Minister legt advies aanpassen excretienormen wederom naast zich neer

Minister Adema legt het advies van de Commissie Deskundigen Meststoffen (CDM) om in 2023 de excretienormen voor melkkoeien aan te passen naast zich neer.

Deel dit topic

Reacties

Arnold1988
Misdadiger
cjw73
@Arnold1988 dan ook de normen voor stikstof boven de 10500 aanpassen.
+6
Buorkje
Als de minister perspectief aan de boeren wilde geven verlaagde hij de "theoretische " excretie met 30%. Dan hebben we ook geen gezeur meer met derogatie en kunnen we het pad naar "kringloop" landbouw weer in.

Nu maar hopen dat Adema meeleest op dit forum voor inspiratie.
hans1980
bio boer
@Buorkje de excretie moet gewoon zo dichtmogelijk bij de waarheid dan gaat vooral de fosfaat om laag bij hoogproductief vee en omhoog bij laagproductief vee dus meer koeien houden met de zelfde foesfaatrechten zijn ze bang dat we door het n plafond gaan
Noorderling
@bio boer
we zijn een mooie worst voor gehouden met fosfaatarm krachtvoer te voeren en allerlei convenanten waar grote brokkenboeren zich aan geconformeerd hebben. Stank voor dank en politiek gaat aan de haal met de realiteit.
Arnold1988
@Noorderling En...?
Lekker gehapt?
Boeren zijn fan van warme poepluiers
Noorderling
@Arnold1988
van brokken krijg je brokken.
bio boer
@Noorderling gewoon lekkere bak gras in die koeien heb je ook voldoende fosfaat koeien vreten 15 kg ds gras met grasbrok er bij 2 kg gerst en nog 3 kg brok het bevalt mij wel zo weinig brok kopen zou ik eigelijk nog wat pluimvee mest moeten strooien om de fosfaat kringloop tesluiten

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's advies , melkkoeien , meststoffen en Aanpassen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!