De truc is ammoniak omzetten in stikstofdioxiden (NOx)

Deze truc kan je dus ook toepassen met ammoniak uit mest, maar of de natuur daar nu iets mee op schiet:

Quote:
NHD: Overigens is de vergunning van koekjes bakker Olam voor de uitstoot van stikstofdioxiden onlangs juist uitgebreid. De nieuwe naverbrander zet ammoniak om in stikstofdioxiden, die deels worden afgevangen met een zogeheten denox-installatie. Maar lang niet alles. Waar de fabriek voorheen enkele duizenden kilo’s NOx per jaar uitstootte, mag dat nu iets meer dan 60.000 kilo per jaar zijn.

Olam-directeur Eric Nederhand spreekt over 84 procent minder ammoniakuitstoot sinds de thermische naverbrander is geïnstalleerd. Dat lijkt een indrukwekkend getal. Bestuderen we de emissiecijfers, dan ontstaat echter een heel ander beeld over die claim.

In de oude milieuvergunning, die tot de ingebruikname van de thermische naverbrander halverwege 2021 gold, mocht Olam 471.000 kilo ammoniak per jaar uitstoten. Dat was een papieren werkelijkheid waar het bedrijf de afgelopen jaren niet eens bij in de buurt kwam. De 263.000 kilo die in 2020 werd uitgestoten, komt daar nog het dichtst bij. In andere jaren werd tussen 83.000 (2019) en 160.000 (2010) kilo uitgestoten. Overigens zijn al die kilo’s ook niet daadwerkelijk gemeten, maar berekend op basis van de productie.
noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20221213_69439303/

Deel dit topic

Reacties

Farma_boerke
NOx en NH3 zijn ook verschillend in werking.
logistrata.com/stikstof/stikstofzwendel.html/
JohnDeere7serie
471.000 x 0,82 = 386220 kg stikstof. 💰 💰
+3
bio boer
Wij kunnen stallucht ook naverbranden omzetten in nox dat waait veel verder weg kom zo niet op de natuur in de buurt 🎉

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , natuur , ammoniak , uitstoot , ammoniakuitstoot , papieren , nox en bakker geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0