Mest onder stroom gezet voor emissiereductie

Drijfmest die onder stroom wordt gezet. Door deze bewerking met een hoog voltage wordt de mest ontleden en micro-organismen gedood. Dat beweert Yellow Agro uit het Gelderse Arnhem. Hiermee wil het bedrijf zorgen dat de mest beter beschikbaar komt en er geen ammoniak vrijkomt tijdens het uitrijden.

Deel dit topic

Reacties

+3
Arnold1988
Powerpoep!!

Dat is een mooie naam voor een idioot project
Er wordt een milieuvriendelijke meststof gemaakt
MILIEUVRIENDELIJK!!!!
Alsof drijfmest 🤬🤬🤬 vergif zou zijn

Weer een zgn oplossing voor een verzonnen probleem.
+2
ted9
@Arnold1988 Problemen verzinnen en er geld aan verdienen. Ze zijn de enige niet.
Grasbaal
Uitleg:

Achter de emmer met drijfmest – mengsel van poep en plas – staat een vrachtwagen, door de uitvinder ’de operatiekamer’ genoemd. Daarin gebeurt in het groot wat we in de emmer zagen. De ’ongezonde’ mest gaat er via dikke slangen aan de ene kant in, de ’gezonde’ mest komt er aan de andere kant uit. De machines zorgen voor gecontroleerde ’blikseminslag’. De drijfmest wordt door een elektromagnetisch apparaat geleid en in deeltjes verpulverd. „Wat overblijft, is mest die is ontdaan van alle schadelijke gassen die eerder door het mengen van poep en plas zijn ontstaan”, doceert de uitvinder.

„Willibrordus is – onder het motto: wat er niet in zit, hoef je er niet uit te halen – ondertussen ook nog bezig met een uitvinding om drijfmest al in de gierkelder te behandelen”, zegt Jeroen Hunfeld. „Hij heeft patent aangevraagd voor het injecteren van die bagger met bepaalde stoffen, die schadelijke uitstoot al in de kelder moet voorkomen.”

Bron: Telegraaf
+1
Arnold1988
@Grasbaal “ongezonde” mest
Wanneer ik dat hoor uit de mond van iemand die centjes uit mijn portemonnee wil dan wens ik hem/haar veel succes bij mijn buurman.
En....nooit meer bij mij komen aub

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , stroom , ammoniak , drijfmest , micro-organismen en uitrijden geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0