Alleen als het gras groen is, floreert de melkfabriek in Mauritanië

Melkindustrie in Afrika: In West-Afrika heeft geen land een melkindustrie van betekenis, ondanks de miljoenen veehouders. Ook de melkfabriek in Mauritanië staat er niet best voor. „De regering moet melk uit het buitenland veel hoger belasten.”

Deel dit topic

Reacties

+1
Jean-PierreK
Ik neem aan dat die veehouder met 85 koeien op de Veluwe EU subsidie heeft gekregen ter compensatie van een investering in duurzaamheid anders moet er ruim 200 hectare land onder de boerderij liggen...

Maar ja de naïeve burger denkt na zo'n artikel dat ieder liter melk 12 cent gesubsidieerd is. Geweldig die journalistiek van FTM en NRC.
Vantveen
+1
Jean-PierreK
Als regen daar de beperkende factor is dan is het stimuleren van extra melkproductie daar misschien ook niet de verstandigste optie. Meer productie betekent dan meer wateronttrekking voor irrigatie. Dat water kan dan beter gebruikt worden voor de teelt van gewassen voor humane consumptie. Vervolgens kan melk geïmporteerd worden uit landen waar (meer dan) voldoende regen valt.
oubi
@Jean-PierreK das nederland ook bijna niet meer na die droge jaren...
+1
Jean-PierreK
@oubi , ik geloof niet dat in Nederland ergens een center pivot staat zodat jaarrond beregend kan worden. In Nederland zie ik vooral haspeltjes die een relatief korte periode uit de schuur gehaald worden om die periode te overbruggen. Dat is in veel andere landen toch anders.

Hier in zuid Limburg zie je overigens zelfs zelden een haspel. Op een enkele akkerbouwer na zijn we afhankelijk van de natuur. En ja soms valt het idd wat tegen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's gras , melk , melkfabriek , groen , veehouders , melkindustrie en betekenis geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0