Zeeklei uitgereden op Overijsselse percelen

Veel belangstelling afgelopen week voor een demonstratie op het bedrijf van André van Kooten. Op ruim 70 hectare van zijn melkveebedrijf in het Overijsselse Damsholte werd Groningse klei uit de haven van Lauwersoog uitgereden.

Deel dit topic

Reacties

+1
-Jan-
Over 30 jaar graven ze het weer af omdat het gebiedsvreemd sediment is
+1
mike_v
Of er zit zogezegd een of andere giftige stof in @-Jan- 😆 . Zo is heel België de laatste 3 4 jaren plots vervuild met Pfas vanuit de Antwerpse haven. Vreemd genoeg komt dit niet neer in Nederland?
walker1
@mike_v In Nederland hebben we net zo goed met PFAS te maken. Is niet zo dat het er opeens was, PFAS stoffen bestaan al ruim 50 jaar, maar pas de laatste jaren wordt er grond en grondwater en oppervlaktewater op onderzocht.
mike_v
Uiteraard bestaat het al altijd @walker1, maar het is pas "slecht" wanneer iemand er gebruik van kan maken om bepaalde bouwwerken tegen te houden. 😉
+1
bio boer
Ik vraag mij af of 15 of 20 ton wat gaat doen denk dat je er niks van terug gaat zien
Die klei gaat ook niet helpen tegen droogte het staat niet in contact met grondwater waardoor er geen capillaire werk is dat is de kracht van klei heb ook veengrond met 20cm klei dek dat wordt zomers bruin om de klei geen capillaire werking heeft en droog licht plekken met alleen veen blijven wel groen dikkere kleilagen meer dan 40cm blijven ook groen
bio boer
@bio boer meschien dat de klei nog wat mineralen kan vasthouden in klei humus complex
+2
JappieJo
Zijn ze weer mooi goedkoop van die zooi af
walker1
@JappieJo Die klei zal heus wel onderzocht zijn, bovendien is die boer niet verplicht die klei over zijn land te laten uitrijden. Zelfs al zou die klei ernstig verontreinigd zijn, wat vind je daar van terug als je 15 ton per hectare uit rijd en die grond een keer geploegd, gerotort wordt?
+1
mlkvhoudr
Laat andre maar, die weet wel wat die doet

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's demonstratie , melkveebedrijf , klei en hectare geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0