Grootste koeienboer Krimpenerwaard wil ondanks stikstofcrisis verder groeien: plan voor 180 extra koeien

Deel dit topic

Reacties

+6
casev2
Gas d'r op 💪
+2
jan 10
Goed om te zien dat er daar nog heel stel boeren zijn die hun nek nog durven uit te steken,(want Jaap is niet de enigste daar met mooi bedrijf)zij zijn de dragers van de krimpenerwaard.
casev2
@jan 10 ik denk idd, dat de "boerenleider", verderop aan die weg (ik weet dat hij meeleest hier 😉) nu ook weer moet gaan bouwen om bij te blijven bij Jaap 😎
+1
jan 10
Quote Reactie van @casev2:
ik denk idd, dat de "boerenleider", verderop aan die weg (ik weet dat hij meeleest hier ) nu ook weer moet gaan bouwen om bij te blijven bij Jaap

Jij heb ook een prachtstal erbij gebouwd casev,je doet nix onder bij je (grote ) buren.
+1
casev2
@jan 10 daar staan maar 30 stuks jongvee in Jan. Verder voorlopig nog bootjes, karretjes, oldtimers, karren, en sleurhutten. 60 euro de strekkende meter /jaar. Heb je zo'n schuur zo terugverdiend
+2
Vdejong
Bigger is better?
Jannus
Quote Reactie van @Vdejong:
Bigger is better?

Het is de roep om aan tafel te komen voor uitkoop
Vdejong
@Jannus dreigement? Als jullie niet (uit)kopen, dan zet ik er een stal bij?
Jannus
Quote Reactie van @Vdejong:
dreigement?

gewoon om het spel,het zijn vastgoed mannen die blijven ondernemen maar ook zo de winkel te koop aanbieden,kijk maar naar dat bedrijf in nunspeet
+5
Herbert
Er zijn nog steeds zat mensen in Nederland die tevreden zijn met een gemiddeld bedrijf en daar graag mee door zouden gaan of over willen nemen. Er is niks mis met ambitie en ik ben het ook totaal niet eens met de huidige politieke keuzes, maar het is toch ondertussen wel duidelijk dat de ruimte voor de melkveehouderij in Nederland zeer bevochten is en nog veel meer gaat worden. Dat er dan nog steeds boeren positief reageren op deze grootheidswaanzin kan ik al jaren met de kop niet bij.. Hiervoor in de plaats hadden ook 10 familiebedrijven kunnen staan. In elk geval nemen die 180 koeien de plek in van weer 2 bedrijven
+1
jan 10
Quote Reactie van @Herbert:
Er zijn nog steeds zat mensen in Nederland die tevreden zijn met een gemiddeld bedrijf en daar graag mee door zouden gaan of over willen nemen. Er is niks mis met ambitie en ik ben het ook totaal niet eens met de huidige politieke keuzes, maar het is toch ondertussen wel duidelijk dat de ruimte voor de melkveehouderij in Nederland zeer bevochten is en nog veel meer gaat worden. Dat er dan nog steeds boeren positief reageren op deze grootheidswaanzin kon ik al jaren met de kop niet bij.. Hiervoor in de plaats hadden ook 10 familiebedrijven kunnen staan. In elk geval nemen die 180 koeien de plek in van weer 2 bedrijven

Ik schat dat hij minstens15 hij mensen werk bied,maakt kaas,verkoopt kaas en staat op de markt en in supers.Zonder dit soort ondernemers(er zitten er nog gelukkig veel meer,groot en klein)was de krimpenerwaard 1 ruige bende.
Ze zijn allen de parels van de melkveehouderij.
Tja en hoe weet ik dat?,ik kom er bijna elke week in de buurt.:😃
.
+1
casev2
@jan 10 1 polder oostenlijker bij jullie zijn ook mooie bedrijven hoor jan. Wat wel opvallend is hier in de regio: het zijn bijna zonder uitzondering de kaasmakers die het gaspedaal ingedrukt hebben de laatste jaren, is bij jullie in de lopikerwaard, op een paar uitgekochte aan de noordkant na, het zelfde denk ik?
jan 10
Quote Reactie van @casev2:
1 polder oostenlijker bij jullie zijn ook mooie bedrijven hoor jan. Wat wel opvallend is hier in de regio: het zijn bijna zonder uitzondering de kaasmakers die het gaspedaal ingedrukt hebben de laatste jaren, is bij jullie in de lopikerwaard, op een paar uitgekochte aan de noordkant na, het zelfde denk ik?

Meeste gaan beetje half gas denk ik,gelukkig wel veel jonge boeren die met bedrijfsovername bezig zijn,100 plus bedrijven.
+1
deJong
@jan 10 niet zielig gaan zitten doen maar door beuken😁 land vergaren. Extra stal zoeken. Koeien melken💪
Herbert
@jan 10 ik heb er wel eens vaker wat voorbij van zien komen. Het gaat mij ook totaal niet om het bedrijf of persoon. Alles prachtig voor elkaar, maar dat dit de ruimte inneemt van anderen is toch wel duidelijk. Groei en externe overnames en inlijvingen was het normaal, tegenwoordig ligt dat wel wat anders met 3000+ die van hun stek afgejaagd gaan worden.
+2
jan 10
Quote Reactie van @Herbert:
k heb er wel eens vaker wat voorbij van zien komen. Het gaat mij ook totaal niet om het bedrijf of persoon. Alles prachtig voor elkaar, maar dat dit de ruimte inneemt van anderen is toch wel duidelijk. Groei en externe overnames en inlijvingen was het normaal, tegenwoordig ligt dat wel wat anders met 3000+ die van hun stek afgejaagd gaan worden.

Dat snap ik ,maar naar de krimpenerwaard gaat geen enkele boer van buiten heen,alleen als je er geboren bent kan je er boeren op het veen.!
huub
@Herbert met jouw redenatie hadden alle veehouders 10 koeien 20 zeugen en 100 kippen. Schaalvergroting is van alle tijd, het heeft ook gewoon heel veel voordelen.
+1
Farma_boerke
@Herbert zolang industrie en mobiliteit kan groeien, waarom de boer dan niet?
Er stoppen jaarlijks velen, die ruimte komt beschikbaar.
+2
January
@Herbert helemaal mee eens
de Tank
@Herbert Jij zet liever bedrijven in hokjes? 90 koeien/bedrijf is OK, 500 niet? Ieder moet vooral doen wat bij hem past. Als hij iedereen eerlijk en met respect behandelt dan gaan de handen van mij op elkaar, niet om het aantal koeien dat iemand melkt.
+2
Adaptief boeren
Vraag aan Jaap zijn buren of ze dat ook leuk vinden, heb de indruk dat het al druk is daar met aan en af rijdende vrachtwagens en trekkers die overal vandaan het voer naar hem slepen, dat lijkt niet meer op een normaal melkveebedrijf en ben ook helemaal niet blij met het beeld dat dat oproept in de samenleving, zulke ambitieuze mensen zouden op een gezond platteland geweerd moeten worden, een totaal ongeloofwaardige en verwerpelijke business, ga naar Amerika daar horen zulke jongens thuis p
cornelissen
@Adaptief boeren Als ik het stuk zo leest komt het op een andere locatie en ik neem aan grondgebonden.
Hier heb je ook wel enkele met een 300 stuks melkkoeien, maar hebben toch een kleine 200 ha.
Elvis
@cornelissen je hoort ze ook niet over onomkeerbare verplichtingen op de peildatum
cornelissen
Quote Reactie van @Elvis :
je hoort ze ook niet over onomkeerbare verplichtingen op de peildatum

Meende ,dat de vergunningsaanvraag nog loopt, zo te lezen.
jan 10
Quote Reactie van @Adaptief boeren:
Vraag aan Jaap zijn buren of ze dat ook leuk vinden, heb de indruk dat het al druk is daar met aan en af rijdende vrachtwagens en trekkers die overal vandaan het voer naar hem slepen, dat lijkt niet meer op een normaal melkveebedrijf en ben ook helemaal niet blij met het beeld dat dat oproept in de samenleving, zulke ambitieuze mensen zouden op een gezond platteland geweerd moeten worden, een totaal ongeloofwaardige en verwerpelijke business, ga naar Amerika daar horen zulke jongens thuis p

Heb je zeker een punt,veel verkeer als er ingekuild moet worden,heb wel de indruk dat er veel voor de buurt wordt gedaan,rijd zelfs jaarlijks een bus met oudjes door zijn stal.
kaasboerderijschep.nl/
Adaptief boeren
@jan 10 klopt in educatie en promotie is hij goed, maar dat verbloemd de werkelijkheid denk ik
ted9
@jan 10 hebben ze ook geen makelaardij
+3
jan 10
Quote Reactie van @ted9:
hebben ze ook geen makelaardij

Nee,dat is Johan Schep.
casev2
@jan 10 Het is voor onze polder gewoon fout gegaan toen de ruilverkaveling is afgestemd in de jaren 70. Alblasserwaard is wat dat betreft ons grote voorbeeld. Burgers in de buurten, en mooie ruilverkavelingwegen waar de boerderijen zitten.
jan 10
Quote Reactie van @casev2:
Het is voor onze polder gewoon fout gegaan toen de ruilverkaveling is afgestemd in de jaren 70. Alblasserwaard is wat dat betreft ons grote voorbeeld. Burgers in de buurten, en mooie ruilverkavelingwegen waar de boerderijen zitten.

Jazeker,er was bij jullie toen te veel weerstand,maar omdat het bij jullie niet door is gegaan is het in de lopikerwaard wel doorgegaan.
Tenminste zo heb ik begrepen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien en stikstofcrisis geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!