ZuivelNL uit grote zorgen over kabinetsplannenQuote:
Het bestuur van ZuivelNL heeft maandag in een gesprek met landbouwminister Piet Adema zijn grote zorgen geuit over de kabinetsplannen die de melkvee- en zuivelsector raken. Volgens voorzitter Arjan Schimmel hebben de plannen 'een ingrijpende impact op beschikbare grond, inkomenseffecten voor melkveehouders en kritische massa van de melkveehouderij'. Daarnaast ziet hij ook grote gevolgen voor de verwerkende bedrijven.

Deel dit topic

Reacties

+1
bio boer
De kritische massa vind de politiek alleen maar vervelend 😅
+1
altijdbeter
'Daarnaast ziet hij ook grote gevolgen voor de verwerkende bedrijven'

Daar gaat het ZuivelNL als enigste om
KOC1981
@altijdbeter tja, als 80% van de melk coöperatief verwerkt wordt, raakt dat de melkveehouderij ook in de portemonnee als er een grote overcapaciteit ontstaat door het voorgestelde politieke beleid.
bio boer
@KOC1981 in Duitsland is de melk goedkoper halen we het daar weg 😅
duitser
@bio boer welke melk?
Jawis
@bio boer zo redeneert d33 ook....

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's schimmel , piet , massa , grond , melkveehouders , zuivelnl en piet adema geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
1.474