Reactie Agrifirm op financiële vergoeding Natuur & Milieu


Quote:
Op basis van het Jaarverslag 2021 van milieuorganisatie Natuur&Milieu is recent een rapport verschenen, waarin coöperatie Agrifirm wordt genoemd als sponsor. Agrifirm werkt samen met diverse NGO’s, zoals ook Natuur&Mileu.

Deel dit topic

Reacties

Freddie1
Reactie is op dit artikel: prikkebord.nl/topic/299070/
JohnDeere7serie
Als taalpurist: 'vergoeding voor projecten' is in deze toch juist hetzelfde als sponsering?
Sponsoring is de financiële of materiële investering in een project, programma of persoon op het gebied van sport, cultuur en entertainment, of een maatschappelijk doel. De gesponsorde levert een zakelijke tegenprestatie.....
+4
kanniewaarzijn
@JohnDeere7serie Precies. Ik zie de zin er ook niet van in om N&M te gaan betalen als zij ergens onderzoek naar doen. Er zal ook wel weer een agenda achter zitten.
Freddie1
@kanniewaarzijn Agrifirm is net als de postcodeloterij donateur van Natuur & Mileu. En altijd maar samenwerken met het Louis Bolk instituut, "Google" Agrifirm en Louis Bolk maar eens bij elkaar, moet je eens zien hoeveel zoekresultaten je krijgt.

Het Louis Bolk instatuut is net als de postcodeloterij een vijandelijke organisatie voor boeren, waarom gaat een coöperatie die van de boeren is daar mee samenwerken?

(klik om te vergroten)

Agrifirm werkt samen met het Louis Bolk instituut instituut
Zwaagdijk
@Freddie1 omdat die linkse honden. Overal in geïnfiltreerd zijn.
Ik heb een mailtje gestuurd na Agrifirm.
Arnold1988
@Zwaagdijk Waarom heb je een mailtje gestuurd?
Koop je producten van agrifirm of werk je samen met Exlan?
Zwaagdijk
@Arnold1988 ik koop bestrijdingsmiddelen en kunstmest van Agrifirm
Arnold1988
@Zwaagdijk dat hoeft niet
Zwaagdijk
@Arnold1988 nee natuurlijk hoeft dat niet. Maar hun hebben wel vertegenwoordigers die goed van onze branche ( bloem/ bloembollen afweten. De keuze is niet reuze.
+1
Arnold1988
@Zwaagdijk Ik werk zelf het liefste met onafhankelijke mensen om mij heen
Heb geen illusies dat iedereen 100% onafhankelijk is maar volg wel heel nauwlettend of mijn belang voorop staat
Een grens overschrijden zoals agrifirm doet betekent in mijn geval een rode kaart en levenslange schorsing.
+1
bio boer
@Freddie1 louisbolk heeft wel intresante onderzoeken gedaan ik exstra informatie zoek voor de bedrijfsvoering kom onderzoek van louisbolk vaak naarvoren
+3
Freddie1
@bio boer Ze zullen vast wel hele goede dingen hebben en zeker voor de biologische landbouw kan het zeer nuttig zijn.

Maar die Eresman die daar jaren lang de baas is staat mij ook niet aan, die zit in talkshows altijd over stikstof te zeuren.
bio boer
@Freddie1 agrifirm doet ook veel biologisch dan is voor de de biologiche sector ook belangrijk agrifirm heeft breed assortiment voor biologische veehouder en akkerbouw
Zo heeft agrifrm mineralen likemmer met biologiche melasse voor jongvee in het land dat soort producten worden ze ook steets strenger bij de biologische controle
Dus is het ook niet vreemd dat agrifirm samen werkt met het louisbolk
+1
Achso
@bio boer om goede producten te maken ben je Agrifirm en LouisBolk niet nodig. Integendeel
bio boer
@Achso is toch wel fijn dat agrifirm veel broducten heeft die biologisch is toegestaan dat is soms best vervelend dat veel producten niet gebruikt mogen worden
Zo heeft agrifirm breed assortiment
Van inkuilmidel tot mineralen die we mogen gebruiken als biologische boer
We mogen niet zomaar alles gebruiken
Daar worden ze steets strenger in
marcsterreborn
@Freddie1 Er is niets mis met het Louis Bolk Instituut. Integendeel. Zo'n onderzoeksorganisatie hebben we hard nodig om een slag richting een wat meer duurzame agrarische productie te maken.
Freddie1
@marcsterreborn Kringlooplandbouw en zo, is niet realistisch in Nederland. De grondprijs is daar in mijn beleving veel te hoog voor.
+5
robbies
@marcsterreborn maar wanneer de gelieerde wetenschappers politiek gaan bedrijven wordt het een hellend vlak
+1
arjen90
Agrifirm zegt in deze reactie geen belangenbehartiger ite zijn, maar afgelopen augustus schoven ze nog aan bij "stikstofbemiddelaar" Remkes. agrifirm.nl/nieuws/agrifirm-in-gesprek-met-remkes/

Bovendien zijn ze nog vertegenwoordigd in AgriNL. Wat ook een soort belangenbehartiger lijkt te zijn.

Natuur & Milieu is niet bepaald landbouwsectorvriendelijk te noemen.

Ze zeggen bijvoorbeeld dat de waterkwaliteit niet goed genoeg is in Nederland en lobbyen voor maatregelen in Den Haag om de waterkwaliteit weer op peil te krijgen.

Wat indirect weer lijdt tot meer maatregelen.

Als Agrifirm samen wil werken voor meer kennis zijn er zat andere mogelijkheden op bepaalde gebieden en gebruik het geld (wat eigenlijk van de leden is), op een betere manier dan deze.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's milieu , agrifirm , natuur en coöperatie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
19
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0