Import vs Export


Geertjan Kloosterboer staat bekend als de vloggende veeboer uit Oxe. Met regelmaat heeft hij rake opmerkingen waarmee hij de geldende waarheden in de media en de politiek even op zijn kop zet. Ter overdenking van 2022 en als opmaat naar 2023 sprak De Stentor met hem en zijn gezin. Ze aten samen. Aan tafel kwamen alle twijfels en wereldbeelden weer even boven. Welke ruimte krijgt de Nederlandse veeboer in 2023 van de politiek? Kloosterboer weet het ook niet. 'Wachten' is het devies.
Waarom mag een boer niet voor China produceren, maar jij wel naar de Action.
Kloosterboer legt uit dat hij alles wil wat de samenleving wil, als dat nog nodig is om te kunnen boeren. Maar de samenleving kan geen onrealistische eisen opleggen. Moet geen tegenstrijdige dingen eisen. Niet aan symboolpolitiek doen. En Nederlandse boeren niet verbieden melkpoeder aan China te verkopen als ze wel massaal naar de Action gaan om daar lekker veel en betaalbare spulletjes te kopen waar ze eigenlijk niet eens echt behoefte aan hebben.

Hij is benieuwd wat zijn volgers op twitter, maar natuurlijk ook de rest van Nederland van zijn gedachten vindt. Welk perspectief zie jij voor Nederlandse boeren?

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's import , kopen , china , melkpoeder , export , politiek , twitter , kop , boeren en nederland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
402