Stalvoerder Van Oosterhout streeft elk jaar naar ‘groene kerst’

Afgelopen jaar is er geen maand geweest dat de koeien van Erik van Oosterhout geen vers gemaaid gras gevoerd kregen. ‘Het is een sport geworden om zoveel mogelijk vers gras te voeren. Ik streef eigenlijk elk jaar naar een groene kerst’, zo vertelt de veehouder uit Made.

Deel dit topic

Reacties

grös
Ja het is na de vorst wel te nat geworden, beweiden over de vorst ging ook nog mooi, maar nu moesten ze misschien tot de buik door de modder, lijkt me niet ideaal.
+1
Elvis
@grös zit er wel een in z.o. drenthe die 3 aan één stuk geweid heeft
Elvis
+1
boer03
@Elvis met wat voor melkproductie?
Elvis
@boer03 Dat schijnt niet uit te maken bij sommigen
boer03
@Elvis haha okee.
Als de melkproductie helemaal niets uit maakt, ben ik we nieuwsgierig wat bij zo’n veehouder het punt is : en nu gaan ze op stal…
Van-Epscheuten
@boer03 lage melkproductie denk ik, maar ook erg lage kosten.
grös
@Elvis
Ja "puregraze" methode, maar die koeien staan inmiddels allemaal wel droog denk ik, in het voorjaar kalven ze allemaal zodra er mooi gras staat.
grös
@Van-Epscheuten
Hier kalven ze jaarrond af, heb ze nu een week binnen en celgetal van 150 naar 85..
Van-Epscheuten
@grös bij mijn kalven ze het meest af in de winter, en voorjaar, en het celgetal zakt vaak juist een mooi stuk als ik ze naar buiten laat in maart/april. 🙂 85 is super 👍🏻
grös
@Van-Epscheuten
Ja, maar in het najaar steeg hier het celgetal behoorlijk, koeien gaan ook in de modder staan en liggen..
+3
George
Er valt niks te streven , dat heb je gewoon niet in de hand. Als dat wel zo was dan was het met kerst ieder jaar wit van de sneeuw.
hoest
@George Tuurlijk kun je er wel na streven. Hier eind november gestopt omdat het gras op was. Maar eind oktober hadden we nog 30ha gekuild, hadden we dat niet gedaan hadden we nu nog wel kunnen stalvoeren. Loop je alleen wel het risico dat je er uit regent voordat je alles op hebt
+2
George
@hoest
Je bedoeld dat je het risico loopt door te lang door te bemesten dat je grasland veel te lang de winter in gaat en dat als het nat wordt of de winter vroeg in valt het niet meer van je land af kunt halen. Tja als dat een streven is moet je dat doen. Het is deze herfst lang droog gebleven en heb je geluk maar ondertussen heeft het laatste week toch behoorlijk geregend hier en zou ik blij zijn als ik niet meer met maaier en opraapwagen het veld in hoef.
hoest
@George nee heeft niks met lang dit bemesten te maken. Als je in de herfst maar genoeg durft te laten staan kun je lang door vers voeren. Hier niks te veel kuil dus het zekere voor het onzekere genomen en het grootste deel in de bult gedrukt. Had ik kuil genoeg gehad had ik meer laten staan om vers te voeren.
+4
JappieJo
Blij dat ik al 5 weken vrij ben van gras halen.
Er zijn 2 mooie dagen met stalvoeren, de dag dat je begint en de dag dat je ophoudt 😎
+2
richard-de-wolff
Als het in je bedrijfs situatie past kun je er prima geld mee verdienen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's voeren , gras , koeien , Sport en vers gras geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
17
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0