Illustratie van: Grasbaal

Vrolijk kerstfeest en een strijdbaar nieuwjaar gewenst!

Kerstboodschap FDF

Beste boeren, actievoerders en de voormannen. Sinds 1 oktober 2019 is er mede dankzij jullie inzet een nieuwe strijdlust ontstaan in agrarisch Nederland en zelfs in de wereld. Het beleid van de huidige coalitie is dermate desastreus en de bedreigingen stapelen zich op. Den Haag wil ons kwijt, en dat kunnen we niet toestaan. Ik zie de gedrevenheid bij een aantal met de dag toenemen om te vechten tegen het onrecht. Tegelijkertijd zie ik dat een groot gedeelte de moed soms in de schoenen zakt! . Toch kunnen we door standvastig en eendrachtig op te treden de boeren laten zien dat de sector niet verloren is en dat de strijd door gaat!

1 oktober is een lijst met 10 punten neergelegd bij het ministerie, hebben we geëist dat die ingewilligd werden. Tot op heden is er niet veel gewonnen voor en door de boeren, geen positieve toezeggingen en geen oplossingen waar we mee werken kunnen. Toch hebben we ook nog weinig verloren op dat vlak, de regering staat schaakmat tussen beleid, rechtspraak en de maatschappij, de coalitie is haar draagvlak volledig kwijt! Allemaal te danken aan de standvastigheid van ons allen... Het enige wat we wel dreigen te verliezen is de eendrachtigheid, de diversiteit in de groepen en de actiebereidheid van een paar zorgt voor wrevel. Ook zien we dat boeren na ongeveer 3 jaar actievoeren de moed soms in de schoenen zakt. Deze onvrede en moedeloosheid slaat af en toe om in het zich af zetten tegen belang behartigend Nederland en de boosheid intern. Maar mensen laten we niet vergeten, de belangbehartiging speelt geen gelijke wedstrijd, de overheid dendert door en de rechtspraak vaak in ons nadeel.... Het lijkt ook voor ons soms een niet te winnen wedstrijd, maar wij voelen ons verplicht te blijven vechten en steeds weer met creatieve ideeën te komen om den haag te doen laten keren! Daarin hebben we maar 1 ding nodig en dat is steun, jullie steun. Ik vraag niet om lid te worden of om geld te storten, ik vraag jullie om samen hetzelfde sterke front te blijven die we tot nu toe zijn geweest. Ieder in zijn rol, maar allen met hetzelfde doel en ja een rotte appel zal er zijn, maar zolang de boom blijft bloeien is er niks aan de hand! Breek geen clubs af, stook niemand tegen elkaar op en vecht! Vecht tegen het onrecht en vecht voor de toekomst van ons allemaal!

Tegelijkertijd wil ik aan allen die zich tot op heden in hebben gezet voor onze sector een woord van lof spreken! En daarmee bedoel ik alle trekkerchauffeurs en hun familie ,de gedreven regiobeheerders maar ook alle individuele mensen van Henk Oonk tot Henk Bleeker, van Mark Rood tot Mark van den Oever, van Caroline vd Plas tot Gideon, van John Spithoven tot Jan Cees Vogelaar, van Sieta Keimpema tot Aalt Dijkhuizen, van Bart Kemp tot Sjaak vd Tak en de vele anderen die zich op wat voor wijze inzetten, niet altijd met succes en niet altijd raak maar het is jullie inzet die herinnering wordt, het is jullie inzet die de geschiedenis schrijft en de toekomst maakt!

Vrolijk kerstfeest en een strijdbaar nieuwjaar gewenst!
Jos Ubels vice-voorzitter FDF

Deel dit topic

Reacties

+3
Grasbaal
En daarom is dit een geweldige video:
Arnold1988
En bijzondere boodschap van fdf
De ene keer heeft Sjaak het aan de stok met Mark
De andere keer Mark met Sjaak
En nu een gezellige kerstboodschap
Het is wachten op de volgende clash

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's overheid , jan cees vogelaar , aalt dijkhuizen , toekomst , Agrarisch , slaat af , wedstrijd , boerenprotest , Actievoeren , bart kemp en nederland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0