De derogatie-aanvraag druiste in tegen het Nederlandse kabinetsbeleid.


Quote:
“Landbouw óók aan de lat voor nitraat uit de stad? Jawel! De Europese Commissie heeft in haar rapport over nitraat uit agrarische bronnen, voor Nederland opmerkelijke metingen meegeteld. Zoals de normoverschrijdingen in het grondwater in dit hondentoilet in hartje Nijmegen 1/4”

Bron

Deel dit topic

Reacties

hans1980
Gewoon te erg dit
Gevolgen gigantisch
Drijfmest spoelt minder uit dan kunstmest
hans1980

pieta
@hans1980 Ik denk dat Nijmegen in het 95% reductiegebied komt te liggen.
+1
ted9
Wat denk je van al die honden die langs het water worden uitgelaten in dorpen en steden
+17
demelkboer
In het bedrijfsleven heten dit soort praktijken fraude. Bij ons zitten de grootste boeven in het kabinet
+1
matt
Het was al verprutst/gesaboteerd,toen Henk kwam het duurde alleen even
Voordat Henk dat zelf ook door had.

Toen heeft hij snel en terecht zijn biezen gepakt.
+1
Weidezicht
@matt je zou eigenlijk, ik weet niet of het kan, een rechtzaak tegen LNV aan moeten spannen, zodat je een aantal betrokkenen onder ede zou kunnen obdervragen. Vrees dat er veel bijzondere verhalen boven tafel komen.
kanniewaarzijn
@Weidezicht Ehh...."recht"ers....D66!
+2
Jan-T
Quote Reactie van @kanniewaarzijn:
Ehh...."recht"ers....D66!

Dit is het nieuwe transparante D66 beleid en het nieuwe moraal.
Je zal maar met zo'n partij een kabinet hebben gevormd.

Dit is een wedstrijd hoe neem ik iemand anders bij het pootje zonder dat hij weet dat hij valt door D66.
Dit is geen democratie meer zoals het hoort.?????????????????????
matt
@Weidezicht parlementaire enquete heet zo iets,de kans dat ze op het schild worden gehesen acht ik groter 🙂))
+2
Weidezicht
@matt ja, een parlementaire enquete komt er niet of pas over 20 jaar. Maar gewoon een rechtzaak, die met paar maanden kan beginnen, hoef je niwt perse te winnen, maar kun je "getuigen" oproepen en onder ede horen.. klus voor lto, de staat aansprakelijk stellen voor alle schade als gevolg van verlies Dero.?? Ik lul maar wat, maar lijkt me leuk om die 4 ministers die in brussel zijn geweest, een s uit te horen.
cs-agrar
Quote Reactie van @Weidezicht:
maar lijkt me leuk om die 4 ministers die in brussel zijn geweest, een s uit te horen.

Meen dat @JanCees een woo hier over had lopen
Spuit11
@Weidezicht Dan zul je wel de namen moeten opschrijven en ze daarna zelf even een bezoekje bezorgen. Dit uitschot is namelijk onschendbaar dankzij het nl.wikipedia.org/wiki/Pikmeerarresten/
Arnold1988
Politiek werkt erg simpel
Je moet het wel snappen en willen zien
En dan ook leren voor de volgende keer
+3
GJKlaassen
Dus..... Adema wil een landbouwakkoord?
+1
Jaap40
@GJKlaassen gaat geen enkel doel dienen. Allemaal voor de bühne
+2
GJKlaassen
@Jaap40 dat snap ik ook wel. De sectorpartijen moeten nu aangeven niet met deze corrupte zooi te willen onderhandelen. Laat Adema eerst zijn ambtenarenapparaat 'zuiveren'.
Jaap40
@GJKlaassen dat ja, 'zuiveren'
+3
John Spithoven
Komende week wordt duidelijk wie er voor gezorgd heeft dat de derogatie wordt afgebouwd. Was het een besluit van Brussel of stond het van te voren al vast dat er op aan gewerkt werd dat Brussel nooit positief zou besluiten over derogatie verlenging. Ook wordt duidelijk waar de vermeende corruptie, want zo ver zijn we inmiddels, zit.

Of zoals De Groot van het kabinet Rutte 4 deze week in het landbouwdebat al mee deelde: Als we geen probleem creeren, dan zal er ook niet gewerkt kunnen worden aan de gewenste oplossing.
Daarnaast wordt komende week ook duidelijk hoe afhankelijk Nederland van voedsel uit het buitenland is. En niet alleen exotische producten, maar ook vlees en zuivel.
+1
John Spithoven
@John Spithoven
GJKlaassen
@John Spithoven en dan? Aangifte? Of als sector de regelgeving van afgelopen jaar stilzwijgend zelf verlengen?
+4
jan 10
Quote Reactie van @GJKlaassen:
Of als sector de regelgeving van afgelopen jaar stilzwijgend zelf verlengen?

Daar ben ik groot voorstander van,we gaan collectief de derogatie zelf verlengen.Niemand kan erop tegen zijn ,want het bespaart heel veel gas en verminderd de co 2 uitstoot.
En bied eindelijk weer perspectief voor de sector,(gem 30.000 euro per bedrijf besparing )daar hebben we helemaal geen minister voor nodig.Want ik schat dat die perspectief brief er nooit komt.
sorry
@jan 10 de knop bij u moet nog ff om
jan 10
Quote Reactie van @sorry:
de knop bij u moet nog ff om

Vertel maar ,ik leer graag.
Arnold1988
@jan 10 de nvwa zal je wel leren wat er gebeurd wanneer je de gebruiksnormen niet respecteren wil
Gewoon nergens iets van aantrekken en dan krijg je je antwoord
jan 10
Quote Reactie van @Arnold1988:
de nvwa zal je wel leren wat er gebeurd wanneer je de gebruiksnormen niet respecteren wilGewoon nergens iets van aantrekken en dan krijg je je antwoord

Dan moeten er in 2026 minstens 400.000 koeien weg of een overschot aan mest van 10.000000 m2 verwerken.Komen de bufferstroken nog bovenop.
Wat een chaos.
Arnold1988
@jan 10 Er gaat heel hard ingegrepen worden
Tjeerd is aan de macht
Jan-T
Quote Reactie van @Arnold1988:
Tjeerd is aan de macht

Tjeerd word binnen kort geslacht offert om te redden wat er te redden valt binnen het kabinet.
Dit gaan ze niet volhouden.
Tjeerd doet nu al rare dingen.
Er gaat nog veel meer boven water komen waar hij de schuld van krijgt.
Hans van Bergen
@Jan-T Tjeerd de Groot had ook helemaal geen voorkeurstemmen
Jean-PierreK
Hans van Bergen
@Jean-PierreK Dan komt hij dus ruim 55.000 stemmen te kort voor een zetel. Hij zit dus in de kamer met rest stemmen van Kaag de stemmen kreeg nav de agressieve reclame campagne van DWDD en andere rooie rotsooi georganiseerd door e d66 leding van npo/vara/bnn/vpro
nescio
@John Spithoven met het kabinetsdoel: 'terminate farms' wil je geen derogatie binnen halen
+1
jordi 1455
Quote Reactie van @John Spithoven:
Of zoals De Groot van het kabinet Rutte 4 deze week in het landbouwdebat al mee deelde: Als we geen probleem creeren, dan zal er ook niet gewerkt kunnen worden aan de gewenste oplossing.

Als Poetin zoiets zal zeggen vallen Nederlandse politici over elkaar heen om Poetin te veroordelen.
+1
Arnold1988
Is er geen enkele boerenbestuurder geweest die zin had om te helpen de derogatie te verkrijgen
Niemand zag aankomen dat Den Haag het ging verprutsten?
Niemand die dacht: ach, laten we het proces eens onder een vergrootglas leggen totdat er een gunstig resultaat is?
Echt niemand? Allemaal druk met trekker rijden?
familie pelle
Er was te weinig animo voor de beëindigingsregelingen dus moesten boeren gedemotiveerd worden om door te gaan. Afschaffen van de derogatie was een makkelijk hulpmiddel. Het pbl schreef dit onlangs nog openlijk en schaamteloos in haar rapport.
+1
familie pelle

(klik om te vergroten)

JohnDeere7serie
@familie pelle Perspectief via afwaardering van grond....
+8
Weidezicht
@JohnDeere7serie de overheid doet wat de boeren zouden moeten doen. Tijd rekken. Ze laten nu zoveel mogelijk boeren naar de kloten gaan (pasmelders), zoveel mogelijk ontmoedigen (o.a. afschaffen derogatie en waslijst aan geneuzel), zoveel mogelijk boeren opkopen door industrie e.d. (zie schiphol), pasmelders " redden" door op extreem veel land ff gauw totaal bemesting te verbieden (zie Overijssel, ff een claim van 700000 ha extra natuur neer te leggen (dus alle tbo's en groene politici in de provincie grijpen nu hun kans (wederom dat bemestingsverbod, plus steeds meer overheidsgrond alleen nog verhuren onder strikte voorwaarden en eisen. Hierdoor tesamen wordt de sector leeggezogen, en dan komt de overheid straks met "nieuw" perspectief, o.a. een verbod (zogenaamd ter beschetming van de landbouw) op verkoop groene stikstof aan industrie e.d. (grijze stikstof) en de aanbieding om natuurgrond te pachten waar je uitsluitend mag weiden (dus niet bemesten) dus ze stoppen met subsidie voor het plaatselijke zwembad, schaffen het schoolzwemmen af, en dan duwen ze een kleuterklas van 20 kleuters in de sloot, kijken 5 minuten wie er verzuipt, en treden dan als heldhaftige redder op door elke 5 minuten 1 reddingsboei in het water te gooien. En dan schrijft de pers, "de overheid heeft 10 kleuters van de verdrinkingsdood gered, hoera wat goed"
+3
Nevergiveup
@Weidezicht daarom id. Ga in de stoel liggen en geen natuurgrond pachten !
Frans Z.
Waar het naar toe gaat is dat als je natuurgrond wil huren ze ook de baas willen spelen over de rest van je bedrijf. Hier kun je meedoen met de biodiversiteit monitor en punten halen. Ik denk hoe meer punten je hebt hoe eerder je in aanmerking komt voor grond.(met allerlei beperkingen)
+3
slagakker
@Frans Z. Welke idioot gaat er natuurgrond huren?? De overheid wil natuur nou dan onderhouden ze het zelf ook maar.En toch zijn er altijd weer van die figuren die huren van die club omdat het weinig kost. Moderne slavernij heet dat. Wel 1 voordeel over 150 jaar krijgen je nazaten wel excusses van de regering.
bio boer
@slagakker scheinbaar zijn er gnoeg die willen huuren anders konden ze nooit deze eisen stellen
Frans Z.
@slagakker Met die biodiversiteits monitor kon je heel makkelijk euro 1500 beuren. Moest je wel bekant je hele kringloopwijzer insturen. Mooi niet. Vroeg of laat slaan ze je er mee om de oren.
Den Bosch dit jaar alle losse pacht per inschrijving verpacht. Prijs was niet bepalend,je kon ook punten krijgen. Wat ze vroegen heb ik niet bekeken.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's europese commissie , nitraat , grondwater en nederland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
44
DEELNEMERS
26
WEERGAVES
0