Veel meer mogelijk in stikstofbeleid dan Nederland beweert - prof. dr. Jaap Hanekamp

Uit notulen van de Europese Commissie zijn hele andere conclusies te trekken ten aanzien van het stikstofdossier, dan Nederlandse politici en media verkondigen.

Deel dit topic

Reacties

sorry
Bizar
Nevergiveup
@sorry waar geen wil is , is WEF
klant
@sorry ook bizar dat staghouwer er helemaal niet bij was
+1
klant
De leugen regeert.
Jawis
Ze willen het niet horen in den haag......
+5
kanniewaarzijn
Wat betreft het tegen elkaar opzetten van bevolkingsgroepen: dat gebeurt zeer zeker bewust. Neem die uitspraak van Tjeerd de Groot: "Wat hebt u liever, een varkenshouderij of een huis voor uw zoon?" Bedoeling is draagvlak creëren voor het elimineren van de boerenstand. (Zie je nou wel dat die boeren vervuilen?) Het is werkelijk te schandalig voor woorden.
+1
Kars
@kanniewaarzijn helemaal juist! En dat zijn dan volwassen mensen..ik schaam me echt diep voor onze regering.
+2
Frankdeober
Kan Geesje ook het gesprek over de derogatie opvragen? Ben heel benieuwd wat daar gezegd is....
arie.j
Wat stikstof betreft betreft worden deze namen al gauw partijdig verklaard, jammer
Laat men proberen een groepje wetenschappers van wat onverdachte signatuur bijeen te brengen.
Voor zo mogelijk een verklaring dat de strengheid van Stikstof aanpak een Nederlandse uitvinding is en geen Europese
En dat er voor natuur behoud/herstel er ook andere wegen zijn, die veel minder op Sikstof alleen zijn gericht.
+1
Jawis
@arie.j alle wetenschappers hebben lijntjes met elkaar en met wageningen. Omdat nederland graag voorop loopt word het milieubeleid in europa voor een groot deel in wageningen bepaalt...en ga daar maar tegen in...dan ben je werkeloos of gepensioneerd wat betekent dat je niet meer serieus word genomen....
+3
Kars
@Jawis tot ze met pensioen gaan. Hier 2 dorpen verder. Wetenschapper nadat ie met pensioen was zei ie dat fijnstof niet aan landbouw lag, maar het verkeer en industrie.
Mja ga maar is heel simpel nadenken, stel je bent wetenschapper, wanneer kun je iets verdienen? Dat is door als iemand je vraagt om wat te onderzoeken. En dat is meestal de betalende partij bepalend. En die wetenschapper leeft van die inkomsten dus zal ook niet snel zijn leefgeld op het spel zetten. Dit weet de overheid ook heel goed te spelen.
Coen
@Kars , het is altijd 'follow the money' , actieve wetenschappers waren en zijn (vooral financieel/economisch) niet onafhankelijk 😞

zodra mensen niet meer actief zijn draaien ze vaak 180-graden, dus altijd deze vml. wetenschappers betrekken.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Kars:
tot ze met pensioen gaan. Hier 2 dorpen verder. Wetenschapper nadat ie met pensioen was zei ie dat fijnstof niet aan landbouw lag, maar het verkeer en industrie.Mja ga maar is heel simpel nadenken, stel je bent wetenschapper, wanneer kun je iets verdienen? Dat is door als iemand je vraagt om wat te onderzoeken. En dat is meestal de betalende partij bepalend. En die wetenschapper leeft van die inkomsten dus zal ook niet snel zijn leefgeld op het spel zetten. Dit weet de overheid ook heel goed te spelen.

Dat heeft dan dus helemaal niks met wetenschap te maken. Dan mag je jezelf ook geen wetenschapper noemen.
+1
Jawis
@kanniewaarzijn je gaat niet iets onderzoeken waarvoor je niet betaald wordt.... en als je de belangrijkste onderzoekers betaalt voor een formulering die jij wilt( bijv. Melkveehouderij is de grootste stikstofbron) dan zullen de wetenschappers net zo lang graven tot ze jouw gewenste uitkomst kunnen bewijzen... heel simpel gezegd, jouw uitkomst word hun doel...en reken maar dat ze met iets komen, anders kunnen ze minder factureren.
Jawis
@Jawis minder belangrijke onderzoekers staan dan buitenspel, want hiërarchie is wel een dingetje. En meegaandheid ook. Anders krijg je geen opdrachten/onderzoeken.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Jawis:
dan zullen de wetenschappers net zo lang graven tot ze jouw gewenste uitkomst kunnen bewijzen

Punt is dat die gewenste uitkomsten nooit bewezen worden, simpelweg omdat het niet zo is. Dus het kan helemaal niet bewezen worden. Er worden dan wel wat aannames en vaagheden vermeld.
kanniewaarzijn
@kanniewaarzijn Neem de mestwet: die is ook nooit bewezen. Vraag maar eens om een onderbouwing; die zal je nooit krijgen, simpelweg omdat die er niet is (hebben we een "recht"erlijke uitspraak van). Als je de rapportjes die als onderbouwing moeten dienen leest, moet je je best doen om niet in lachen uit te barsten. Noemen ze allemaal "wetenschap".
Vdejong
@kanniewaarzijn
Quote:
Er worden dan wel wat aannames en vaagheden vermeld.

Daar is het beleid van de huidige regering toch ook op gestoeld?
kanniewaarzijn
+5
spotmelker
Eindelijk

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Albert Altena
En toch is het vooral het linkse gedachtengoed wat in de media geïnfiltreerd is.
Zelfs PvdA er Plasterk, die een kritische noot had, werd nog niet uitgenodigd in de praatprogramma's.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's europese commissie , stikstofbeleid , boerenprotest en nederland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
21
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0