Dynamisch energiecontract.

Je ziet door de bomen het bos niet meer qwa energie aanbieders. Ben op zoek naar een aanbieder met een dynamische energiecontract. Wat zijn de goede en vooral ook waar moet je niet zijn. Kwam zelf de anwb tegen. lijkt mij wel wat zit toch wat meer achter dan alleen een mooi naampje en bvtje.

Deel dit topic

Reacties

+2
Spuit11
Ik zit bij Gulf. Vlotte afrekening aan het begin van de volgende maand. Bevalt me prima en betaal fors minder dan de variabele prijzen die je in de media leest
T60401
@Spuit11 was ik nog niet tegen gekomen. lijkt mij ook wel betrouwbaar. zit meer achter.
+1
cjw73
@Spuit11 over gulf stond deze week nog een stuk in telegraaf volgens mij. Staan al onder verscherpt toezicht omdat ze totaal geen financiële buffer hebben.
+1
Vantveen
Heb zelf net nieuwe stroom afgesloten. Over een maand weet ik meer
+2
Noknok
@Vantveen is niet zo moeilijk hoe het werkt, je betaalt per uur de stroom prijs. Je betaalt achteraf en vooraf als de stroomprijzen hard stijgen zoals afgelopen zomer. Deze maand kreeg je geld terug gestort en is december al voorschot van betaald.
Vantveen
@Noknok voorschot december was al minder dan de helft dan de laatste afrekening van de oude leverancier
Grensboertje
@Vantveen Zit hier al 7 jaar bij NieuweStroom, door de jaren heen en vooral in corona tijd altijd goedkoper geweest dan een vast contract en gewoon een hele transparante manier van werken die ze hebben. Duidelijk en uitgebreid portal waar je je verbruik qua gas en stroom terug kunt vinden tot op een kwartier precies. Je betaald naar verbruik per maand, dus vooral met gas betaal je in de winter meer dan in de zomer.

Augustus was even slikken, toen stegen de prijzen door paniek nogal hard en die klap heb ik hier wel gemerkt. Echter is energie op dit moment weer relatief goedkoop en door de hogere voorschot wat gerekend is kreeg ik, net wat @Noknok zegt deze maand geld terug. Waar andere aanbieders alleen maar praten over het verhogen van variabele tarieven.....

Variabel tarief in een onrustige markt is altijd lastig, maar een vast contract is er niet te krijgen en dan is Nieuwestroom wel een aanrader. Dacht dat ze voor hun eigen kosten 0.012ct per kWh rekenen. Volgens mij kan je elk moment van de dag weg bij Nieuwestroom, opzegtermijn is 1 dag.
+1
Zwaagdijk
@Grensboertje als je kijk hoe het hoogtepunt was in Augustus voor stroom 44 cent en nu weer rond de 15. Maar we komen van 5. Dus is nog steeds duur. Praat wel over groot verbruik.
kaas
@Vantveen al 3 jaar bij nieuwestroom werkt goed
de hoef
@Vantveen hier ook bij nieuwe stroom, de eerste maand was het een derde van wat ons nieuwe contract zou geworden zijn, zag vanmorgen wel dat hij nu boven de 25 cent zat
+1
Kanaal
dvhn.nl/economie/…

Deze drie energieleveranciers hebben geen financiële buffers
Gulf is 1 van deze 3 Verder geen ervaring mee.
Noorderling
@Kanaal
weet niet wat ze nog meer aanbieden, bij variabel contract is risico zeer beperkt in vergelijking met vaste prijsafspraken. Al zijn ze nu bij nieuwe klanten behoorlijk de gaten aan het dichten voor de nog lopende contracten. Betalen 5-10cent voor stroomlevering terwijl de buurman 70cent betaald voor afname.
+1
komelker 2
ANWB is alleen voor particulieren. Zelf zit gelukkig al meer dan een jaar bij Nieuwe Stroom. bevalt prima.
+1
paul1
Teruglever tarief is ook wel belangrijk
kaas
@paul1 die is ook variabel ik betaalde 3 maand geleden 40 cent per kwh en voor teruglevering was het 32 cent per kwh
sorry
Tibber
nieuwe stroom heeft niet zo'n beste recenties wbt klantenservice
+1
Edvof
@sorry
Afgelopen periode 2 keer contact gehad met nieuwe stroom. Binnen 15 minuten aan de telefoon. Netjes geholpen.
Ging over verlagen van de verwachte jaar afname. Onderbouwende stukken op de mail gezet en 3 week later was het geregeld.
Vorige week Facturatie adres laten wijzigen, online ingediend en binnen 24 uur geregeld.
Prima wat mij betreft
+1
Vantveen
@sorry Heb het gevraagd. Toen de prijzen opeens omhoogschoten waren de voorschotten te laag en kregen klanten 3 dikke facturen in een maand. Veel mensen snapte niet wat daar achter zat en wilde van alles. Relatief klein bedrijf wordt dan snel overspoeld.
Jaap40
@Vantveen als je systematiek van dit bedrijf niet begrijpt moet je er geen contract tekenen
Haijtink
@sorry Tibber is nieuw sinds deze zomer. Eigenlijk is het geen stroomleverancier maar een app bouwer waarmee je met de app je energie inkoop slim in kan zetten. Auto opladen op het goede moment, boiler aan als de stroom goedkoop is e.d. Alles gekoppeld aan je home automation, als je die hebt 😉 Tibber is vooral voor particulieren, je betaald geen opslag alleen een vast bedrag voor de app. Max 50000 kwh op jaarbasis. Weet niet of je bij Tibber ook gas kan inkopen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's bos , energie en bomen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!