Wilde jacht op stikstofruimte moeilijk te stoppen

Quote:
Aangezien er van de rechter geen gram stikstof extra mag worden uitgestoten in Nederland, jaagt iedereen op emissies waarvoor boeren wel een vergunning hebben.

De Tweede Kamer wil dat de regering een stokje steekt voor de wilde jacht op stikstofruimte onder veehouders. Ook Schiphol, dat naar stikstofrechten struint voor een ontbrekende natuurvergunning, zou ermee moeten stoppen. Maar dat afdwingen gaat zo snel nog niet, aldus het ministerie van LNV. „Het eerlijke verhaal is dat dat heel lastig is. Het is een vrije markt.” Toch klinkt de roep om meer rijksregie en het instellen van een stikstofbank.

Meer: telegraaf.nl/financieel/1754746782/…

ammoniakrechten.nl/

Deel dit topic

Reacties

+2
BertK
Sukkels. Noodwetje schot tussen nh3 en NOx, klaar.

Wat ooit van groen naar grijs gaat, komt nooit meer terug. Grijze heeft andere verspreiding als groen, reden genoeg voor onderscheid. Helaas heeft RvS alle stikstof al eens of één hoop gegooid, dus wel nieuwe wetgeving noodzakelijk.
groeier
@BertK

Laat a.u.b. alle partijen zo vrij mogelijk in wat voor ieder beste past.
+2
producent
D66 en dus het kabinet vindt het prima, zo kan de industrie en infrastructuur goedkoop aan vergunningen komen en is dat probleem voor de regering opgelost. En van de landbouw willen ze toch af.
Weidezicht
@producent dat is exact de manier waarop het moet gaan, zie mijn reactie in schiphol topic.
Vantveen
Tijd voor een agrarisch stikstof investerings fonds. Bieden we gewoon zelfde prijs als Schiphol.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lnv , jacht , veehouders , tweede kamer , schiphol , ammoniakrechten , stikstofrechten en stikstofruimte geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0