpleger, bouwvakker enz.) Het niet met kabinetsbeleid eens zijn. Maar de "propaganda" dat er teveel mest is, en alles voor export, is er bij zeer velen goed ingestampt. En die hebben het beste met de boeren voor, "maar het moet wel minder"
Dus laten we de discussie over jouke hierbij afsluiten, want geweest is geweest. Jouke is er gelukkig goed vanaf gekomen, als die agent daadwerkelijk uit het leven is gestapt, vindt ik dat zeer spijtig. Hij was mogelijk ook gewoon vader, man, zoon of oom enz. Dus alleen maar verliezers.
Laten we ons de komende maanden richten op 2 punten.
1, de juridische weg, dus als 1 geheel scc en staf steunen, liefst dat verder vergroten en professionaliseren,
2 de aanstaande verkiezingen, dus hoe kunnen we dat zo gunstig mogelijk voor ons beinvloedden. Dus stemmen binnen halen voor bbb, ja 21, van haga? Publiciteit haal je door trekker acties. Maar dan moet je ook iets te melden hebben, en iets wat beklijft. Dus dagelijks met groepen trekkers met kisten appels, broden enz? Naar dorps en stadscentra, daar uitdelen, in gesprek gaan en iets van folder of stikstofkrant of wat dan ook uitdelen, met daarin goed verwoord, het ontstaan van de stikstofcrises, alle feiten omtrent im en export, de waarheid over sojaschroot enz, de subsidies naar de tbo,s en hun behaalde natuurresultaten, de staatssteun die zij terug moeten betalen enz enz. Hebben daar nog 2 maanden voor, dus erg kort dag. E.e.a in combi met boerenvlaggen en verse protestborden? Van mijn part lopend met 10000 kinder traptrekkers naar de provinciehuizen.
Een trekker met ik wil ook boer worden, brengt de boodschap niet.
Weidezicht
@Weidezicht bovenstaande was mijn reactie op bennie stevelink in ander topic, dus vandaar ook verwijzing naar jouke.
+7
Overstapper
Wij hebben hier in Limburg een mooie verlichte boerderijen route dat helpt veel meer dan al dat demonstreren!
+9
dx11
@Overstapper ja, dat gaat de sluipschutters uit Den Haag wel het gevoel geven dat ze de mooie sector echt niet willen missen.

Hoop ik voor je
+3
GJKlaassen
@dx11 tuurlijk niet. Maar geeft je als sector wel achterban. Op het platteland zijn we echt wel geliefd. Dat moeten we laten groeien en dat lukt niet met massaal demonstreren wel met een verlichte tocht en andere activiteiten. Als we de achterban mee krijgen in ons stemgedrag komen we een heel eind...

Dan moeten we wel verder kijken dan alleen stikstof mbt landbouwsector. Er zijn ook zat onderwerpen die de burger vroeg of laat ook gaan raken of al raken.
+1
Jotke
@Overstapper

Overgestapt naar de overheid zeker?🙈🙈🙈
+1
weurding
Weet zeker dat ze hier in de schuur blijven staan, hooguit langs de weg
Hans van Bergen
@weurding Alweer kapot?? Eens een keer iets goeds kopen
weurding
@Hans van Bergen banden leeg
mike_v
Hoe staat de prijs van lucht tegenwoordig dan @weurding? Ook zo hoog?
+2
weurding
@mike_v stroom wel, laatste rit dit jaar naar provinciehuis gemaakt, sta je dan als afbouwend boer als enigste uit regio, dan ga je toch anders denken😅
+7
Albert Peters
Verzin iets beters die trekkers hebben hun tijd gehad
+2
Jaap40
@Albert Peters maar hoe dan? De burger is ook klaar met deze regering....
+1
MTSTAMMINGA
Quote Reactie van @Jaap40:
maar hoe dan?

Dat laat; Johan Vollenbroek zien !!
+3
-Jan-
Quote Reactie van @MTSTAMMINGA:
Dat laat; Johan Vollenbroek zien !!

Vollenbroek laat iedereen geloven dat al het fruit naar peren smaakt en iedereen geloofd dat ook nog
+1
Albert Peters
@Jaap40 dat is jouw mening maar nog meer met die trekkers
+1
deerefan
Quote Reactie van @Jaap40:
De burger is ook klaar met deze regering....
praat voor jezelf a.u.b.
+6
weurding
@deerefan jij hebt nog vertrouwen?
+1
SJB533
@weurding
Apart hè? 🤔
+1
weurding
@SJB533 vrömd
+2
SJB533
@weurding
Hiel vrömd. Dacht dat we hier in Drenthe hunebedden hadden, maar in Doetinchem zal ook wel iets dergelijks te vinden zijn.
deerefan
@weurding 100% 😄 daarmee wil ik niet zeggen dat alles perfect gaat, maar ze proberen het op te lossen en ze kunnen niet iedereen tevreden houden natuurlijk, en het zijn ook maar gewoon mensen die hun werk proberen te doen 😉
+10
SJB533
Quote Reactie van @deerefan:
maar ze proberen het op te lossen

Als ze dat hadden gewild, had dat al lang gebeurd geweest.
deerefan
@SJB533 hoe dan? de boeren gewoon hun gang laten gaan? dat gaat niet er ligt een uitspraak van de RvS waar ze zich aan moeten houden 😉
+2
Jotke
Quote Reactie van @deerefan:
@SJB533 hoe dan? de boeren gewoon hun gang laten gaan? dat gaat niet er ligt een uitspraak van de RvS waar ze zich aan moeten houden

Wanneer ga je die oogkleppen eens afzetten Jan en je beter inlezen?

Waarom zou iemands bedrijf die 0 schadelijke uitstoot heeft ook maar iets moeten doen aan een zogenaamd teveel schadelijke uitstoot maar in werkelijkheid gewoon te krappe norm probleem?

Zoals jij ook al heel vaak hebt kunnen lezen heeft de RVS nergens maar dan ook echt nergens gezegd dat boeren ook maar iets hoeven te doen voor dat papieren stikstofprobleem. De RVS heeft gezegd dat de overheid moet zorgen dat de geldende norm niet overschreden wordt. Niet hoe ze dat moeten doen!

Gezien boeren geen schadelijke uitstoot hebben is boeren uitkopen enz nutteloos want de norm wordt 0% meer gehaald als alle boeren weg zijn dan dat ze er allemaal nog zijn.

Wat wel een optie is en ook de enige juiste en zinvolle manier, wat gewoon mag van de RVS is de norm verhogen van 0.00 mol naar 7.0 mol. Dan wordt de norm gehaald en hoeft niemand uitgekocht te worden. Ook niet de groot uitstoters zoals Schiphol, Tata enz.
+1
deerefan
Quote Reactie van @Jotke:
Wanneer ga je die oogkleppen eens afzetten

de enige die die oogkleppen op hebben zijn de boeren, dit probleem komt niet ineens uit de lucht vallen.
toevallig vandaag nog een boerendochter gesproken die zei dat haar vader vroeger al zei dat hoe ze nu boeren een keer gaat vastlopen, nou dat is nu dus gebeurd.
nu moet er ineens hard ingegrepen worden wat nodig is, het zal indd niet leuk zijn voor sommige (jonge) boeren maar zijn dr ook een hele hoop bij die het niet verkeerd uitkomt, die geen opvolger hebben of zo en nu gewoon geld voor hun bedrijf krijgen van de overheid.
+5
Jotke
Quote Reactie van @deerefan:
dit probleem komt niet ineens uit de lucht vallen.toevallig vandaag nog een boerendochter gesproken die zei dat haar vader vroeger al zei dat hoe ze nu boeren een keer gaat vastlopen, nou dat is nu dus gebeurd.nu moet er ineens hard ingegrepen worden wat nodig is, het zal indd niet leuk zijn voor sommige (jonge) boeren maar zijn dr ook een hele hoop bij die het niet verkeerd uitkomt, die geen opvolger hebben of zo en nu gewoon geld voor hun bedrijf krijgen van de overheid.

Nogmaals, stikstofprobleem heeft niks met boeren en de manier waarop te maken. Het komt zeker niet uit de lucht vallen. Die volstrekt onhaalbare depositienorm is immers al in 2000 vastgesteld en dus is het eigenlijk een wonder dat er niet eerder zo'n milieu hippie naar de rechter is gestapt om aan te tonen dat die norm volstrekt onhaalbaar is.

Maar dan nog heeft het niks met boeren te maken. Een probleem van zogenaamd teveel schadelijke uitstoot los je niet op door onschadelijke uitstoot te verminderen.

De enige manier om het stikstofprobleem op te lossen is naar Brussel stappen en keihard met de vuist op tafel slaan, achter de pc gaan zitten en 0.00 veranderen in 7.0 mol zoals de rest van Europa. Dan is heel het probleem opgelost! Natuur die al in top staat is behalve dan het slechte onderhoud en de gevolgen daarvan zal er niks slechter door worden.

Als het wel door boeren zou komen... verklaar dan eens waarom boeren( onschadelijke NH3) bij Stroe weg moeten om zogenaamd de natuur van de Veluwe te herstellen maar er vervolgens op dezelfde plek een stad( schadelijke NOX) gebouwd moet worden volgens de plannen van provincie Gelderland?

Er zullen boeren zijn die in de smoesjes van de overheid zullen stoppen en met beetje geluk wat geld overhouden, ja ik ken er ook een van 2 broers die er zelfs landelijk mee in het nieuws gekomen zijn waarbij iedere media maar wat graag luid moest roepen hoeveel ze wel niet zouden krijgen. Maar wie verstandig is en wil stoppen trapt er niet in. Je kunt niks meer als je daaraan mee doet. Nog geen koe voor de hobby houden.

Daarbij krijg je niet de waarde van je bedrijf als bedrijf dat nog jaren blijft bestaan maar met beetje geluk nog net de waarde van je leegstaande niet meer te gebruiken stallen en grond die mocht je tegen een gegroeid N2000 liggen geen flikker meer waard is vergeleken de aanschafprijs en mocht je grond tegen de bebouwing aan liggen krijg je ook maar een fractie van wat het waard is en waarvoor de overheid het weer verkoopt. Met beetje pech krijg je er nog een beroepsverbod bij ook!

Allemaal mooie sprookjes uit Den Haag maar het stelt niks voor!

Je moet als jonge vooruit willende boer niet eens mee willen doen aan die regelingen. Doelbewust kapot maken van de al te kleine voedselvoorziening in Nederland! Daar wil geen enkele boer graag aan mee doen!
deerefan
Quote Reactie van @Jotke:
Waarom zou iemands bedrijf die 0 schadelijke uitstoot heeft ook maar iets moeten doen aan een zogenaamd teveel schadelijke uitstoot maar in werkelijkheid gewoon te krappe norm probleem?

als een boer volgens jou niks uitstoot, wat boeit jou die norm dan? dat klopt niet helemaal he 😉
+1
Jotke
Quote Reactie van @deerefan:
als een boer volgens jou niks uitstoot, wat boeit jou die norm dan? dat klopt niet helemaal he

Zolang die norm zo laag blijft zullen ze iets moeten doen. Het makkelijkste is om dan te doen alsof de boer de schuldige is want dat zijn er maar 50.000 en veel burgers zijn toch al jaren tegen de boer opgezet en denken dat hun eten toch wel uit het buitenland komt/kan komen( net als dat ze dat met gas/energie enz dachten). Pak je een andere wel zwaar vervuilende sector zoals luchtvaart aan dan heb je en bedrijven met veel meer vermogen dus veel meer geld om te procederen en zit je aan de heilige vakantie vlucht van diezelfde burger die liever net een zwaar vervuilende vliegtuig op vakantie gaat als de auto of trein.

Daarbij hebben ze ook grond nodig om Nederland nog voller te bouwen... 1 en 1 is 2.

Als je ook maar iets verstand van zaken hebt weet je dat NH3 onschadelijk is en NOX schadelijk. Dat vee dat in de afgelopen 20 jaar gehalveerd is maar gek genoeg nu in eens voor te veel uitstoot zou zorgen stoot NH3 uit. Geen NOX! Daarbij. Ze klagen dat de natuurgebieden in slechte staat zouden zijn door teveel uitstoot van boeren... Die uitstoot bereikt die gebieden niet eens dus dat kan helemaal niet!

NH3 slaat binnen een paar honderd meter van de stal neer waar NOX veel verder gaat en meer dan 100 jaar in de lucht blijft zitten waar NH3 binnen 10 jaar door eigen gewassen van de boeren weer opgenomen wordt en omgezet in zuurstof. Diezelfde gewassen nemen meer op dan de complete sector uitstoot!

Daarbij... als runderen, schapen, varkens, kippen enz slecht zijn voor de natuur... waarom gaat het dan bij de boer rond huis zo goed met de natuur en waarom lopen er dan in ieder natuurgebied runderen, schapen, wilde zwijnen, reeën en zitten er vele vogels?
deerefan
@Jotke ik zou maar wat liever gaan doen tegen de overheid die betalen ook jou Wajong 😉
Jotke
Quote Reactie van @deerefan:
@Jotke ik zou maar wat liever gaan doen tegen de overheid die betalen ook jou Wajong

Correctie: loondispensatie! Ik werk gewoon voor men geld.😉

Nee, ik ga niet liever doen tegen een overheid die ons land al sinds de eerste dag dat Rutte premier is volledig kapot maakt!
deerefan
@Jotke wees maar blij dat Rutte er zit, als een ander er had gezeten waren de boeren al lang weg geweest 😉 Rutte komt altijd voor op voor bedrijven. maar ja nu kan hij niet anders vanwege die uitspraak waar ook hij zich aan moet houden.
Jawis
@deerefan hoe oud ben jij eigenlijk?
deerefan
@Jawis is dat belangrijk om te weten? volgens mij maakt dat in deze niks uit 😉
+2
Jawis
@deerefan je gedraagt je onvolwassen....
Jotke
Quote Reactie van @Jawis:
@deerefan hoe oud ben jij eigenlijk?

13

Maar dan omgekeerd.😉
+2
bart99
@deerefan En die uitspraak komt uit de lucht vallen? Heeft bovengenoemde niet wat te lang lopen aanklooien? Het is wel de makkelijkste manier om het probleem nu zo op het bordje van de boeren te schuiven. Om maar te zwijgen over de manier waarop alles gaat, bijvoorbeeld de reductiekaart die zonder enige onderbouwing de wereld in wordt geslingerd
+6
GROENEDEERE
@bart99
Daar kijkt de beste jongen helaas niet naar.
Hij heeft eerder eens uitspraken naar mij gericht dat ik zal kunnen sterven aan kanker omdat ik van een goed stuk vlees houd.
Deze jongeman is aardig links geradicaliseerd en valt ook niet mee te praten.
Ik vermoed dat hij zijn hondje ook wortelen voert.
+5
bart99
@GROENEDEERE Nee dat idee kreeg ik ook al inderdaad🙈 Zal wel bang zijn dat Rutte meeleest en z’n uitkering in gevaar komt met zulke praat
deerefan
@GROENEDEERE haha zielepiet ben je toch 😂
+6
J asper
@deerefan Heb je het over jezelf, laat ze jou maar is aan het werk trappen.
deerefan
@J asper @rutte hier heb ik alvast een boer die zich wel wil aanmelden voor jullie plannetje 😉
+10
GROENEDEERE
@deerefan
Ik wou eigenlijk niet reageren maar doe t toch over t feit wie er hier nu zielig is.
Dat bericht van jou aan mij gericht over kanker..
Ik heb hier 2 schoonouders die beiden terminaal kanker hebben.
Het was de vraag of ze überhaupt kerst of Nieuwjaar mochten vieren dat hebben we goddank met z'n allen gedaan.
Dat jij als volwassenen persoon dat woord zo makkelijk in je mond neemt en dat richt op anderen zegt meer over jou dan over mij.
Ik kon gisteren niet meer tot 10 tellen vandaar mijn ontploffing.
Ik hoop van harte dat jij nu in de nabije en verdere toekomst 3 keer gaat nadenken wat jij hier op deze site gaat neerzetten.
Je bent te ver gegaan jan.
Er was mij geadviseerd jouw een persoonlijk bericht te doen maar dit bericht mag door een ieder gelezen worden zodat men weet dat mijn uitbarsting gisteren niet zomaar ff een scheldpartij was.
+2
Jotke
Quote Reactie van @GROENEDEERE:
Ik heb hier 2 schoonouders die beiden terminaal kanker hebben.

Ontzettend veel sterkte!

Terecht dat je daar dan boos over wordt!

Ik heb ook een hekel aan schelden met kanker! Een vreselijke ziekte waar absoluut niet mee gescholden/gespot mag worden!
+3
Twentsch Land
Ik heb ook een hekel aan schelden met kanker!

Niet alleen met kanker maar met elk woord waar je een ander pijn mee doet.

@Jotke
Jotke
Quote Reactie van @deerefan:
maar ja nu kan hij niet anders vanwege die uitspraak waar ook hij zich aan moet houden.

Hij kan wel anders. Namelijk die depositienorm verhogen naar 7.0 mol.

Als ie dat niet wil kan ie ook gewoon de schadelijke uitstoters laten inkrimpen ipv de boeren waar hij niks mee opschiet, behalve dan dat we nog meer afhankelijk van het buitenland worden voor voedsel, waarbij de kwaliteit er allerminst op vooruit gaat gezien we hier de beste sector ter wereld hebben.

Kortom: Schiphol, Tata, Chemelot enz flink inkrimpen, Eindhoven weer alleen vliegbasis maken. Zul je zien hoeveel uitstoot er dan verminderd wordt! In ieder geval veel meer dan die 0% als alle boeren weg zouden zijn!

Nog beter voor de luchtkwaliteit ook, dat hebben we april 2020 kunnen ondervinden.
+3
SJB533
@deerefan
Mijn reactie sloeg niet specifiek op de stikstofleugens, maar op alles wat er NIET gebeurt in de politiek. Doe die oogkleppen maar eens af en kijk eens, wat vadertje staat al jaren verzaakt. En dat is niet alleen onder Rutte, loopt al veel langer. Groningen, toeslagen en migratie, om een paar voorbeelden te noemen. En dan zal er iets gedaan worden, maar daar moeten ze nog steeds aan beginnen! Maar ze kunnen wel excuses aanbieden aan mensen die alleen katoen uit de kast plukken. 🤦🏼‍♂️
Jotke
Quote Reactie van @SJB533:
En dan zal er iets gedaan worden, maar daar moeten ze nog steeds aan beginnen!

Precies!

Laatst op hart van Nederland een ouder uit de toeslagenaffaire. Belde de belastingdienst wanneer hun zaak aan de beurt was. Moest in 2025 maar een keer terugbellen...

Belachelijk gewoon!

De burger( dus ook boeren Jan! @deerefan) moet dat eens proberen als iets niet in orde is... binnen paar weken staan ze aan de deur of ligt de eerste dwangsom op de mat!
+4
Jotke
Quote Reactie van @deerefan:
maar ze proberen het op te lossen en ze kunnen niet iedereen tevreden houden natuurlijk, en het zijn ook maar gewoon mensen die hun werk proberen te doen

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

En ik ben de Paus...
+1
marcsterreborn
+4
@deerefan nieuweoogst.nl/nieuws/2022/…

Jazeker, ze proberen het beste te doen 😇. Het zijn allemaal leugens die de revue passeren, en ze blijven nog gewoon op hun stoel zitten ook. Terwijl ze allang opgestapt hadden moeten zijn als ze een beetje zelfrespect hadden, of tenminste respect hadden voor het volk. En het volk moet zich steeds meer verantwoorden, qr code, betalingen boven de 100 euro worden gecontroleerd, digitale munt enz. Dikke vinger voor ze.
+1
vrije boeren
@deerefan slaap en droom maar mooi verder
+1
Jotke
Quote Reactie van @weurding:
@deerefan jij hebt nog vertrouwen?

Jan is tegenwoordig anti boer en pro Rutte IIII.😉

Alles wat ik op Facebook plaats wat ook maar iets positief is richting de boer antwoord hij met 😄. Of het nu een bericht op m'n tijdlijn is of een reactie onder een nieuwsbericht.

Maakt niet uit hoeveel feiten er in staan.

Ohw hij is trouwens ook anti vuurwerk.
deerefan
@Jotke ik ben geen anti vuurwerk, maar het boeit mij niks als het straks wel verboden zou worden iig voor consumenten 😉 en ik ben ook geen pro-rutte, nooit geweest trouwens.
+4
weurding
@Jotke raar als je en fotograaf bent van landbouwvoertuigen en antiboer😇
deerefan
@weurding ben ook geen anti boer, maar ook geen pro boer, ik vind ook dat er minder vee moet in Nederland en minder export 😄
+8
@deerefan Ook minder import? Gooi je koelkast dan nog maar snel vol.
+6
dx11
Quote Reactie van @deerefan:
ik vind ook dat er minder vee moet in Nederland

Mag ik zo vrij te zijn om te vragen of je die mening voor mij zou willen onderbouwen? Er zijn namelijk wel meer mensen die dit roepen, maar een onderbouwing krijg ik nooit. Ja Nederland is vol. Maar wel huizen blijven bouwen, want 2030 moeten we de 20000000 mensen in Nederland huisvesten. Ik ben benieuwd wat jou beweegreden zijn om dit standpunt aan te nemen
+1
BuvaM
Quote Reactie van @dx11:
Er zijn namelijk wel meer mensen die dit roepen, maar een onderbouwing krijg ik nooit

Meen jij dat? Ga jij die uitdaging aan? Ik kan niet jouw metgezel of opponent zijn daarvoor is mijn kennis te beperkt. Maar er zijn er die aantonen dat met een ander voedingspatroon de veestapel fors mag krimpen.
Ik ben benieuwd naar jullie uitkomst.
+2
@dx11 misschien moet je je vraag nog even herhalen. Ik denk dat @deerefan hem gemist heeft.
deerefan
@ronald-deutz-fahr zoals guido weijers al zei, maak van jou verwachting niet mijn verplichting 😉
+4
@deerefan zegt genoeg dat je je wijze woorden niet durft toe te lichten.
Vast Nogsteeds boos omdat je vroeger geen boer mocht worden van papa….
deerefan
@ronald-deutz-fahr haha dat hoef ik ook echt helemaal niet, ik ben daar te slim voor 😂
+4
@deerefan
Quote:
te slim

Te lui bedoel je?
Jotke
Quote Reactie van @deerefan:
@ronald-deutz-fahr haha dat hoef ik ook echt helemaal niet, ik ben daar te slim voor

Te slim om boer te worden?

Waarom heb je dan niet verder geleerd?

Wat is je hoogste opleiding? MBO niveau 2?
(Waar overigens niks verkeerd mee is maar niet genoeg om boer te worden helaas).

Om boer te worden heb je tegenwoordig minstens HBO nodig!
deerefan
@Jotke ik bedoelde meer van dat ik zag dat ik daar niet gelukkig ging worden 😉
Jotke
Quote Reactie van @deerefan:
@Jotke ik bedoelde meer van dat ik zag dat ik daar niet gelukkig ging worden

Dat is iets anders dan te slim.😉
+5
zettelmeyer
@ronald-deutz-fahr denk dat die te hard in zijn reed is genomen vant weekend....
deerefan
@zettelmeyer ja was lekker he schatje 😉
+4
zettelmeyer
@deerefan ooh denk dat je met een ander in de war bent. Ik ben vlees etende vrouwe jager ipv (berm)gras vretende nicht
deerefan
@zettelmeyer bah vieze hetro 😅
+1
Albert Peters
@deerefan jij raakt de kern een van de verstandige woorden
+5
Jotke
Quote Reactie van @deerefan:
minder vee moet in Nederland en minder export

Nog minder?

De veestapel is afgelopen 20 jaar gehalveerd!

Hoeveel auto's, vliegbewegingen, vrachtverkeer, cruiseschepen en andere scheepsvaart, industrie is er sindsdien bij gekomen?

De sector die voor je voedsel zorgt inkrimpen is nooit verstandig! Zeker niet gezien die nu al nog geen 2/3e van ons land kunnen voeden als alles hier blijft en er niks geïmporteerd wordt en we op plek 189 staan in de lijst van meest zelfvoorzienende landen op gebied van voedsel. Effe voor de duidelijkheid: er zijn 196 landen op deze aardkloot...

Minder export... meteen maar de haven van Rotterdam en Amsterdam en Schiphol sluiten dan?

Meerdere voordelen, veel minder import, doorvoer en export en veel minder schadelijke uitstoot.

Blijkbaar vergeet jij ook dat een heel groot deel van die export doorvoer is vanuit bijv Rotterdam. En een groot deel van wel echt Nederlandse makerij binnen een paar honderd kilometer van de grens blijft.

Dat kipkluifje uit jouw geliefde Zevenaar is export als het in Emmerik verkocht wordt. Wordt het in Rotterdam verkocht heet het streeckproduct...

3x raden wat dichterbij is...
+4
Jawis
@Jotke precies ...wat een linkse praatjes... ga eerst maar eens de echt vervuilende nox aanpakken in nederland ipv boertje pesten met amoniak wat nog geen 300 meter van de stal neerkomt....
+1
Julius
@Jotke Export op zich is geen probleem. Het is pas een probleem wanneer bij de productie van de te exporteren producten schade aan natuur of milieu ontstaat.
Kempenaar
@Julius niks meer importeren dan
Jotke
Quote Reactie van @Julius:
Het is pas een probleem wanneer bij de productie van de te exporteren producten schade aan natuur of milieu ontstaat.

Dat gebeurd bij de( voedsel) producten uit de agrarische sector niet dus geen probleem dus.😉
+1
BuvaM
Quote Reactie van @Jotke:
Dat gebeurd bij de( voedsel) producten uit de agrarische sector niet dus geen probleem dus

Daar dachten onze voorouders anders over. Die wisten dat men bar voorzichtig moest zijn met de gierput en zij zochten al naar een gebalanceerde bemesting binnen hun mogelijkheden en zonder bemonstering.
+1
BuvaM
Quote Reactie van @Jotke:
De veestapel is afgelopen 20 jaar gehalveerd

Welke veestapel??
+1
Albert Altena
@deerefan En ook geen verstand van economie.
Of ben je ook anti olie, anti koffie, anti vega, want dat voedt zich vooral met import.
+4
SJB533
Quote Reactie van @deerefan:
ik vind ook dat er minder vee moet in Nederland en minder export

Dan is Nederland binnen de kortste keren te vergelijken met Curaçao. Straatarm, en achterlijk veel import, zonder dat er geld voor is.

Zonder de veehouderij heeft het grootste deel van de Nederlandse grond geen enkele waarde, omdat er geen producten geteeld kunnen worden voor menselijke consumptie. Er wordt niet zoveel koren geteeld, omdat het makkelijk is, maar heeft alles te maken met andere teelten. En aangezien baktarwe in Nederland bijna niet te telen is in Nederland... Om nog maar te zwijgen over reststromen, die naar de veehouderij kunnen.

En zoals al aangegeven: als we willen importeren (en we importeren al vreselijk veel voor menselijke consumptie, of dacht je dat avocado's in de betuwe aan de bomen hangen?), zullen we MOETEN exporteren. Doen we dat niet, zijn we als land heel snel failliet.
deerefan
Quote Reactie van @SJB533:
Zonder de veehouderij heeft het grootste deel van de Nederlandse grond geen enkele waarde

kunnen daar mooi huizen op gebouwd worden dus 😄
+1
SJB533
@deerefan
Midden in het veen, waar enkel gras groeit? Top plan!
+1
Jawis
@SJB533 als het evenwicht wat er nu is verstoord word zijn dat de gevolgen id.
deerefan
@weurding ik ben wel pro berm boeren 😂
+1
bart99
@deerefan Met dat linkse beleid wat jij aanhangt valt er straks ook weinig berm meer te maaien.
deerefan
@bart99 klopt voor een deel, maaien zal altijd moeten voor de veiligheid, maar wss geen maaizuigen meer 😞 dat wordt vooral gedaan om te verschralen, maar is straks niet meer nodig als de boeren weg zijn 😄
+2
Weidezicht
@deerefan als ik zo uw redelijk links groene gedachtes hier lees en 1 plus 1 bijelkasr optel, schat ik in dat u bermenmaaier bent, en dat werkt verricht met de Zeis, en afruimen met Hark en kruiwagen? Althans dat is milieuvriendelijkst.
Jawis
@Weidezicht ja een paard is te duur en schijt ook nog eens.....
deerefan
@Weidezicht nog niet dat kan pas als de boeren opgeruimd zijn 😂 dan is het tenminste nog een beetje bij te houden 😅
+2
bart99
@deerefan Mooi dat je er tenminste zelf nog om kunt lachen, je kunt zo bij in de kamer gaan zitten met je bijzondere uitspraken
pa
Quote Reactie van @Albert Peters:
die trekkers hebben hun tijd gehad


Kunnen ze wel laten wat dikke banden en veel pk,s plus de legerkistjes doen
+2
weurding
@pa heb gekozen voor 42 inch ipv 38, machtig man, dikke baaand'n jonguh🚜
Erco
@Albert Peters te paard is ook wat
GJKlaassen
STOM!!

Trekkers is boeren, boeren is boerburgerbeweging... daar gaan je goodwill en potentiele prolandbouw stemmen.

Het is veel beter massaal ook de andere overheidschaos te laten zien met spandoeken etc.
+2
Albert Altena
@GJKlaassen Alleen goede ideeën zal trekkers doen verstommen.
Dus kom maar op
Dom gezwets is niemand bij gebaat.
+1
GJKlaassen
@Albert Altena Hoezo dom gezwets? Is er uiteindelijke iets met demonstrerende trekkers bereikt? Vertel maar...
In Den Haag moet wat veranderen, dat gaat alleen maar lukken door zoveel mogelijk stemmen bij de huidige coalitie weg te halen en richting rechts te krijgen.
+1
Albert Altena
@GJKlaassen En gezien de peilingen is dat te verwachten en vooral gerealiseerd door de aandacht die de trekkers maakten.
+3
GJKlaassen
@Albert Altena Dan wacht ik de BBB-oproep af om met de trekker te demonstreren ipv FDF.
dx11
@GJKlaassen blind varen op de politiek. Lijkt mij in deze tijden niet verstandig
+3
GJKlaassen
@dx11 dat zeg ik niet en bovenstaande was met een licht sarcasme.

BBB heeft echt geen stijging in de peilingen gekregen door trekkers. Wel door hun nuchtere benadering van veel onderwerpen en het lak hebben aan de Haagse maniertjes.

We moeten er ook bewust van zijn dat het beleid uiteindelijk toch in DH bepaald wordt.
+4
Jawis
@GJKlaassen denk dat als de trekkers de weg niet op waren gegaan dat we nu al geknipt en geschoren waren..... dan was er 2 jaar geleden al een landbouwakkoord geweest... onder leiding van uw vrinden.....dus ja.... naïef
GJKlaassen
@Jawis Wie zijn mijn vrienden? Graag antwoord!

Ik denk wel dat het in ieder geval vertraging heeft opgeleverd. De politiek gaat, als de trekkers weer in de schuur staan, wél gewoon door met hun wanbeleid. Zij willen nog steeds knippen en scheren. Dus stilzitten is niet goed.

Maar het is niet zo dat de trekkers voor de zetels van BBB zorgen.
Jawis
@GJKlaassen jij was toch lid van de lto
+2
GJKlaassen
@Jawis hoe kom je daarbij?! Nooit lid geweest en wordt het ook niet. Ik kijk met argusogen naar vd Tak.

Overigens wel lid van SSC en BBB.
Jotke
Quote Reactie van @GJKlaassen:
Maar het is niet zo dat de trekkers voor de zetels van BBB zorgen.

Daar zorgt Caroline met haar team zelf voor!

De aangekondigde actieweken zijn vooral om het volk bewust te maken dat het beleid van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie echt niet kan en ze waarschijnlijk met juiste info te laten zien dat het beleid kansloos is en je beter op BBB, Ja21, BVNL en PVV kunt stemmen maar niet die linkse hap zoals d66, PvdA, groenlinks, PvdD, SP, Denk, Volt en uiteraard ook zeker niet CDA, VVD, ChristenUnie en laat dat FVD ook maar links liggen. Die werken alleen maar tegen als het gaat om op de juiste manier oplossen stikstofprobleem.
+2
Albert Peters
@GJKlaassen niet nog meer rechts
+6
Bennie Stevelink
Demonstreren doe je om een bepaald belang onder de aandacht te brengen. Niet om verkiezingen te beïnvloeden.
Demonstreren om verkiezingen te beïnvloeden wekt grote weerzin op. Het zal een averechts effect hebben.

Onrust rondom verkiezingen is het belang van extreem rechts (en links). Het dient niet het boerenbelang. Ik heb er al eerder voor gewaarschuwd dat sommige trekker-acties niet werden georganiseerd voor het boerenbelang maar voor het belang van corona-activisten, Nederland in Verzet en aanverwante extreem rechtse groepen. Het lijkt er sterk op dat de acties voor maart worden georganiseerd voor het belang van deze groepen.

Boeren doe je ogen open en laat je niet misbruiken!
+1
Albert Altena
@Bennie Stevelink Ik denk toch wel dat de opiniepeiling door de tractor acties beïnvloed is.
Dat we ons niet met de wampies moeten inladen staat voor zich
+4
Arnold1988
@Bennie Stevelink In maart gaan we er met gestrekt been in
Actievoeren VOOR het opstappen van Pinokkio 1 en Pinokkio 2
Nederland verdient beter dan Tefloncriminelen die liegen en draaien.
+2
Albert Peters
@Arnold1988 als ik niet beter zou weten en het niet zulke trieste ideeen zijn die hier naar voren komen zou ik in de lach schieten
slagakker
@Albert Peters Weet inderdaad ook niet wat wijs is. Maar hoe zou u het aanpakken. Hoor alleen maar van u hoe het niet moet, dus geef een ander idee.
Albert Peters
@slagakker wat de overheid van plan is veehouderij inkrimpen gaat door protest of niet verandert niets het is niet alleen n l maar heel europa
Goed of niet heel veel later zullen we zien wat juist was
slagakker
@Albert Peters Als je gelijk zou hebben dan komt er honger in de wereld en snel ook. We moeten ons wel verweren en ons niet zo naar de slachtbank laten brengen.
Jawis
@Bennie Stevelink zoo manneke en waar haal jij deze dwaasheden nou weer vandaan? Uit uw duim...? Afgestudeerd demonstratoloog?
Haha...wie laat zich hier nou misbruiken?
+1
1066
We je wat het hier is de mensen willen het niet zien
we klagen alles aan elkaar dat alles zo duur wordt,
maar we willen niet zien dat het 200 procent de overheid is die het doet
niet alleen de Boeren maar wij worden met z n allen genaaid
wat dacht waar die klote rutte het geld vandaan haald waar zo mee gestrooid wordt
+1
Albert Peters
@1066 de overheid krijgt overal de schuld van terwijl we ze zelf gestemd hebben
Ben je je het ergens niet mee eens heb je de verkeerde gestemd
+1
1066
@Albert Peters -ik stem wel de beste maar die wordt door de rest wel zo kapot gemaakt
+6
duitser
@Albert Peters nou. Geloof dat er toch anders gestemd is dan dat nu aan de regering zit. De 2 de partij is niet meegenomen in de coalitie. Zoveel stemmen en dan keihard negeren past eigenlijk niet. Of je er nu fan van bent of niet
Albert Peters
@duitser gelukkig voor ons land dat die blonde???? Vul zelf maar in niet mee mag doen het enige wat die man kan is zeggen hoe het niet moet
+3
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Albert Peters:
zeggen hoe het niet moet

En die de macht hebben doen hoe het niet moet.
Albert Peters
@kanniewaarzijn jouw mening
+9
dx11
Quote Reactie van @Albert Peters:
Ben je je het ergens niet mee eens heb je de verkeerde gestemd

Allereerst heb ik op geen partijen van het huidige kabinet gestemd. Verder stem je op een partij op de informatie die je krijgt (lees verkiezingsprogramma) als de partijen zich daar niet aan houden is dat kiezersbedrog, en heeft het niets met een democratie te maken. Men mag dan best een keer een trekker in de voortuin ontvangen
+1
BuvaM
Quote Reactie van @dx11:
verkiezingsprogramma) als de partijen zich daar niet aan houden is dat kiezersbedrog

Kan jij ons uitleggen wat een compromis is?
+3
Albert Altena
@Albert Peters Dit antwoordt vindt ik nou een teken van domheid.
We worden al decennia gedomineerd door de Haagse pluche met medewerking van de media.
Gelukkig hebben we nu ook onze eigen media (van der Plas) om de ogen te openen van velen.
Stemming wordt namelijk bepaald door wat men te horen krijgt en daarom is het dom om te zeggen dat we ze zelf gekozen hebben.
+1
Albert Peters
@Albert Altena over domheid gesproken heb je een spiegel?
+1
Albert Altena
@Albert Peters Inhoudelijk reageren heeft alleen waarde.
Albert Altena
@Albert Peters Dus jij vindt de decennia lange dominantie vanuit de Haagse pluche oké?
En dat Caroline daar geen invloed op uit kan oefenen?
Je zegt immers dat het komt door wat wij gestemd hebben.
+1
Julius
@Albert Altena Peilingen worden bepaald door wat men graag horen wil en daarom kiest men nu voor Caroline van der Plas. Dat is geen reden om tegen de media aan te trappen.
Albert Altena
@Julius Nee peilingen worden bepaald door van wat men te horen krijgt.
Ik heb er een redelijke ervaring mee.
Ik schrijf elke week een ingezonden brief naar de Stentor om het een en ander te verduidelijken.
Maar wordt zelden geplaatst.
Zelfs met mijn gezongen liedjes werd vooraf gezegd waar ik over mocht spreken in de praatprogramma's
Nou, dan ga je niet!!
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Albert Altena:
werd vooraf gezegd waar ik over mocht spreken in de praatprogramma's

Zo gaat dat in onze democratische "recht"staat (wat we minstens 3x in de week moeten horen).
+2
Weidezicht
@Julius nou ga jij maar eens reageren op nu.nl . Als jouw mening/reactie niet is wat het linkse/groen gedachtengoed steunt, komt je reactie niet door de ballotage comissie.
+1
jan 10
Niet zo verstandig om met z,n alleen met de trekker op de weg te zitten,kan beter op het land blijven met de strontkar,dan heb je in ieder geval nog kans dat er wat groeit in het nieuwe jaar..
Boeren moeten gewoon op hun handen blijven zitten,de overheid heeft jullie nodig en niet andersom.Eerst moet alles van tafel,inkl kaart ,daarna met een schone lei beginnen,te beginnen met overleg met de boeren.
+2
duitser
@jan 10 zo is het eigenlijk wel, maar ondertussen zit iemand die zich boerenvoorman noemt wel de sector te verkopen
+1
Arnold1988
@duitser Dan gaan we daar maar heen verhaal halen
+1
GJKlaassen
@jan 10 Exact, achterover hangen tot 15 maart, goodwill kweken en de mistanden zichtbaar maken. Vd Tak op verlof sturen...
Beter dan dit plan van FDF volgen
+1
1066
@GJKlaassen -daar heb je gelijk in goodwill tonen daar hebben we al heel veel bereikt
+3
Melkboer16
Grote demonstraties om de boel vast te zetten zal averechts werken.
+3
Arnold1988
@Melkboer16 Ja, dat klopt
Het gaat averechts werken voor het plan van lto om een deal te sluiten met Rutte 4
+1
familie pelle
@Arnold1988 sinds wanneer ben jij van het optoeren? Straks ga je nog pleiten voor een stikstofkarretje en ik raak helemaal van de leg.
+1
Albert Altena
@Melkboer16 Dat was ook altijd mijn insteek.
Echter ben ik er achter gekomen dat met de zachte manier je helemaal niet serieus genomen wordt.
+5
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Albert Altena:
Echter ben ik er achter gekomen dat met de zachte manier je helemaal niet serieus genomen wordt

Dat is ook zo, maar mensen zijn die trekkers hartstikke beu en dat gaat tegen ons werken. Daarom is de enige manier een week (of 2) niks leveren.
Vdejong
@Albert Altena zachte heelmeesters maken stinkende wonden
BuvaM
@Vdejong Het is een vriend die mij mijn feilen toont.
+6
Bennie Stevelink
We willen allemaal dat BBB zoveel mogelijk stemmen krijgt.
Als alle boeren op BBB stemmen levert dat net een halve zetel op. Als alle mensen in het buitengebied op BBB stemmen levert dat waarschijnlijk 2 tot 3 zetels op.
BBB staat, als ik mij de laatste peiling goed herinner, op 15 zetels. Dat betekent dat ze heel veel stemmen krijgen uit de stad. Zullen de stemmen uit de stad toenemen als we twee weken voor de verkiezingen de bevolking terroriseren met trekkers? Ik ben bang dat trekker terreur voor de verkiezingen BBB heel veel stemmen gaat kosten.
hans-hans
@Bennie Stevelink

Ik denk dat de beste actie is ,het verhaal (boeren /agrarische activiteiten) vertellen op een zo n eerlijk mogelijke manier
The good the bad and the ugly the mess-ups the…….
Omdat er veel mis informatie is (verkeerde kijk op boeren /farming)is
+1
Arnold1988
@Bennie Stevelink Mijn wens voor Bennie is:
Stop de angst.
hans-hans
@Arnold1988 en humor had je Bennie ook kunnen wensen
+2
Twentsch Land
En toch heeft Bennie een punt.....

Een tractor optocht hoeft niks mis mee te zijn ..... kijk naar de onlangs gehouden trekker optocht in Twente waarbij de trekkers vol met lampen waren versierd. Trekker optochten waarbij mensen echt belemmerd worden geeft beslist geen sympathie .....

@Arnold1988
+1
hans-hans
@Twentsch Land Bennie is niet een doorsnee boer , is wel slim in mijn ogen en ik ben het vaker oneens dan eens
waar hij goed in is ,is dat mensen na gaan denken
en ik denk juist dat fdf publieksvriendelijke wil protesteren en niet wil terroriseren
iets origineels
mensen vrij laten in hun keuze gedrag is denk ik heel belangrijk
misschien moeten ze dat als slogan er bij doen anders worden ze daar op aan gepakt door media
maar ik weet het niet wat fdf wil doen??
Twentsch Land
Heeft niks met angst van doen.

@Arnold1988
+1
GJKlaassen
@Twentsch Land Bennie heeft hier gelijk. Dat probeerde ik ook al eerder te zeggen.
De oplossing heb ik ook niet maar we kunnen beter BBB sterker in het zadel helpen dan de trekkers op te toeren.

Ik denk dat de borden.met 'HELP' en de rode zakdoeken écht wel wat bewustwording hebben gecreëerd.
Dus misschien soortgelijke stille protesten opstarten met borden en teksten die breeder gaan dan stikstof en voedselzekerheid.
GJKlaassen
@Twentsch Land Bennie heeft hier gelijk. Dat probeerde ik ook al eerder te zeggen.
De oplossing heb ik ook niet maar we kunnen beter BBB sterker in het zadel helpen dan de trekkers op te toeren.

Ik denk dat de borden.met 'HELP' en de rode zakdoeken écht wel wat bewustwording hebben gecreëerd.
Dus misschien soortgelijke stille protesten opstarten met borden en teksten die breeder gaan dan stikstof en voedselzekerheid.
+2
Zwaagdijk
@Bennie Stevelink je heb gelijk. En dat toeren na Den Haag en in de provincie ben ik ook zat.
Jawis
@Bennie Stevelink bennie heeft niet gelijk....wat bennie wil is vergaderen, met lto lekker aanschuiven en heerlijk uit de ruif vreten. Want dat is wat lto wil.. dus als je bennie gelijk geeft in deze dan teken je bij het kruisje.
Natuurlijk moeten we ons in maart laten zien. Maar wie zegt dat dat niet publieksvriendelijk kan?
Optoeren op de goede manier levert alleen maar meer stemmen op tegen dit kabinet.. ook mensen in de stad met een modaal inkomen zijn het zat...
Laat je niet in slaap sussen door bennie en zn vrindjes, die zitten er niet voor jou.....
+2
Bennie Stevelink
Quote Reactie van @Jawis:
wat bennie wil is vergaderen,

bennie wil dat BBB zoveel mogelijk stemmen krijgt.
Jawis
@Bennie Stevelink ook sinds kort.....
Albert Altena
@Bennie Stevelink Oké.
Maar je moet toegeven dat de tractor de identiteit van de landbouw vertegenwoordigd.
+1
GJKlaassen
@Albert Altena Ja, en een Marokkaan vertegenwoordigd de Marokkaanse cultuur en nationaliteit. Het ligt er maar wel net aan hoe die Marokkaan zich gedraagt... of hoe de trekker wordt gebruikt.
+1
Jotke
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
Ik ben bang dat trekker terreur voor de verkiezingen BBB heel veel stemmen gaat kosten.

Is er al ergens gezegd wat de plannen zijn dan?

Met trekkers op pad wil niet zeggen dat je mensen lastig valt. Ja die ene anti boeren groenlinkser of D66'er zoals @deerefan zal klagen als ie even achter een stoet trekkers zit maar er zijn meer acties met trekkers geweest waar over algemeen niemand last van had dan waar wel veel mensen echt last van hadden.

Kijk bijv naar de protesten in Brabant op 25 oktober en 13 december 2019. Duizenden trekkers kwamen naar Den Bosch en op 13 december ook naar Eindhoven. Behalve die opstopping bij de airport daar omdat de Marrechaussee en ME de opdracht kregen de wegen rond Eindhoven Airport te blokkeren waardoor een aantal reizigers net iets eerder uit moesten stappen en net wat verder moesten lopen heeft nauwelijks iemand er last van gehad. Velen spraken zelfs lovende woorden.

Toch is het die 13e december wel gelukt de coalitie te laten klappen en dat slechts een 3 kwart jaar na de verkiezingen.
verwijderd
+1
weurding
@GROENEDEERE ook een goed 2023😏
+1
Twentsch Land
Je hebt je te schamen met zulke uitspraken !

@GROENEDEERE
+2
roscho
Quote Reactie van @GROENEDEERE:
Donderdag je zelf op

Dank voor je waardevolle bijdrage. Ik vind het altijd fijn als er gediscussieerd wordt met argumenten en schelden is meestal een teken van domheid of onmacht. En als het je dan lukt om een antwoord te schrijven, kun je op zijn minst controleren of je spellingcontrole er geen onzin van heeft gemaakt.

Edit: ik zie dat de betreffende reactie intussen is verwijderd, hiermee verdwijnt dus ook het nut van mijn bijdrage.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's overheid , trekkers , farmers defence force , fdf en Actievoeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
165
DEELNEMERS
44
WEERGAVES
7.357