ABN: Melkveehouder boert goed, varkenshouder niet

Melkveehouders hebben in financieel opzicht een goed jaar achter de rug doordat de uitbetalingsprijzen harden stegen dan de voerprijzen. Voor varkenshouders was de situatie juist precies andersom, zo concludeert de ABN AMRO. Voor volgend jaar verwacht de bank eveneens hoge zuivelprijzen. Daarmee lig er een basis voor een goede melkprijs. De onzekerheid in de varkenshouderij blijft aanhouden.

Melkveehouders zagen de melkprijs in de afgelopen maanden met 50% stijgen. De krachtvoerprijzen, de grootste kostenpost op een gemiddeld melkveebedrijf, stegen met 30%. Hierdoor heeft de marge zich gunstig kunnen ontwikkelen, hoewel de bank geen concrete opbrengstramingen geeft. De hoge melkprijzen zijn te danken aan de onbalans op de mondiale zuivelmarkt, waardoor er schaarste is ontstaan. Dit is ook een gevolg van de gekrompen Europese melkproductie.

Deel dit topic

Reacties

+1
HansBa
Is dat nou weer nodig dat een bank deze informatie nav. de fiananciele gegevens van klanten rond bazuint?
bio boer
@HansBa dit is toch vrij algemeenn
HansBa
@bio boer dat is het ook maar toch vind ik het niet nodig voor een bank dit naar buiten te brengen. Alles wordt tegenwoordig tegen ons gebruikt dus ophouden hiermee. Van andere sectoren lees jr dat ook niet zo uitgebreid.
+2
Arnold1988
@HansBa stel je voor:
De bank maakt bekend dat de Nederlandse bakkers 30 % meer winst maken dan vorig jaar.
Of: het gaat erg lekker bij garagehouders. Winst is verdubbeld.
Dat zouden we rare berichten vinden
En onze eigen cijfers liggen op straat
Een grove schande
Ik heb geen machtiging afgegeven om mijn inkomen te delen met de rest van Nederland
de Tank
@Arnold1988 flauwekul, jouw inkomen wordt niet gedeeld.
Noorderling
@de Tank
Elke bv moet een jaarrekening deponeren bij het werkvoorzieningschap kvk. Kun je alles opvragen als je wilt.
Ook volstrekt overbodig maar goed.
de Tank
@Noorderling Niemand interesseer zich wat melkveehouders meer of meer verdienen, behalve melkveehouders zelf, die zich druk maakt dat het op straat ligt🙄
Arnold1988
Ik houd van krapte
hans1980
@Arnold1988 Nederland melkt anders vlot door

(klik om te vergroten)

+3
George
Hier staat de stand van de bankrekeningen ook hoger dan vorig jaar en dus is er ook weer wat verdiend dit jaar. We hebben alles weer betaald en we hebben er goed van geleefd. En dat is genoeg.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkprijs , varkenshouderij , melkproductie , varkenshouders , melkveehouders , melkveehouder , melkveebedrijf , zuivelmarkt , abn amro en marge geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0