Illustratie van:
19

Massey Ferguson 3060 - Aftakas gestopt hoog/laag werkt niet

Hallo ik heb hier een storing aan een mf 3060 , de aftakas stopte in eens en ook werkt de hoog/laag en powershift niet meer en de 4wd wil niet meer uit , zegt iemand dit iets ? waar zou ik moeten zoeken?

Deel dit topic

Reacties

Waarschijnlijk zijn 1 van de elektrische stekkers links tegen de cabine geoxideerd , goed schoon maken en een beetje contact spray doet wonderen !
@zwaluw ok wist niet dat daar ook stekkers zitten
Zitten er 3 , meestal is het de verste , volgens mij is het wel een kwaal van de 3000 serie
Zekeringen in de neus nog heel? Of slecht contact/kabel verrot bij de Autotronic onder de cabine rechts.
@RobVolvo zekeringen voor onder de motorkap al gecontroleerd en stekkers bij de autotronic al gecontroleerd en eventueel vervangen
@Welgerap52 Zit ook nog een zekering onder de hefcomputer geloof ik, waar die precies ook weer van is weet ik even niet.. 🤔 Je hebt dus wel goede voeding en massa bij de computer?
@RobVolvo op de schakelaars van aftakas en 4wd staat spanning en op de kabel van af voor in de neus staat ook spanning rechts onder de cabine , maar er moet ook een signaal komen van af de dynamo dat de trekker bij laad want als het dynamo lampje brand dan werkt het ook niet dacht ik?
@Welgerap52 Nee klopt inderdaad. Als je computer geen signaaltje krijgt van de dynamo dat hij laadspanning heeft doet hij ook niks.
@RobVolvo heb je een idee hoe dat werkt ? laad prima bij en controle lamp gaat ook uit
Brand er toevallig nu ook een rood lampje in dashboard met tandwieltje?
Zal of je autotronic computer zijn, of je voeding ervan, maar zeer groot kans je lagedruksensor, deze vooral eerst testen en uitsluiten.
@NH-Ford soms brand het lampje als je de trekker start en dan gaat die ook niet uit en soms brand die met starten niet en gaat die ook niet aan , waar zou de lage druk zender zitten? en hoeveel bar is de lage druk?
@Welgerap52 Zou dan sensor even doorverbinden, kijken of dat effect heeft.
Sensor zit op rechterzijdeksel, net voor achteras. Iets voor je grote zuigfilter.
Een tweedraadssensor, die kabeltjes even doorverbinden.
Niet altijd laten zitten zo, gaat je computer niet in slaap.
Lagedruk moet 17 bar zijn , en is te meten op het verdeelblok onder de motorkap .
Ik had bij mijn 3050 een kabel onder de cabine die zo nu en dan sluiting maakte tegen een hydr leiding. Aftakas en hoog laag klapte er dan uit.
+1
Zit de originele Autotronic 1 nog op deze trekker? Dan zit het probleem waarschijnlijk onder de stekker die op de Autotronic zit geschroefd (middelste van de drie). Het inwendige contact van pen 1, dat is het signaal van de lagedruk schakelaar, is dan waarschijnlijk geoxideerd. Evt te testen met een andere Autotronic.
+2
Bedankt allemaal voor het mee denken ,van ochtond de de stekkers onder het dasboard ingespoten met contact spray ,toen werkte alles prima met een proefrit tot na een kwartiertje bij van het gas af gaan opeens het 4wd lampje ging branden. De 4wd kon ik wel uitzetten maar ging telkens weer aan. Een paar minuten later ging ook het bak druk lampje branden. en ook werkte de aftakas en powershift niet meer . Bak druk sensor door verbonden en toen werkte alles weer prima bak druk gemeten netjes 17 bar . toen dus een nieuwe bak druk schakelaar geplaatst en probleem opgelost tot nu toe (ik werd dus behoorlijk op het verkeerde been gezet doordat de autotronic eerder in storing ging dan dat het bak druk lampje ging branden)
@Welgerap52 Fijn dat het probleem nu opgelost is!!!! Gelukkig heb jij meer verstand van die electronica dan ik ( ga ik wel van uit). Vind het zelf best wel storings gevoelig.
Daarom heb ik ook een oud model trekker he.
Anders word het met mij helemaal niks wat trekkers betreft
  • 😉😉😉😉😉😉😉
Heel mooi !
+1
Dat drukzendertje gaat wel eens vaker kapot.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 3060 en hebben de trefwoorden massey ferguson , ferguson , aftakas , massey , storing , 4wd en powershift geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
19
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0