LTO: perspectief blijvers ons uitgangspunt in Landbouwakkoord

Quote:
Brancheorganisaties en ketenpartijen kunnen deelnemen aan de sectortafels bij gesprekken over het Landbouwakkoord. Daarmee is hun inbreng in het totale proces geborgd. Dat is een van de eerste besluiten die aan de 'hoofdtafel' zijn genomen. LTO meldt dat een akkoord alleen zin heeft als er daadwerkelijk perspectief komt voor blijvers.

Wie bepaalt wat de blijvers zijn?
Met een akkoord waarin je mee gaat met de waan van het stikstofprobleem zijn dat er steeds minder! Pasmelders gaat nergens over, kdw uit de wet was ook ooit voorwaarde, waarom is dat nu geen benoemde voorwaarde?

Agractie heeft zojuist een informatieverschaffing verspreid waarin ze wel duidelijk aangeeft pp te komen voor pasmelders, kdw uit de wet, scheiding van NOx en NH3, etc.

Deel dit topic

Reacties

Arnold1988
Het is bijzonder jammer dat er 2 partijen en 2 heel kleine partijen plaats nemen en in gesprek gaan en niet eerst denken aan de vakgroepen en overige partijen
robbies
@Arnold1988 de vakbond die jij hier eerder nog een Trojaans paard noemde?
Arnold1988
@robbies nee, dat was John Spithoven
Wel goed dat je het niet precies herinnert
pieta
@Arnold1988 Zou Robbies er over een week geen actieve herinnering meer aan hebben? 😁
Arnold1988
@pieta echte scherpte lijkt te ontbreken
pieta
@Arnold1988 Kan, ik heb weinig verstand van gebiedsprocessen en heel die overleggen. Ik steun SSC!
BertK
@Arnold1988 Kwaliteit van de inbreng en een rechte rug van de belangenbehartigers is ook heel belangrijk.
+1
Weidezicht
@BertK vindt het lijstje van agractie waarmee ze deze gesprekken in gaan, wel zeer robuust..alleen of lto dat dan weer hardop steunt???
Realisme
@Weidezicht die laatste vraag durf ik wel te beantwoorden. Waarschijnlijk steunen ze hardop en fluisteren ze wat anders. Ik vraag me vooral af of agractie deze zogenaamde lijst niet voor de bühne heeft rondgestuurd. Vind ze nogal als een hitsige bok dat overleg met de overheid ingaan. En als dat van dat beperkte ledenaantal klopt is het helemaal de vraag wat ze daar doen. Zoals John al zei worden we een of ander sector convenant ingeluld waardoor we bijkans rechteloos worden omdat we “zelf” onze handtekening hebben gezet. Niet namens mij maar ik heb niet het idee dat dat veel uithaalt.
Weidezicht
@Realisme ik vindt het allemaal met de dag moeilijker worden om mijzelf uberhaupt nog een mening te vormen. Wat is goed, wat is fout, wat is slim, wat is fout.
Weidezicht

(klik om te vergroten)

Arnold1988
@WeidezichtAgractie is dus weer eens niet goed op de hoogte
De gestelde eis over natuurgrond is wel leuk
Ze weten niet waarom het op dit moment juridisch niet mogelijk is om op dat vlak stappen te (laten) zetten
Ik noem dat een teken dat ze hun informatievoorziening niet op orde hebben
Ik zie nu dat Agractie het omschrijft als een doel. Dat is andere koek dan een eis om verder te onderhandelen. Gelukkig hoeven niet alle doelen gehaald te worden
Welke doelen wel gehaald gaan worden?
Het vierde doel maakt een redelijke kans
De overige doelen zijn kansloos.
+1
overstekend wild
Het zou Sjaak sieren als hij zijn mond eens zou houden en zich achter de rest zou scharen ipv altijd maar haantje de voorste te moeten zijn. Als of de agrarische sector om hem draait, arrogant

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , nh3 , nox en stikstofprobleem geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN