Nieuwe wet politieke partijen moet verbod mogelijk maken



Quote:
Het ondermijnen van de democratie en rechtstaat is in de wet reden tot een verbod door de rechter.

Deel dit topic

Reacties

+4
Twentsch Land
Wel bijzonder, die roepen voor democratie te zijn willen een wet die niet democratisch is.
+1
arie.j
Quote Reactie van @Twentsch Land:
Wel bijzonder, die roepen voor democratie te zijn willen een wet die niet democratisch is.

Nou klets je een beetje.
Als een partij de democratie wil afschaffen, dan vind ik het normaal om zo'n partij te verbieden aan verkiezingen deel te nemen.
Alleen moet wel opgepast worden dat men niet een speciaal soort gewenste democratie er van maakt.
+2
Twentsch Land
Alleen moet wel opgepast worden dat men niet een speciaal soort gewenste democratie er van maakt.

Daar is het nu juist om te doen.

Partijen met buitensporige ideeën krijgen niet de kans om een coalitie te komen daar hoeven de overige partijen dus geen vrees voor te hebben....het gaat om het tegen woord wat ze kunnen krijgen.

@arie.j
+1
arie.j
Quote Reactie van @Twentsch Land:
Alleen moet wel opgepast worden dat men niet een speciaal soort gewenste democratie er van maakt.Daar is het nu juist om te doen.Partijen met buitensporige ideeën krijgen niet de kans om een coalitie te komen daar hoeven de overige partijen dus geen vrees voor te hebben....het gaat om het tegen woord wat ze kunnen krijge

Weet het nog niet zo zeker
Er zijn ook dictaturen of semi-dictaturen via een partij begonnen.
Neem Erdogan op heden in Turkije
Trump was trouwens ook niet helemaal zuiver op de graad
En in het verleden deden zowel Mussolinie als zeker Hitler ook mee aan verkiezingen.
Enige regegeving vind ik zonder meer goed.
En wat mij betreft zou ook een verkapte partijdictator als Geert Wilders er niet mee weg komen
Zijijn partij is zijn persoonlijk eigendom waar hij de absolute alleenheerser in is, dat staat haaks op democratie.
+2
Vantveen
@arie.j En wat doen de dictators nadat ze de verkiezingen hebben gewonnen? Juist
Wetten invoeren om de oppositie aan banden te leggen en uit eindelijk te verbieden.
+2
jordi 1455
Quote Reactie van @arie.j:
Weet het nog niet zo zekerEr zijn ook dictaturen of semi-dictaturen via een partij begonnen.Neem Erdogan op heden in TurkijeTrump was trouwens ook niet helemaal zuiver op de graad

Onze regering heeft democratie ook niet hoog staan, ministers houden dingen achter voor de kamer en drukken dingen door, ook al stemt de kamer tegen. Het probleem is dat de westerse democratieën meer op oligarchieën beginnen te lijken, wat volgens sommigen onvermijdelijk is.
en.wikipedia.org/wiki/Iron_law_of_oligarchy/…
+7
jordi 1455
@Twentsch Land Noord Korea noemt zichzelf de Democratische Volksrepubliek Korea. Overigens als het kabinet het heeft over democratie en dat die beschermt moet worden, bedoelen ze eigenlijk dat hun oligarchie moet worden beschermt tegen de democratie.
Deze actie van het kabinet laat zien dat ze bang zijn voor een grote afrekening.
+1
Marco de 1ste
Anti democratische wet ter uitsluiten van andersdenkenden, bij voorbaat uitgesloten worden van verkiezingen. Wat is democratie? Als je niet in klimaatcrisis geloofd of grenzen dicht wil hebben omdat nu wel welletjes is geweest met de bevolkingsgroei. Dat kan uitgelegd worden als discriminatie dus niet democratisch. Zoals alles wat tegen het geldende narratief in gaat. Een zeer gevaarlijke wet. Wat dan wel veel zegt over de indieners van de wet. Alsof Rutte+linkse partijen tot in de lengte van dagen wil regeren.
+2
Jawis
@Marco de 1ste las net dat de pensioenwet erdoor is met steun van de linkse partijen....hou mijn hart vast welk wisselgeld ze hebben uitonderhandeld..vrees dat het ten koste gaat van de boeren....
Twentsch Land
Kamerlid Omtzigt sprak van een pensioen wat afhangt van "veel geluk of veel pech".

@Jawis
+1
Spuit11
+1
casev2
Wel een beetje gevaarlijk hellend vlak op deze manier......
Putjeschepperr
Te treurig voor woorden om hier energie in te stoppen terwijl er tig dossiers een chaos is.
+3
Kars
Mooi kunnen ze partij voor de dieren verbieden. Die links extremisten aanzetten tot vernielen van andersmans eigendommen
Nevergiveup
De agenda achter deze wet is wel duidelijk ....!

Wat misschien wel wenselijk zou zijn is dat een partij in de volgende kies periode tot een bepaald aantal zetels hoort te komen.
de jonge
@Nevergiveup ik zou niet weten waarom,dan was een bbb er ook niet ingekomen..
+1
Albert Altena
@de jonge Wat de BBB betreft zijn ze te laat.
Nu al bijna de grootste
Nevergiveup
@de jonge jawel dan begrijp je mij verkeerd , ik bedoel kort door xe bocht een partij mag gewoon met 1 zetel beginnen , echter als een partij bv. Na 8 jaar eerst groei heeft en daarna weer ver terug zakt (dus onvrede) dan eruit
Nevergiveup
@Nevergiveup bedtje zoals in het bedrijfsleven , als je niet voldoet , slecht presteert ontslag.

Slecht presteren is bv. Minder dan 50% zetels scoren in regerings tijd , dan voor regerings tijd , want dan ben je schijnbaar alleen een goede prater ......
+2
Marco de 1ste
Hoe zouden de indieners (D66+ cs) van deze wet er tegenaan kijken als Polen of Hongarije zo'n wet invoerden?
pieta
@Marco de 1ste Ik denk dat het gewoon goed is om tot zo'n wet te komen. Er mag best regie zijn. Wel dient goed vastgelegd te worden wat de voorwaarden zijn.
Net als dat de versplintering van de 2e kamer problemen geeft en dus aandacht behoeft.
+1
jordi 1455
@Marco de 1ste Dan schreeuwen ze moord in brand, maar als Oekraine 11 partijen verbied hoor je ze niet, sterker nog oekraine wordt met 2,5 miljard beloond.
+2
arie.j
Quote Reactie van @jordi 1455:
@Marco de 1ste Dan schreeuwen ze moord in brand, maar als Oekraine 11 partijen verbied hoor je ze niet, sterker nog oekraine wordt met 2,5 miljard beloond.

Oekraine is een land in oorlog is met de staat van beleg
Partijen die verboden werden hadden banden met de vijand, En sommige heel openlijk
Er wordt niemand beloont met dat geld, het is hard nodig om een vijand die alles verwoestend en moordend te keer gaat zoveel mogelijk tegen te houden.
Jij behoort toch niet tot de bewonderaars van die moordernaars bende?
+1
jordi 1455
@arie.j Ik bewonder niemand in dit conflict, want als je het aan mij vraagt is het conflict in Oekraïne gewoon een conflict tussen corrupte elites die Oekraïnes resources willen exploiteren.
+2
hans-hans

Ik denk zelf dat ze wel wat tegengas kunnen hebben omdat het anders niet goed komt
(De huidige partijen)
sorry
@hans-hans lisa westerveld stemde eerst voor, maar na telefoontje van stiefzuster joba aan yasser stemde ze teuge
Jawis
@hans-hans mooi verhaal. Maar zou toch liever lid worden van BBB
Quote Reactie van @arie.j:
Oekraïne is een land in oorlog is met de staat van beleg . Partijen die verboden werden hadden banden met de vijand, En sommige heel openlijk Er wordt niemand beloont met dat geld, het is hard nodig om een vijand die alles verwoestend en moordend te keer gaat zoveel mogelijk tegen te houden. Jij behoort toch niet tot de bewonderaars van die moordenaars bende?

Oekraïne was al sinds 2014 in oorlog met de oostelijke delen van Oekraïne waar vele Russische sprekende inwoners wonen , daarna is het geen NAVO land en behoort ook niet bij Europa al wil Ursula van der Leyen dat wel doen geloven aan ons . .
Ten aan zien heeft Rusland een andere tactiek van oorlogsvoeren dan de Amerikanen die eerst een vernietings golf door het land laat gaan . Rusland wilde het zonder veel bloed vergieten het land innemen maar Zelenski voorkwam dat en gaf iedereen de opdracht aan de burgers om zoveel mogelijk verzet te plegen met brandbommen . Zelenski is uit op een totale wereld oorlog , hij wil geen vredesonderhandelingen .
Het probleem voor Zelenski is dat er Amerikaanse generaals zijn , die voor een vredesonderhandelingen zijn met Rusland . Dit is ander nieuws dan dat de Media ons verteld .
Albert Altena
@Hans is Hobby boer Dat is jou gedachte. Mag. Ik vindt dat fantasie. Mag ook toch?
@Albert Altena Ja dat is mijn gedachte door verder te kijken en dat mag .
Ten aan zien : fantasie , Nee dit is geen fantasie en dat mag ook .
arie.j
Quote Reactie van @Hans is Hobby boer:
Oekraïne was al sinds 2014 in oorlog met de oostelijke delen van Oekraïne waar vele Russische sprekende inwoners wonen , daarna is het geen NAVO land en behoort ook niet bij Europa al wil Ursula van der Leyen dat wel doen geloven aan ons . .Ten aan zien heeft Rusland een andere tactiek van oorlogsvoeren dan de Amerikanen die eerst een vernietings golf door het land laat gaan . Rusland wilde het zonder veel bloed vergieten het land innemen maar Zelenski voorkwam dat en gaf iedereen de opdracht aan de burgers om zoveel mogelijk verzet te plegen met brandbommen . Zelenski is uit op een totale wereld oorlog , hij wil geen vredesonderhandelingen .Het probleem voor Zelenski is dat er Amerikaanse generaals zijn , die voor een vredesonderhandelingen zijn met Rusland . Dit is ander nieuws dan dat de Media ons verteld .

Als je zelf gelooft wat je nu schrijft, dan ben je toch wat mankerende.
pieta
@arie.j Ik hoop dat hij droomt maar hij is bloedserieus denk ik.
+1
@arie.j Neen ik ben geen mankerende .
De afgelopende week is er weer veel geschreven in de krant over hoe Rusland in zijn eigen val loopt en dan vergelijken ze dat met van alles en nog wat . Dat de Duitsers en ook Napoleon een snelle opmars in Rusland als een overwinning zagen brak de Russische beer van een winter de totale legers van beide met vele slachtoffers .
De winter is op de hand van het Russische leger en het leger van Oekraine steld niets meer voor . Tja Arie ik droom niet ., verder nog een mooie kerstnacht toegewenst .
Twentsch Land
Die glazen bol van jou mankeert nog wel het een en ander aan.

@Hans is Hobby boer
arie.j
Quote Reactie van @Hans is Hobby boer:
De winter is op de hand van het Russische leger en het leger van Oekraine steld niets meer voor . Tja Arie ik droom niet ., verder nog een mooie kerstnacht toegewenst .

Wat jij van de sterkte van de 2 legers vind laat me volkomen koud.
De tijd zal wel leren dat Oeikraine vreselijk taai is, en Poetin waarschijnlijk nog koppiger dan muilezel
Maar die domme opmerkingen (vriendelijk uitgedrukt) dat Poetin weinig bloedvergieten wil is misdadig
Alleen al het feit dat Poetin (met zijn clubje ) even verklaard dat een groot buurland met zijn bevolking geen bestaansrecht heeft, Alleen terwille van Poetins waan dat er een Groot-Russisch rijk moet komen met hem als een wrede dictator aan het hoofd.
Hier link naar een onderzoek dat mooi aangeeft welk een zooitje het aanvankelijk bij het Russisch leger was
Maar met wel de gala uniformen met medailles voor de overwinningsparade in Kiev mee, absurd.
rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/…
Nu proberen ze uit misdadige frustratie zoveel mogelijk de burgerbevolking te treffen, vooral door bombardementen op energie voorzieningen etc.
Oeikraine, dat heeft in 1994 zijn atoomwapens en een groot aantal raketten aan de Russen overgedragen, mede op verzoek van de VS die de Russen betaalden voor ontmanteling ervan (wat die nooit deden)
Ook gaven toen zowel de VS (en Engeland) als Rusland aan Oekraine toen veiligheidsgaranties en verbonden zich in een memorandum– 'aan de ‘territoriale integriteit’ en ‘politieke onafhankelijkheid’ van Oekraïne'
De VS wilde toen graag een kernmacht minder, en heeft wel degelijk verplichtigen aan Oekraine
nl.wikipedia.org/wiki/…#:~:text=Het%20Memorandum%20van%20Boedapest%20zijn,hun%20toetreding%20tot%20het%20Non%2D
=
In verleden was er de doelbewuste holodomor onder vooral de kleinere boeren in Oekraine
nl.wikipedia.org/wiki/Holodomor/
En Poetin blijk geen haar beter te zijn dan Stalin, en mede door dergelijke frustratie, wantrouwen en haat tegen de Russen geven ze in Oekraine nooit op.
+1
Vdejong
@arie.j En zo is een ieder overtuigt van zijn gelijk. Dat geldt voor @Hans is Hobby boer maar ook voor jou. Wat bereik je er mee?
arie.j
Quote Reactie van @Vdejong:
@arie.j En zo is een ieder overtuigt van zijn gelijk. Dat geldt voor @Hans is Hobby boer maar ook voor jou. Wat bereik je er mee?

Het is hier een prikkebord , dus openbaar voor alle meelezers.
En het is vooeen ieder goed om te weten welke onzin er soms geschreven wordt, én hoe de vork echt in de steel zit. Maar jij was al overtuigd van zijn ongelijk? Fijn zo.
+1
Vdejong
Quote Reactie van @arie.j:
onzin

ook van jouw kant?
@arie.j En hoe zit die vork dan werkelijk dan in de steel in jou ogen .
+2
de jonge
@arie.j als poetin wil..was iedereen in europa al weggevaagd, daar wel es over nagedacht? die beseft wel dat het een oorlog is tussen de zogenaamde leiders en dat de burgers er niets mee van doen hebben.. Wie begint steeds met sancties om te treiteren en om hun zin te willen?
Albert Altena
@de jonge Als er ergens iets verboden wordt omdat daarbij de veiligheid niet gewaarborgd kan worden, vindt jij dat verbod dan treiteren om hun zin te willen?
de jonge
@Albert Altena vreemde redenatie,dan kun je alles wel gaan verbieden want veiligheid kan nooit 100% gewaarborgd worden...
arie.j
Quote Reactie van @de jonge:
@arie.j als poetin wil..was iedereen in europa al weggevaagd, daar wel es over nagedacht? die beseft wel dat het een oorlog is tussen de zogenaamde leiders en dat de burgers er niets mee van doen hebben.. Wie begint steeds met sancties om te treiteren en om hun zin te willen?

En als de VS en NAVO willen was Rusland al 3 keer weggevaagd
Die beste Poetin hé?, Die bombardeerd helemaal geen burgerdoelen, steden en dorpen zijn amper kapot als de Russen zich terug trekken
En hijj houd alle stroomvoorzienig voor de winter netjes mis.
Nog meer onzin te melden? Je studeert voor NSBer of zoiets?
+2
de jonge
@arie.j zelensky en de eu zijn in jou ogen de lieverdjes en de slachtoffers...Het zijn allemaal(dus ook poetin) een stel eigengereide koekenbakkers die helemaal niks met het volk op hebben. Zij willen oorlog en ruzie met elkaar en dat dat onschuldige slachtoffers oplevert , lichamelijk en financieel zal ze 1 dikke worst zijn. Als het kerels waren geweest en vrouwen met pit, waren ze naar elkaar toe gegaan om mekaar de tent uit te vechten en dan was de winnaar wel naar buiten gekomen.. nu zijn het de burgers die de dupe worden in de legers, en in het thuisfront emotioneel en financieel terwijl degenen die het laten escaleren mensen naar het front sturen voor hun eigen ego. Ziekelijke lui die geilen op macht ten kostte van alles en iedereen.
arie.j
Quote Reactie van @de jonge:
@arie.j zelensky en de eu zijn in jou ogen de lieverdjes en de slachtoffers...Het zijn allemaal(dus ook poetin) een stel eigengereide koekenbakkers die helemaal niks met het volk op hebben. Zij willen oorlog en ruzie met elkaar en dat dat onschuldige slachtoffers oplevert , lichamelijk en financieel zal ze 1 dikke worst zijn. Als het kerels waren geweest en vrouwen met pit, waren ze naar elkaar toe gegaan om mekaar de tent uit te vechten en dan was de winnaar wel naar buiten gekomen.. nu zijn het de burgers die de dupe worden in de legers, en in het thuisfront emotioneel en financieel terwijl degenen die het laten escaleren mensen naar het front sturen voor hun eigen ego. Ziekelijke lui die geilen op macht ten kostte van alles en iedereen.

Zelden een zo duidelijk conflict gezien. Maar dat zint jou op de één of andere manier niet.
Rusland (lees Poetin en zijn kliek) wil heel Oekraine onder de voet lopen én inpikken, dat ter meerdere glorie en macht van hen.
Een bende terroristen, rovers en plunderaars, dat zijn het.
Terwijl Rusland nog wel " de territoriale integriteit’ en ‘politieke onafhankelijkheid’ van Oekraïne bij het memorandum van Boedapest schriftelijk had gagarandeert.
+2
de jonge
@arie.j ik heb inderdaad daar een andere kijk op, bij mijn weten was er een afspraak gemaakt dat niemand een stap dichterbij zou komen maar er wel handel mee mocht doen. de eu wil nu oekraine erbij hebben en daar is mijnsinziens het conflict door ontstaan.. waarom wil de eu zo graag oekraine erbij hebben?? even ter herinnering ....
pieta
Quote Reactie van @de jonge:
bij mijn weten was er een afspraak gemaakt dat niemand een stap dichterbij zou komen

Probleem is dat die afspraak formeel niet gemaakt is dacht ik.
arie.j
Quote Reactie van @de jonge:
@arie.j ik heb inderdaad daar een andere kijk op, bij mijn weten was er een afspraak gemaakt dat niemand een stap dichterbij zou komen maar er wel handel mee mocht doen. de eu wil nu oekraine erbij hebben en daar is mijnsinziens het conflict door ontstaan.. waarom wil de eu zo graag oekraine erbij hebben?? even ter herinnering ....

Probeer het normale verstand erbij te houden ,het valt je kennelijk niet mee
De EU wil Oekraine erbij hebben...
Je schrijft het op een manier alsof dat op hetzelfde is als Rusland Oekraine erbij wil hebben
De EU is alleen een samenwerkingsverband, geen inlijving of bezetting kom nou.
En wie het er niet meer zint, die samenwerking , die kan (zij het met wat moeite) er weer uit stappen, zie Engeland.
Als je dat ook maar een beetje wil vergelijken met een militaire bezetting, dan is je bril toch wel heel dik beslagen.
Verder heeft Oekraine zelf het verzoek gedaan na de Russische invasie van 22 februari.
Dat iniatief kwam dus niet van de EU
En het inwilligen van dat verzoek is eigenlijk niet meer dan een steungebaar van de EU lidstaten in hun strijd tegen de Russen. Want Oekraine moet zelf zijn toekomst kunnen bepalen ,en geen Poetin.
Kandidaat lid zegt overigens op zich nog niet zoveel, Turkije is het al ergens 25 jaar en er nog geen enkele kijk op dat ze ooit als lid worden toegelaten.
+1
de jonge
@arie.j In Nederland werd op 6 april 2016 een referendum gehouden over de associatie-overeenkomst tussen de EU en Oekraïne. Bij dit referendum bracht ruim 30 procent van de kiesgerechtigden een stem uit, hiervan stemde 61 procent tegen het associatieverdrag. Op 30 mei 2017 stemde, na de Tweede Kamer, ook een meerderheid van de Eerste Kamer in met ratificatie van het verdrag, nadat premier Rutte toezeggingen had gekregen van andere EU-lidstaten om de zorgen van de Nederlandse kiezer te verminderen. In een aanvullende verklaring bij het verdrag werd vastgelegd dat het verdrag niet leidt tot lidmaatschap van de EU.
de jonge
@de jonge NOS Nieuws

Oekraïne voorgesteld als kandidaat-lid EU, maar heeft nog veel werk te doen

Zoals verwacht adviseert de Europese Commissie om Oekraïne kandidaat-lid te maken van de EU. Oekraïne heeft de afgelopen jaren flinke stappen gezet om te voldoen aan de eisen voor kandidaat-lidmaatschap, zegt Commissievoorzitter Von der Leyen
arie.j
Quote Reactie van @de jonge:
@de jonge NOS NieuwsOekraïne voorgesteld als kandidaat-lid EU, maar heeft nog veel werk te doenZoals verwacht adviseert de Europese Commissie om Oekraïne kandidaat-lid te maken van de EU. Oekraïne heeft de afgelopen jaren flinke stappen gezet om te voldoen aan de eisen voor kandidaat-lidmaatschap, zegt Commissievoorzitter Von der Leyen

Je loopt een beetje achter
Oekraïne kreeg op 23 juni 2022 officieel de status van kandidaat-lidstaat voor toetreding tot de EU
Na de Russische invasie van Oekraïne was er in Nederland een stijging van de steun voor het EU-lidmaatschap voor Oekraïne van 68% naar 86%, daarna bleef het stijgen en vanaf eind maart was het op een recordhoogte van 91%.
Veel emotie natuurlijk, maar kom niet met die associatie-overeenkomst uit 2016
De stemming in Nederland is na de invasie totaal gedraaid
En hier de laatste peiling in o.m. Nederland van 15 december.
europa-nu.nl/id/vlywg3n2f1y3/…
@arie.j Hebben ze jou ook persoonlijk gevraagd voor die steun of is dit zomaar uit de lucht gevallen , mij als Nederlander hebben mij helemaal niets gevraagd .
arie.j
Quote Reactie van @Hans is Hobby boer:
@arie.j Hebben ze jou ook persoonlijk gevraagd voor die steun of is dit zomaar uit de lucht gevallen , mij als Nederlander hebben mij helemaal niets gevraagd .

En ben jij wel eens voor een politieke peiling gevraagd?
Waarschijnlijk nooit en ook geen andere peiling.
Daar is het een peiling voor. Een beperkte steekproef
Maar het zal wel volgens de regels zijn gegaan, want anders zijn de tegenstanders, onder leiding van Wilders en anderen, er zo bij.
+1
Vdejong
@arie.j Heb je investeringen in Oekraíne? Je gedraagt je als een bok op de haverkist wat dat land betreft.
pieta
@Vdejong Het is lastig om je in te houden bij een stroming waar Poetin als de "goede" wordt neergezet en het allemaal aan het Westen ligt. Ik ga niet beweren dat het Westen onschuldig is. Die hebben echt wel dingen verkeerd gedaan, steken laten vallen en zaken verkeerd ingeschat. Maar wat Poetin doet vind ik misdadig. Dus ja, ik kan het eigenlijk ook niet laten om er op te reageren. En ik heb niet geïnvesteerd in Oekraïne.
Ik denk dat er voor Poetin echt wel andere manieren waren om zijn invloed uit te oefenen. Ik denk dat ie gewoon het verwezenlijken van een groot Russisch Rijk in zijn hoofd heeft.
arie.j
Quote Reactie van @pieta:
k denk dat er voor Poetin echt wel andere manieren waren om zijn invloed uit te oefenen. Ik denk dat ie gewoon het verwezenlijken van een groot Russisch Rijk in zijn hoofd heeft.

Terugpakken wat van Rusland was, zo noemt hij dat.
hln.be/buitenland/…
Maar dan moeten wij natuurlijk ook Indonesië terug zien te krijgen, en Zuid-Afrika, terwijl ook de VS en Brazilie nog een tijdlang van Nederland waren . En dan ben ik nog lang niet volledig.
Als elk land de oppervlakte wil hebben toen ze een keer op het toppunt van hun macht waren, dan komen we een paar keer het aardoppervlakte te kort.😊
Rechtvaardigheid komt niet in Poetins woordenboekje voor,evenamin als betrouwbaarheid.
pieta
@arie.j Ik ben het daarin wel met je eens maar ik wil er ook niet al te hard over oordelen omdat ik denk dat ik van teveel dingen niet echt op de hoogte verwacht te zijn.
arie.j
Quote Reactie van @pieta:
@arie.j Ik ben het daarin wel met je eens maar ik wil er ook niet al te hard over oordelen omdat ik denk dat ik van teveel dingen niet echt op de hoogte verwacht te zijn.

Oorlog met tienduizenden doden en tienduizende gewonden, plus alle burgerdoden en burgerleed, dat vraagt om geen enerzijds/ánderzijds houding.
Toen Hitler kwam was het daar ook de tijd niet voor.
+1
pieta
@arie.j Ik zit niet in de positie dat ik daar een hard oordeel in moet vellen. Daar hebben we andere mensen voor. Wat mij betreft heeft Poetin de schijn zwaar tegen. Maar ik sluit mijn ogen niet voor mogelijk andere relevante feiten.
+1
@arie.j Tja , nu zet je zelf klem met de zogenaamde steun voor toetreden van Ukraine .
Dat men beweert dat de steun voor lid te worden van EU van 68 % naar 86 % en nu naar record hoogte van 91 % is ook een steekproef en zegt dus helemaal niets over de werkelijke steun .
Dus Arie eerst een referendum houden , dan weten we werkelijk of er steun is of niet .
Dat er geen referendum komt weet jij ook . Dus de politieke ( Europese Commissie , WEF ) leugens gaan door zonder de Europese bevolking te vragen wat zij ervan vinden .
arie.j
Quote Reactie van @Hans is Hobby boer:
@arie.j Tja , nu zet je zelf klem met de zogenaamde steun voor toetreden van Ukraine .Dat men beweert dat de steun voor lid te worden van EU van 68 % naar 86 % en nu naar record hoogte van 91 % is ook een steekproef en zegt dus helemaal niets over de werkelijke steun .Dus Arie eerst een referendum houden , dan weten we werkelijk of er steun is of niet .Dat er geen referendum komt weet jij ook . Dus de politieke ( Europese Commissie , WEF ) leugens gaan door zonder de Europese bevolking te vragen wat zij ervan vinden .

Referendum hebben we afgeschaft, weet je nog?
Regeringen hebben mandaat van hun parlement. Dat is altijd zo geweest. Toen Nederland lid werd van de NAVO of de EU ook geen referendum.(ook niet in andere landen) . En bij elke uitbreiding van de EU ook niet.
Peilingen moeten natuurlijk, behalve dat het momentopnames zijn, met een flinke onbetrouwbaarheidsmarge genomen worden.
Maar ze geven wel de richting aan, dat blijkt ook als er vlak voor verkiezingen peilingen zijn
Vdejong
Quote Reactie van @arie.j:
ze geven wel de richting aan

die richting wordt nu alleen ingegeven door emotie
@arie.j Er is ook nooit gesproken of we eens waren met de invoering van de Euro .
De oud kanselier van Duitsland , Helmut Kohl die heeft toendertijd gezegd , als wij in Duitsland een referendum hadden gehouden over invoering van de Euro dan hadden 70 % tegen gestemd en was de Euro nooit ingevoerd geworden . Of te wel de Euro is ons door de strot geduwd .
Dan is het ook zo dat de gulden tekens van toen ineens Euro's waren .
+1
de jonge
@Hans is Hobby boer klopt, en in mijn ogen heeft de euro alleen maar ellende opgeleverd. en die blabla over handel etc ken ik nu wel es, voor de euro deed nederland ook handel over de hele wereld , dus die vlieger gaat niet op.
Limburgs boertje
BYE BYE FVD VANAF NU IS ALLES LINKS

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
65
DEELNEMERS
19
WEERGAVES
0