Farmel zoekt melk

In een ander topic zag ik bedrijven die melk zochten en daar stond Farmel niet bij. Wel Ausnutria maar die halen geen melk op. Dat laten ze doen door hun deels dochter Farmel. Bij de laatste vergadering kwam naar voren dat Farmel op zoek is naar meer melk zowel stalmelk als weidemelk en Beter Leven melk. Zowel in Nederland als in Belgie waar men in inmiddels ook veel melk ophaalt. Voordelen zijn evident. Een goede melkprijs, weinig gezeur geen inleg.

Deel dit topic

Reacties

+1
ted9
Heb je ook een melkprijs overzicht van de afgelopen 5 jr?
+1
Putjeschepperr
Wie zoekt niet?
+1
bio boer
@Hans van Bergen je krijgt betaalt voor werving ?
Of lever je zelf ook
Is het niet bij farmel zo als vraag is hogeprijs bij overschot exstra lage prijs ?
Ken ook boer is er weg gegaan naar aware overstappers zijn er altijd
+1
mlkvhoudr
Joehoe ik heb als vertegenwoordiger van de linkse vleugel uiteraard interesse in melkstromen waarbij verduurzaming en een betere melkprijs samengaan, het beter leven keurmerk weet je toevallig hoeveel meer farmel daar voor betaald?
+1
spotmelker
@mlkvhoudr ca 4,5 cent als je al weidt.
mlkvhoudr
@spotmelker ik heb er al wat naar gekeken maar de eisen zijn niet gering van het beter leven keurmerk je moet eigenlijk al een nieuwe maatlat duurzame veehouderij stal hebben
+1
Hans van Bergen
@mlkvhoudr Pezies je moet de maatvoeringen als eerste bekiekn. Als je eerst je halve stal af moet breken haalt het niks uit liek mien
bio boer
@Hans van Bergen nou ja je hebt wel betere stal voor je vee ๐Ÿ˜‰
+2
Hans van Bergen
Ik ben al weer ruim 14 jaar Farmeller en dacht dan hebben jullie met de kerst mooi wat te zeveren. Blk is + 4.5 cent en 1.5 cent weide toeslag
HansBa
@Hans van Bergen ze hebben mij ook al gebeld. Wat zijn de extra eisen voor blk melk?
+1
Hans van Bergen
@HansBa Google weet het
+2
aldert
@mlkvhoudr Wij voldoen aan al deze eisen alleen krijg je hier in Frankrijk daar niks extra's voor betaald. ๐Ÿ˜•
+2
ted9
@aldert Weer naar Nederland emigreren dus.
aldert
@ted9 Echt niet , de melkprijs is niet alles maar verder rommelt het lekker hier.
bio boer
@aldert stijgt de melkprijs daar ook of niks ?
aldert
@bio boer Ze beloven 20% meer in januari.
+1
Arnold1988
@aldert garanderen is beter dan beloven
mlkvhoudr
@aldert ja maar dit is wel erg summier zag ik later, even uit de kop om de zoveel meter doorsteek, meen 16, 2.5 meter ruimte tussen de boxen, geen combi machineberging en vee, elektrische koeborstels, heel veel m3 per koe zijn de zaken die zijn blijven hangen. Waarschijnlijk ook ventilatoren maar dat weet ik niet zeker meer.
Cowboy3
@mlkvhoudr Er is op dit moment zoveel vraag naar BLK melk dat ze vanmorgen gewoon die exclusieve weide en blk melk(+6ct) van @Hans van Bergen in dezelfde RMO hebben geladen als waar dat kletje industrie melk van ons al inzat en als je net als @Hans van Bergen graag gehoorzaamt en je bedrijfsvoering aanpast aan de wensen van de dierenbescherming is hieronder de link voor veehouders,
beterleven.dierenbescherming.nl/zakelijk/…
mlkvhoudr
@Cowboy3 dank voor de info dit komt bekender voor, ik ben inderdaad van mening dat verduurzamen een verstandige route is, mits het te verwaarden is, daar zal wetgeving en marketing en een andere mindset van de consument voor nodig zijn.

Er komt geen landbouwtransitie, er komt een condumenten/consumptietransitie
Koeien boertje
@mlkvhoudr er is maar รฉรฉn ding wat de consument niet, wil en dat is ervoor betalen
mlkvhoudr
@Koeien boertje dat is je ogen sluiten voor de concepten die wel aanslaan, maar de praktijk is weerbarstig inderdaad
+1
Cowboy3
@mlkvhoudr Alle nieuwe concepten komen te voet en gaan te paard, maar sinds juni zijn er wel weer meer BLK leveranciers bij gekomen.
mlkvhoudr
@Cowboy3 daar sluit ik mijn ogen ook niet voor, destijds lang geleden had je de nieuwe weme, de nieuwe weme had een concept dat stieren op stro gehouden werden, prachtig concept, prachtige stallen alleen wou de afzet niet lopen en werd er zo de stekker uitgetrokken
Hans van Bergen
@Cowboy3 Hun hebben rmo's met meerdere compartimenten zodat ze verschillende soorten melk kunnen laden. Wat een wonderlijke gesprekken voer jij overigens met de chauffeurs.
Cowboy3
Quote Reactie van @Hans van Bergen:
rmo's met meerdere compartimenten zodat ze verschillende soorten melk kunnen laden.

Mar dun dize nie(zijn er mar 3 van de 25 die da hebbe), mar rond de kerstdagen is het altijd moeilijk om de melk te plaatsen.
Hans van Bergen
@Cowboy3 Klopt dat zij Willy v Bakel 300.000 jaar geleden toen jullie nog bij Vrebamel zaten en de boeren daar nog in trapten. Fabrieken en supermarkten zijn gewoon open.
Cowboy3
@Hans van Bergen Willy zag je nooit bij vrebamel en zat er ook niet bij in en heb daar in die paar jaar goed gezien hoe het melkwereldje
in elkaar steekt en echt op vrije markt (spot) leveren hebben we bij de eerste jaren bij Steegro gedaan en nooit bij vreba.
Tussen kerst en nieuwjaar is helft van de melkfabrieken dicht, vrije melk doet deze dagen
nog geen 35 ct vorige week was hij 37.
marcsterreborn
@Cowboy3 Willy verbleef in die tijd vooral in de States om daar collega melkveehouders aan mooie bedrijven te helpen...
Hans van Bergen
@Cowboy3 Wat heeft dit met Farmel te maken?? Daarbij leer je natuurlijk niets als je alles van 1 man moet horen die jouw melkprijs moet maken.
+2
Cowboy3

(klik om te vergroten)

Hans van Bergen
@Cowboy3 Tja en hoe weet ik alles?ik ben naar de vergadering geweest. Farmel heeft een eigen zuivelfabriek en een eigen transport bedrijf met eigen melkopslag. Ook laten ze eigen kaas boter en poeder maken als dat interessant is. En het verhaal dat de helft van de melkfabrieken dicht gaan voor weken me kerst. Zou dat waar zijn ?? Terwijl de melkproductie gewoon doorgaat? Is het wel ooit waar geweest? Dat zou beteken dat de helft van de melk weggegooid moest worden
verse koe
@Hans van Bergen idd grote twijfels over die vermeende sluiting
spotmelker
@verse koe veel vrije (was niet altijd spotmelk)melk ging vanaf 2007 de grens over en die kleine particuliere fabrieken gingen tussen kerst en Nieuwjaar dicht.
Cowboy3
@spotmelker Wanneer ben je bij Steegro begonnen vanaf het begin 2008 of in 2011 en heb je altijd contracten onder je leveranties gehad of ook (periodes) vrij geleverd zonder contract ?
spotmelker
@Cowboy3 ik dacht 2012 maar kan ook 2013 zijn. Ik denk niet dat ik voor mijn pensioen nog verander. Daarvoor bij Nestlรฉ Noord, DOC en Melkexpress geleverd. Korte Contracten gehad bij Wieszenhof, Saputo en Vreugdenhil.
Cowboy3
@spotmelker Heel rijtje gehad ๐Ÿ˜Š, dacht dat meeste uit de polder van Lyempf kwamen(2011), eerste 1,5 jaar vrij gezeten(2009) bij Steegro toen contract 2 jaar en toen weer 1 jaartje vrij daarna tot 2017 contract toen de Farmelprijs kwam.
verse koe
@spotmelker hoeveel is veel? Procent gewijs.
spotmelker
@verse koe exact weet ik niet maar zeker driekwart. Spotmarkt is gaatjes vullen, daar wil/kan je niet dagelijks van afhankelijk zijn.
verse koe
@spotmelker bedoelde om hoeveel van totale nl productie gaat over?
Hans van Bergen
@spotmelker Dat kun jij niet zeggen omdat jij dat niet wist jij baseerde je op wat de handelaar jouw vertelde en oja dat waren diezelfde handelaren die vroeger al jouw gegevens rond faxten als jij gevraagd had naar de pries van melkquotum zodat jij overal het zelfde prijsje kreeg kreeg.Koekoek!! Snap jij dat als de rmo's blijven laden dat zij dan ook moeten lossen??
+1
spotmelker
@Hans van Bergen hoezo handelaar? Die kwam in mijn verhaal niet voor. Ook niet bij quotumaankoop.
+1
Cowboy3
@spotmelker Jaa en zoiets zit dan in de klankbordgroep van Farmel ๐Ÿ˜‡, wat ze daar in Emmeloord
allemaal uitvreten mogen ze mooi zelf weten als ze maar niet teveel groene ideeรซn krijgen.
Kijk hier elke maand wel ff naar de melkprijs dan weet ik meer dan genoeg en afgelopen jaar was dat
dik boven het gemiddelde.
pieta
@Cowboy3 Wat was de gemiddelde melkprijs bij jullie? Mag ook via pb.
Hans van Bergen
@spotmelker Ok jij reed samen met John Loefen heel NL rond om te turven welke melkfabriek er open was en welke niet. Ik heb het eens besproken met de toenmalige vervoerder van hun. Weet je hoe vaak er een rmo vol melk bleef staan met de kerstdagen? Helemaal nooit. Dat kan ook helemaal niet want dan wordt de erkening ingetrokken.
spotmelker
Quote Reactie van @Hans van Bergen:
John Loefen

John wie??? Geen idee wie dat is. Je hebt een geweldige fantasie Hans. Ik ga me niet meer druk maken over zaken van pak em beet 10 jaar geleden, was gewoon knudde. En dat die kleine particulieren dicht waren werd wel opgelost met opslag/verwerking elders. Misschien kan jij je in die klankbordgroep druk maken over het feit dat er toeslag uitgekeerd wordt o.b.v. rekenfout. Doen andere afnemers die de KLW verplichten ook hoor maar blijkbaar vind iedereen dat prima.
Cowboy3
@Hans van Bergen ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ man, man, man, en alvast een fijne jaarwisseling en een gezond en succes vol 2023.
+1
Arnold1988
@mlkvhoudr Best wel leuk wanneer je in de veeindustrie werkt en dan trots bent dat je 1 ster verdient van dit keurmerk
Toppertje

(klik om te vergroten)

Echt, de REST van de veeindustrie is een kwelling voor de dieren. De boeren die leveren aan dit keurmerk zijn nog beter bezig dan Alex Datema. En die is al zo goed bezig. De crรจme de la crรจme van de veeindustrie!!
mlkvhoudr
@Arnold1988 meeste doe ik al maar zuals je weet vind ik de diversiteit in systemen juist interessant dus hier geen behoefte aan afgeven op anderen
Arnold1988
@mlkvhoudr boeren mogen van mij ook gerust kiezen voor (bijna) totale vernedering door de dierenbescherming
Je krijgt er tenslotte ook geld voor
Discussie over een achterbakse overheid voer ik liever met andere boeren
+2
mlkvhoudr
@Arnold1988 dat mag, maar als ik je goed begrijp wil je liever duscussieren met gelijkgestemden?
Ik zie daar juist een van de bronnen van d3 huidige problemen in, een ieder denkt louter uit haar eigen bubbel en zoekt gelijkgestemden, terwijl we ook tegenspraak zouden moeten organiseren
Arnold1988
@mlkvhoudr mensen die niet consequent in hun keuzes en gedachten zijn als basis nemen voor toekomstig beleid is niet verstandig
We zitten juist in de huidige shit omdat bovenstaande de gewoonste zaak was
+1
mlkvhoudr
@Arnold1988 ok nou ben ik best consequent in het niet consequent zijn hoor ๐Ÿ™‚

Je zou consequent zijn dus ook kunnen zien als gebrek aan flexibilteit๐Ÿ˜‰
+1
Arnold1988
@mlkvhoudr Boeren die steen en been klagen over overheid die schijnheilig is, en aan de andere kant een zakcentje beuren via een organisatie die boeren ziet als veeindustrie, ben ik geen fan van
Je hebt ruggengraat en recht van spreken of je hebt het niet en pikt overal een graantje mee
Meer smaken zijn er voor mij niet
+2
mlkvhoudr
@Arnold1988 ah ok dan geen ruggegraat en wel geld op de rekening graag ๐Ÿ™‚
+1
Arnold1988
@mlkvhoudr die keuze mag je maken van mij
+1
Hans van Bergen
@Arnold1988 Ik vind het nogal kortzichtig van je. Als een supermarkt organisatie bereid is een betere prijs te betalen moeten wij als boer daar blij mee zijn.
Arnold1988
@Hans van Bergen Het keurmerk is van de dierenbescherming
Die noemt jou onderdeel van de veeindustrie
Is dat kortzichtig?
Hans van Bergen
@Arnold1988 Jij plaatst heel heel heel heel veell reacties echter je eerste waar een oplossing in zit of waar iemand iets aan heeft moet nog komen. Blk melk is met name ook interessant voor kleinere bedrijven die aan natuur doen. Die niet de Grote Boeren Toeslagen ontvangen en toch e broek op moeten houden.
Arnold1988
@Hans van Bergen Ach Hans toch...
Je wilt een oplossing.....
Wat is je probleem
Laten we daar mee beginnen
Jij omschrijft je probleem en vraagt dan netjes of ik je kan helpen
Dan ga ik er naar kijken
+2
labella
Ze bellen zelfs boeren die gestopt zijn met melken. 😂
+2
Realisme
@labella ze denken ook: die beste man leverde aan leerdammer dan zal die ook wel aan ons willen leveren๐Ÿ˜‚ lekker goeiekoop
Melkboer16
@labella hebben ze @George al gebeld dan๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
richard-de-wolff
@Melkboer16 die is nu vast koeien aan het zoeken๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ
marcsterreborn
@Melkboer16 hoe krijgen we die ooit weer aan het melken?
Arnold1988
@marcsterreborn Hij heeft ervaren wat leven zonder melkkoeien betekent
Weer beginnen als melkputsloffer?
Hij is niet ZO dom!
+1
mlkvhoudr
@Arnold1988 hoe is de situatie bij jou op het moment? Wat het ook moge zijn ik ervaar wel meer rust bij je dus hopelijk gaat het jou en je gezin goed
+1
Arnold1988
@mlkvhoudr Met mij gaat het uitstekend.
Dankjewel
+1
de Tank
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
meer rust

sarcasme groeit omgekeerd evenredig
+1
verse koe
@Hans van Bergen waarom zou ik naar farmel gaan? Zie er geen enkele reden voor. Integendeel, ken er een die er aan levert en dat is me toch een zuurpruim...
+1
mlkvhoudr
@verse koe dan ken je te weinig boeren๐Ÿ™‚
verse koe
@mlkvhoudr voor jou een vraag, voor mij een weet . Waarschijnlijk andere boeren dan jij kent
mlkvhoudr
@verse koe och god gaan we dit soort treurige spelletjes spelen nou succes er mee
verse koe
@mlkvhoudr moet jij en er weer bij halen ? Wat jij wil vriend. Je levert zeker ook aan farmel?
+3
mlkvhoudr
@verse koe nou lief zijn ik ga kerst vieren
Kars
Vreugendenhill zocht ook melk. Advertentie in stal&akker

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , melkprijs , weidemelk , stalmelk , farmel , beter leven en nederland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nรฉt dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
76
DEELNEMERS
20
WEERGAVES
0