Rabobank verwacht einde aan zuivelkrapte in 2023

Met een stijging van 1 procent in de zeven grootste zuivelexportregio's in 2023 lijkt er een einde te komen aan de krappe melkaanvoer en wordt de daling van 0,8 procent in 2022 gecompenseerd. Dat verwacht zuivelanalist Daniëlle Duindam van Rabobank. Voor 2023 wordt in Nederland een melkprijs tussen de 45 en 55 euro verwacht.

Deel dit topic

Reacties

altijdbeter
We beginnen boven de 60 cent en dan gem. over 2023 zou het 45 cent worden.
Dat met al die gigantisch toegenomen kosten, waarvan sowieso een deel niet teruggedraaid gaat worden (prijzen machines, uurlonen, abonnementen etc.)., komen er eind 2023 stoppers genoeg.
de Tank
Quote Reactie van @altijdbeter:
We beginnen boven de 60 cent

Jij weet de mp voor januari al?
+3
klant
Blij dat de rabobank dat zegt dan blijft de prijs dus hoog
de Tank
Bandbreedte van 10 euro, daar kunnen we wat mee.
j h p
@de Tank Moet je eens proberen bij een financieringsaanvraag. 🙄
robbies
Ik niet
+2
Melkboer16
Rabobank heeft weer een nieuwe zuivelexpert en die moet ook wat zeggen! Dat het geen 60 cent zal blijven kunnen we op onze klompen wel aanvoelen! Maar een prijs onder de 40 cent houdt de sector niet lang vol.
Persoonlijk luister ik liever naar de analyse van ABN
+3
j h p
GDT is weer 0,6% gestegen vandaag.
weurding
Dvhn 7 12

(klik om te vergroten)

+2
de Tank
@weurding Als je de 1e zin leest van dit stuk weet je precies wat de waarde van deze voorspelling is.
mlkvhoudr
Een prijs tussen de 45 en 55 euro is ook de gemiddelde mp dit jaar ongeveer toch, we gaan het wel merken wat 2023 brengt vopr 35 cent melken lukt in ieder geval niet mwt deze kosten

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkprijs , rabobank , melkaanvoer , nederland en zeven geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0