Adema: als landbouwakkoord niet slaagt, doet kabinet het zelfQuote:
DEN HAAG (ANP) - Als de partijen aan de zogeheten 'landbouwtafel' niet tot een landbouwakkoord kunnen komen, dan gaat het kabinet zelf bepalen hoe de toekomst van de landbouw eruit moet zien en met welke regelingen het dat mogelijk wil maken. Dat zegt minister Piet Adema (Landbouw) tijdens het begrotingsdebat van zijn ministerie in de Tweede Kamer.

Deel dit topic

Reacties

Twentsch Land
Arnold 1988 !
Arnold1988
@Twentsch Land Zeg het eens
Wat kan ik voor je doen?
+3
Bartlehiemboer
Adema: als landbouwakkoord niet slaagt, doet kabinet het zelf

Wat hebben gesprekken nog voor zin ???
Twentsch Land
Die kunnen zeker zin hebben mits eenheid onder de behartigers.

@Bartlehiemboer
Vdejong
@Groen1 man, man, die van der Tak kan bijna niet uit zijn woorden komen, zo dik is de aardappel in zijn keel
Nevergiveup
@Vdejong pov vrouwtje zegt het iig. Duidelijk 💪
kanniewaarzijn
@Nevergiveup Klopt. De LTO zou in dat geval teleurgesteld zijn geweest...😁
Bartlehiemboer
@kanniewaarzijn Net naar de landbouwbeurs geweest... Lto stond er ook. Kon het niet na laten om even af te geven op Lto. Maar zag je wel dat het mensen zijn die daar staan die zelf geen boer zijn. Alles vanaf bureau en papier. Dat is de rode draad door de Lto. En zo komen er onwerkbare uitspraken en belangstelling. Zodat ze zelfs mee gaan in het kabinetsbeleid. Hun bijdrage wordt toch wel betaald. Daar lijkt het alleen maar om te gaan. Kids kregen Lto tas in handen gedrukt. Gauw in een emmer geplaatst. durfde er niet mee over de beurs heen. Zit ook een t shirt bij van lto. Weer een goed idee om die onderste boven in de "galg" te hangen
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Bartlehiemboer:
Zit ook een t shirt bij van lto. Weer een goed idee om die onderste boven in de "galg" te hangen

Daar waren ze vast ook voor bedoeld 😂
weurding
@Bartlehiemboer je kan het ook terug geven
Bartlehiemboer
@weurding Dat was ook mijn insteek .Meedoen aan de beurs kost veel geld en tijd en de mensen staan daat maar met een happy face de dag door te komen.(Was ook een gezellige sfeer)
Maar gezin weet mijn standpunt over Lto ze hadden er al een ander idee bij.
Zou vroeger zeggen dat kun je niet maken maar je laat je vriendelijkheid wel wat varen wanneer je het te vaak totaal niet eens bent met de mensen die voor het boerenbelang moeten opkomen.
+3
Nevergiveup
Wat houd dit Huigel Regime nog tegen 😔
+1
jan 10
Dreigement van Piet,betekend dat hij gewoon vast houd aan de lijn,boeren moeten stikstof probleem oplossen,basta.
Zou zeggen ,laat hij eerst is goed luisteren wat de boeren te vertellen hebben.
Maar ga nu niet lopen raaskallen.
+1
Kars
@jan 10 grote bluffers zijn het.
+10
Realisme
Dat kan zeker meneer de minister alleen kan je dan geen boeren middels een sector convenant dingen opleggen dus zal je moeten betalen. Een ieder die denkt dat aanschuiven met een minister met deze instelling zin heeft, die heeft een kort geheugen. Bij alle dingen waarbij we als sector meegetekend hebben ontstaan knel gevallen die nergens hun recht kunnen halen omdat “de sector” dit zelf heeft gedaan.
Zeggen dat je met je hakken in het zand deze gesprekken ingaat is bullshit want de minister is duidelijk dat het op zijn manier gebeurt en anders niet.
+1
Nevergiveup
Toch wel zeer erg als je niet (nauwelijks) schuldig bent als boer , toch schuld moet bekennen onder druk door het regime .....
+5
Vdejong
@Nevergiveup China is er niets bij
Spuit11
Dreigen kunnen ze als de beste... trap er niet in
+2
Vario512
Het doel: onze grond, voor weinig
Limootje
Adema dreigt niet. Altijd doel voor ogen en niets en niemand ontziend. No mistake.
de Tank
@Limootje Het is wel dreigen en hij is ook eerlijk.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Limootje:
niets en niemand ontziend

Echt christelijk dus. Duurde niet zolang voor hij z'n ware gezicht liet zien.
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @kanniewaarzijn:
christelijk

da is de CU, enige woord wat ietwat christelijks bevat welke recht doet aan CU is "schijnheilig"
Jan-T
Dus tijd rekken en hoge eisen neer leggen.
geen oplossing dan kan deze CU minister vertrekken.
+4
Jhannes
Soms hoop je stiekem dat er hier in nederland net zulke groeperingen rondlopen als ze vandaag in Duitsland opgepakt hebben. Omver met dit regime!
Nevergiveup
@Jhannes In hetachterhoofd speeld dat , hoop dat het op nette manier gebeurt in Maart. Maar de zaadjes zijn geplant dat is zeker
Jhannes
@Nevergiveup dat hoop ik met je mee
+1
Melkboer16
@Nevergiveup campange voeren hoeft BBB en JA21 niet eens te doen, dat doen andere wel voor hun.
pieta
@Jhannes Ik hoop dat ze dat soort mafkezen hier ook oppakken. Daar moet je het niet van hebben.
In maart met de verkiezingen dan moet er wat gaan veranderen.
+5
Zwaagdijk
@pieta er verandert het laatste decennium heel veel. En zeker niet ten goede. Als je denk dat het na de verkiezingen anders wordt heb je het mis. Het systeem is totaal verrot
pieta
Quote Reactie van @Zwaagdijk:
Als je denk dat het na de verkiezingen anders wordt heb je het mis. Het systeem is totaal verrot

Dat er redelijk wat rot in het systeem zit zijn we het wel over eens. Maar om nou gaan te propageren dat het net als in Duitsland moet gaat mij wat te ver. Zo'n vent die zegt: ik ga als prins "dicteren" wat wel kan en mag en wat niet. Als je iets wilt hoef je het maar aan mij, de prins, te vragen. Ik zal wel voor je beslissen. Dat zie ik toch echt niet zitten. Lijkt mij iets teveel op een dictatuur.
Maar ik verwacht niet dat na de verkiezingen alles anders wordt. Maar de nuance kan wel een keer wat anders komen te liggen.
+1
Bartlehiemboer
@Jhannes Pas op, tegenwoordig kun je met zo'n uitspraak al van je bed gelicht worden. Is net een nieuwe wet voor in de maak....
+2
j h p
Dit moet voor alle belangenbehartigers, incl die clubs zoals die van die Datema, een rood stoplicht zijn, de hele landbouw gaan ze offeren als ze dat nodig achten, zonder landbouw kunnen ze het ook geen landbouwakkoord noemen, sta je sterker om er niet aan mee te werken.
+3
ted9
@j h p Juist een akkoord aangaan met onbetrouwbaar volk is het laatste wat je moet willen.
+2
MBMB
Getver. Mooie praatje. Populair doen op boerenavonden. Maar een ChristenUnie wolf in schaapkleren. Aan tafel die kalkoen, en als je geluk hebt vreten we je maar half op. Kom niet en ik vreet je gewoon helemaal op. Mark had weer eens gelijk.
Vdejong
@Nevergiveup Das dan ook een boer waarschijnlijk. Die hebben geen aardappel in de keel, alhoewel ik heb wel eens gehoord dat MF rijders dat wel hebben.
Vdejong
@Nevergiveup Das dan ook een boer waarschijnlijk. Die hebben geen aardappel in de keel, alhoewel ik heb wel eens gehoord dat MF rijders dat wel hebben.😁

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , piet , toekomst , tweede kamer en piet adema geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!