Minister wil bovennorm voor aantal GVE per hectare per 2032
Met de GVE-norm wil de minister een grondgebonden melkveehouderij vanaf 2032 borgen in aanvulling op gebruiksnormen en gebruiksvoorschriften. Daarmee wil hij bereiken dat zoveel mogelijk mest op eigen land geplaatst wordt en zo weinig mogelijk kunstmest aangevoerd.
Daarnaast bestaat dan een aanzienlijk deel van het bouwplan uit grasland voor de ruwvoervoorzieningen en ten behoeve van het behoud van de waterkwaliteit. ‘Een bovennorm uitgedrukt in GVE per hectare is ten aanzien van andere eenheden het meest eenvoudig, robuust en daarmee het beste uitvoerbaar en handhaafbaar, en sluit optimaal aan bij de visie op kringlooplandbouw’, schrijft de minister in de Kamerbrief.
Bron
Deel dit topic
Lees ook
Deel ook jouw kennis en inzicht
Hebben de thema's mest , melkveehouderij , piet , grasland , kunstmest , grondgebonden , tweede kamer , gve , hectare , piet adema en gve-norm geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!
Laatste
Reacties
Stel je voor.
Op de valreep grondgebonden,na meer als 30 jaar lullen
Ik roep de landbouw organisaties op om heel goed op te letten wat er vooral in de bijschriften op papier komt. Wanneer er voor de komende generaties geen perspectief is om mee te bewegen in de vaart der volkeren dan wordt de Nederlandse landbouw een 2e Noorwegen alleen dan zonder tarief muren. Dit zal betekenen dat onze bedrijven veel aan waarde gaan verliezen door waardeloze fosfaat rechten en grond waarop je dezelfde marges kunt halen dan in bijvoorbeeld Roemenië.