Pacht en fosfaatrechten: hoe zit het nu?

In 2018 is het stelsel van fosfaatrechten ingevoerd. Op basis van de Meststoffenwet zijn de fosfaatrechten toegekend aan de pachter. De pachter is niet wettelijk verplicht om bij einde pacht fosfaatrechten over te dragen aan de verpachter. In de meeste pachtovereenkomsten is hierover ook niets geregeld. Aan wie komen de fosfaatrechten aan het einde van de pacht toe? De pachtrechter gaf antwoord.

Deel dit topic

Reacties

+1
mlkvhoudr
Het is mjj na dit artikel gelezen te hebben niet duidelijk wanneer verpachter recht heeft op deel fosfaatrechten, zoals het er staat is dat wanneer er en hoevepacht en meer dan 15 hectare gepacht word.

Maar ik betwijfel of dat en geen of is in de praktijk
+1
achnaton
@mlkvhoudr Ook wanneer je alleen gebouwen pacht zonder land.
mlkvhoudr
@achnaton bij ons is het zo dat gebouwen van ons zijn, de ondergrond van t landgoed, ik heb nog paar hectare eigendom en losse en geliberaliseerde pacht korter dan 12 jaar meen ik. Maar mag toch niet stoppen van de potentiele opvolger😄
+2
Jawis
Dus als je de grond huurt maar de gebouwen niet bij reguliere pacht, krijgt de verpachter 25%
mlkvhoudr
@Jawis precies dat zou ook nog kunnen dat dat er staat

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's pacht , meststoffenwet en fosfaatrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
1.621