Zes woedende gemeenten eisen stikstofrechten terug van Lelystad Airport

Zes Noord-Veluwse gemeenten reageren woedend op het bericht dat de Schiphol Group Veluwse boeren heeft uitgekocht. Schiphol wil de stikstofrechten van die boeren gebruiken om Lelystad Airport te legaliseren. De gemeenten eisen die stikstofrechten nu terug. "Zonder die rechten kunnen wij geen huizen bouwen, bedrijven vestigen of boeren helpen. Die rechten horen hier, niet in Lelystad."

Deel dit topic

Reacties

Jaap40
Een gemeente en woedend, aparte combinatie.
j h p
@Jaap40 Het wordt pas ernstig als ze zich druk gaan maken. 😂
+5
bio boer
Nu al ruzie om stikstof rechten kan wat worden straks als het laaghangende fruit op is
+6
altijdbeter
@bio boer Die N moeten ze echt uithandelbaar en verhandelbaar maken. En het beleid vooral zo laten.

Gaat bakken geld waard worden
+7
Twentsch Land
Vindt het wel lachen 😃
de jonge
Geloof er geen zak van, spel voor de buhne
Arnold1988
Moreel niet correct 😂😂😂😂😂
De nieuwe normaal
Een er maar aan
klant
Gaat echt niet gebeuren wisten donders goed dat dit gebeurde
weurding
Gemeente wat geld toegespeeld, en je hoort ze niet weer🤐
JohnDeere7serie
Als de overheid klaar is met kopen zullen ze we een rechtensysteem invoeren met een centrale registratie, die is er nu namelijk niet.
Weidezicht
@JohnDeere7serie juist, maar eerst de overheid en aanverwanten, die krijgen nu paar maanden de tijd om wild west te spelen. Als een rockwool e.d. dit in de gaten krijgen dat het de komende maanden een vrijstaat is, gaat de prijs nog veel verder over de kop.dus als pasmelder moet je de komende dagen handelen, anders kom je niet meer aan bod. Gaat het je redden? Geen idee, maar als ze die stikstof overdracht naar bv schiphol goedkeuren en meetellen, dan moet het bij pasmelder ook tellen. Misschien 30 procent meer kopen, kun je die inleveren voor "natuur" dan heb je toch aan alles voldaan?
+1
Jaap40
@Weidezicht wordt onbetaalbaar. De overheid leunt een beetje achterover, ziet wat er gebeurd, veehouderij halveert eenvoudig zo. Dit laten ze gewoon gebeuren....
Twentsch Land
Pasmelders snel kopen en laat de prijs maar even mooi opdrijven.....wordt er overgegaan op uitkopen/onteigenen door overheid zullen ze wel mee moeten in de prijs, ook wanneer het voorkeurs recht wordt opgelegd zullen ze mee moeten in de laatst betaalde prijzen voor voorkeursrecht.

@Jaap40
+1
overstekend wild
@Jaap40 het zou mij niet verbazen als je gelijk krijgt. Maar toch heel raar dat je een aan een lokatie gebonden vergunning zomaar zou kunnen verhandelen. Als dat met bouwvergunning ook zou kunnen dan begin ik hier morgen een supermarkt of een vliegveld
robbies
@Weidezicht
Quote:
Als een rockwool e.d

Jij denkt dat die last gaan hebben in die mate waar wij er last van hebben? Als het voor die bedrijven wat ingewikkeld wordt, dan zeggen ze NL gewoon gedag. Dat kaat VVD niet gebeuren
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @robbies:
Jij denkt dat die last gaan hebben in die mate waar wij er last van hebben?

Hebben ze al wat op bedacht: zie het topic van Schipholwatch over de topambtenaren die niet van plan zijn om Schiphol een strobreed in de weg te leggen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's schiphol , lelystad , stikstofrechten , boeren en bouwen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nÊt dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
0