Positieve weigering niet gelijk aan een natuurvergunning

Het verlenen van een natuurvergunning leidt tot een nieuwe referentiesituatie, een positieve weigering doet dat niet. Lees meer over deze uitspraak.

Deel dit topic

Reacties

Noorderling
Hoe staat dit in relatie tot de uitspraak van Gelderland @JanCees en @John Spithoven?
Of is het allemaal verspilde moeite nu de minister zegt per 1jan 2024 vergunningsplicht voor intern salderen in te voeren?
hans1980
@Noorderling met extra eisen?
J Andringa
@Noorderling ben ik ook wel benieuwd naar.
+2
John Spithoven
@Noorderling SSC is in de zaak rechtbank Gelderland in hoger beroep gegaan om de RvS duidelijkheid te laten verschaffen. Die is er nu niet......1 land, 1 rechtssysteem, 2 rechtbanken, 2 uitspraken......

Overigens gaat de rechtsspraak keer op keer voorbij aan de wetenschappelijke vraag of het de grenswaarde van 0.005 mol, oftewel 0.07 gram N per ha per jaar, van een passende beoordeling wel meetbaar en valideerbaar is in de natuur. Ook kun je je wetenschappelijk afvragen of een bijdrage van 0.07 gram per ha per jaar een significante invloed heeft op de natuur. Het buitenland zegt namelijk dat een depositie van minder dan 300 gram niet meetbaar en valideerbaar is, dus niet passend beoordeeld hoeft te worden. Duidelijk is dat daarmee geen wetenschappelijke basis onder de habitatrichtlijn is, ook geen juridische basis, maar een bestuurlijk politieke keuze. Of te wel er is geen probleem, maar als wij hem als politiek niet creeren dan kunnen we ook niet werken aan de wenste oplossing.
John Spithoven
@John Spithoven En als je begrijpt wat ik hierboven beschrijf kun beide uitspraken in relatie tot de wetenschap niet eindigen bij een aanvraag in een positieve weigering.
Noorderling
Quote Reactie van @John Spithoven:
Ook kun je je wetenschappelijk afvragen of een bijdrage van 0.07 gram per ha per jaar een significante invloed heeft op de natuur.

die kan ik wel volgen, maar met vele kleine beetjes kan het nog gierend uit de bocht vliegen.
Als we in NL 7mol als drempelwaarde in gaan voeren gaat dat bij alle inidivuduele projecten een gigantische totaalsom opleveren. Al is het alleen maar omdat we jaren op slot hebben gezeten en omdat er een tijdelijk vacuum is die stap gaan zetten. Zie einde melkquotum en we nu weer op het "oude niveau" zitten. Het haalt niks uit, maar door de belemmering willen we elke centimeter ruimte kapen.

Beleidskeuzes staan aan de oorsprong van deze hele toestand, voordat dat indaalt duurt nog wel even denk ik. Lekker blijven schermen met de rechter en RVS, terwijl zij alleen maar wetgeving toetsen.
Zou de vergunningsplicht per 1jan 2024 wat oplossen of is dat ook een losse flodder?
Liefst zou ik gisteren nog extern salderen, moet je het wel kunnen...
Arnold1988
Het is toch een negatieve goedkeuring geworden

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's uitspraak geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN