Verschil in NB vergunningen
Kan iemand mij vertellen of verschil is in een NB vergunning zonder de aerius berekening (oude), en de nieuwe met berekening. Ik bedoel evt juridische houdbaarheid ed.
Deel dit topic
Lees ook
VIDEO: STIK, Stof tot Nadenken - FULL MOVIE (2023)
'Stikstofplannen BBB halen Nederland niet 'snel' van het slot'
De 'crisis' uitgelegd door Jaap Hanekamp
Omtzigt SLOOPT boeren-hater Tjeerd m.b.t boeren ONTEIGENEN! 'Dit wil je niet op je geweten hebben!'
Harbers wanhopig op zoek naar stikstofoplossing en geld voor Schiphol
Deel ook jouw kennis en inzicht
Hebben de thema's aerius geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!
Reacties
er is een verschil in vergunning verleend onder de oude nm wet en onder de pas. maar een nb vergunning onder de pas is ook een vergunning.
Van 2010 tot en met 2016 werden depositie berekeningen gedaan met het programma AAgro Stacks, daarna met Aerius calculator. Beiden hebben het verspreidingsmodel Operationele Prioritaire Stoffen model, het OPS.
Van het aanwijzingsbesluit (1994, 2000 en 2004) tot 1 februari 2009 zijn er wel natuurtoetsen uitgevoerd in het kader van artikel 6.3 Hr, maar geen passende beoordelingen, geen Nbw (natuurbeschermingswet). Dit is de eerste groep knelgevallen.
Tussen 1 februari 2009 en 1 juli 2015 moet elk project met een depositie toename van meer dan 0,05 mol per ha per jaar tov bestaand gebruik passend beoordeeld worden en vergund worden met een Nbw. (in deze periode zit een groep die wel het project gestart zijn en pas gemeld hebben na 1 juli 2015, vaak ter goede trouw, soms ook met misbruik.
Van februari 2009 tot en met 28 mei 2019 waren projecten met een depositie toename van minder dan 0,05 mol per ha per jaar tov bestaand gebruik, vrijgesteld van een natuurbeschermingsvergunning. Dit is de tweede groep knelgevallen, daar de uitspraak van 29 mei 2019 een streep door de vrijstelling zette.
Vanaf 1juli 2015 kwam het PAS. Tot 28 mei 2019 kunnen projecten met een depositie toename tov bestaand gebruik tussen de 0,05 en de 1 mol per ha per jaar volstaand met een melding, die op 29 mei 2019 allemaal weer onrechtmatig waren. Dit is de derde en grootste groep knelgevallen, de PAS melders.
Vanaf 1 juli 2017 ging de Nbw over in de Wnb (wet natuurbescherming) .
Vanaf 29 mei 2019 moet elk project boven de 0,005 mol per ha per jaar (let op grens ging van 0.05 naar 0.005) tov bestaand gebruik een passende beoordeling doen en een Wnb krijgen.
Elk project wat niet zorgt voor een toename depositie, maar wel een wijziging binnen het bedrijf is kan sinds 1 januari 2020 (Logtse baan uitspraak) volstaan met een positieve weigering.
Hierboven staat het geheel beschreven om jullie allemaal duidelijkheid te verschaffen.