Tweede Kamer: Stop prijsstunten met groente, fruit, zuivel en vlees



Quote:
In een aantal Europese landen wordt prijsstunten met vers voedsel al tegengegaan. Dat moet het kabinet ook in Nederland regelen.

Deel dit topic

Reacties

Gerron
Waarom? Als er een groter aanbod van verse producten is dan er normaal gekocht wordt dan zou er dus meer weggegooid worden zonder een actie!
+1
Theo61
@Gerron waarom ? Omdat ze de minderbedeelde die afhankelijk is van de aanbiedingen op deze manier nog eerder naar de voedselbank sturen, maar die zitten ook aan hun maximale capaciteit.
sorry
@Theo61 waarom> kan van eerd nog meer in zijn zak steken..blijf het toch wel uit het buitenland hale
bio boer
Soms kiezen supers er voor om iets onder de inkoop prijs teverkopen om mensen teloken die ook andere boodschappen meenemen met hoge marge zo al eieren die gaan zo 4x over de kop in prijs
+2
Twentsch Land
Zo werkt het idd

Brood in de supermarkt ook niet te duur....bewust ?

Bakkers kunnen niet meekomen met deze energieprijzen en de een achter de ander stopt.....binnen afzienbare tijd broodmarkt in handen supermarkten....dan forse prijsverhoging.

@bio boer
Jaap40
Komen drukke tijden aan voor de voedselbanken met dit beleid uit den haag
bio boer
@Jaap40 weet ik niet kunnen andere producten weer goedkoper als ze de zelfde winst marge aanhouden
Jaap40
@bio boer zou kunnen maar in de regel gaan prijzen zelden omlaag
Marco de 1ste
Wat denken ze daar in den Haag, dat ze alles kunnen regelen vanaf hun pluchen zetel? Huren brandstof vrouwenquotum lonen pensioenen kapitaalmarkt vaccins ect overal roert de overheid haar poepvinger in. Als je niet beter wist waan je zo in een communistische heilstaat.

Er bestaat ook nog een wet van vraag en aanbod de vrije markt.
Vdejong
@Marco de 1ste
Quote:
Er bestaat ook nog een wet van vraag en aanbod de vrije markt.
Niet in een communistische heilstaat.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's fruit , vlees , zuivel , groente , voedsel en nederland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0