Illustratie van: BEboer

ABN Amro: verkoop vlees- en zuivelvervangers daalt na jaren van groei



Quote:
Na enkele jaren van groei is de verkoop van vlees- en zuivelvervangers dit jaar gedaald, meldt ABN AMRO na onderzoek. Vleesvervangers werden in de eerste drie kwartalen van dit jaar zo'n 3 procent minder verkocht.

Deel dit topic

Reacties

+1
Jaap40
Simpelweg te duur dus dat fabriek voer
producent
@Jaap40

Samen maken we het verschil ????
Goed nieuws ???? Alle deelnemers van de Postcode Loterij ontvangen een cadeaukaart t.w.v. € 12,50. Onder het motto ‘Geniet van ’t Goede’ kunt u met deze kaart ruim 950 producten kiezen bij Albert Heijn, voor een heerlijke vegetarische maaltijd. De maaltijd staat in een handomdraai op tafel en is ook nog eens beter voor het klimaat. Want met een vega diner kunt u CO2 uitstoot besparen. Dus verzilver uw cadeaukaart!
De actieperiode loopt van maandag 24 oktober tot en met zondag 13 november 2022.

Geniet van ’t Goede is lekker eten én samen impact maken. Activeer uw cadeaukaart binnen 1 minuut en haal bij elke Albert Heijn in Nederland ingrediënten in huis om een heerlijke, vegetarische maaltijd op tafel te zetten. Kies uit meer dan 950 producten, waaronder een groot deel van het groenteassortiment. U herkent de producten eenvoudig aan het Geniet van ’t Goede logo en de groene omlijsting van het schap.

Zo werkt het dus in de praktijk..
Postcode loterij: mooier kunnen we het niet maken wel onsmakelijker.
Greetje
@producent laat ze mooi voor €12,50 vega producten halen, de volgende keer gaat er weer vlees in kar. No worries
Thomas2000
Dat verklaart de einde aan de melk krapte van Rabobank niet
+1
grös
Quote:
De overheid wil dat het aandeel dierlijke eiwitten in het dieet van consumenten afneemt van 60 procent nu naar 50 procent in 2030. 'Dat is een behoorlijke uitdaging. De afgelopen jaren is het lastig gebleken om de vleesconsumptie te verminderen', stelt ABN vast. Voor een groei van de verkopen van plantaardige alternatieven is het volgens de bank belangrijk dat er gezondere producten bijkomen, met plantaardige alternatieve grondstoffen 'met een aantoonbaar lage milieu- en sociale impact.'

Het "alternatief" blijkt dus ongezond en niet beter voor het milieu, daar gaat het jarenlange gedram van de overheid "eet minder vlees" niks aan veranderen. Een paar mensen propagandeer je wel een schuldgevoel aan, wat vaak ook een keer door de mand valt, en gelukkig is er nog het gros die zich niet zomaar het narratief door de strot laat duwen.
+3
Melkboer16
Slechts een paar idealisten zullen deze rommel bewust kopen net als biologisch. Het meeste wordt in de aanbieding meegegeven of belandt alsnog in de Diervoeders.
Men probeert al 100 jaar boter na te maken en het is nog nooit gelukt.
grös
@Melkboer16
Ik zou biologisch hier niet mee willen vergelijken, hoewel dat ook bij een beperkt gezelschap (5% van NL) er in gaat. Vega is bij de meesten maar een tijdelijke trend, zag dat bij vrouwelijke leden van vriendenkring ook, geïnspireerd door bladen of hippe influencers, maar na een paar jaar zijn ze weer genezen en ligt er gewoon weer echt vlees op tafel. De vega-ideologie rammelt ook aan alle kanten, want er is weinig diervriendelijks aan een aardappelveld of avocado-plantage, een grote monocultuur. Alleen een weiland bied levensruimte voor talloze andere zoogdieren.
Melkboer16
@grös tja en in die diëten schrijven ze ook vaak plantaardige troep voor. En ik heb nog weinig mannen meegemaakt die op dieet zijn!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's verkoop , vleesvervangers en abn amro geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0