DIE ‘STIKSTOFCRISIS’ IS VEEL ROTTIGER DAN U DENKT: ER KAN STRAKS ECHT NIKS MEER

Nog even over dat ‘stikstof’, er was sprake van een soort crisis inzake dat stofje. De aanhalingstekens danken hun bestaan aan het feit dat de stikstofcrisis helemaal niet om stikstof gaat, maar om verbindingen met dat element. Dat wordt hier uitgelegd, alsmede de achtergrond van de ellende. Waarom is die veel heftiger en schadelijker dan gedacht? Omdat je elk jaar een stikstofcrisis krijgt.

Het heeft alles te maken met: lijsten. Bij de recente presentatie voor Holland Gold in Leusden kwamen ze al ter sprake, de lijsten met de grootste uitstoters van stikstofoxiden en ammoniak. Johan Remkes is door de regering gevraagd met de boeren te onderhandelen over een scherpe daling van de uitstoot ervan. In dat proces kwam naar boven dat er lijsten zijn met de grootste uitstoters, de ergste zondaars zeg maar. Alleen bleken dat helemaal geen boeren te zijn, maar grote industriële bedrijven. Als je dan boeren gaat wegpesten, kun je het niet uitleggen dat bijvoorbeeld Schiphol niet ook gesloten wordt. De boeren hebben juist een grote bijdrage geleverd aan de reductie van stikstofoxiden sinds 1990. Bij ammoniak stagneert de afname wel, de laatste paar jaar, misschien is het daarom beter om over een ammoniakcrisis te praten.

arnowellens.eu/article/60685/…

Deel dit topic

Reacties

Jaap40
Heftig, gaat snel verkeerd zo...
groeier
Quote Reactie van @Jaap40:
Heftig, gaat snel verkeerd zo...

Idd ja,
google.com/url/…
groeier
De overheid wil naar totale controle, alles moet in de tang, idem als communisme.

Hier het bewijs erbij welke kant we straks opgaan.
google.com/url/…
de Tank
@groeier je kan natuurlijk niet op voorhand bewijzen wat er in de toekomst gaat gebeuren. Je bedoelt dat je er bang voor bent neem ik aan?
+1
Achso
@de Tank als het eruit ziet als mest, stinkt als mest, dan is het hoogstwaarschijnlijk mest
de Tank
@Achso mensen die er van overtuigd zijn dat boeren allerlei ellende verloorzaken hanteren dezelfde denkwijze
groeier
[quote="@de Tank"
Een wijze raad van Achso
de Tank
@groeier nee, het is een nietszeggende quote
groeier
Quote Reactie van @de Tank:
nee, het is een nietszeggende quote

Ging over de reactie van Achso
Adaptief boeren
Tja als alles verboden moet worden voor die arme geplaagde natuur, dan gaat de wal het schip keren en lek schieten
hans1980

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stikstof , ammoniak , uitstoot , schiphol , stikstofcrisis , remkes en boeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!