Duitsland: forse stijging verkoop weidemelk

In Duitsland is de verkoop van weidemelk van januari tot en met september 2022 met bijna 30 procent gestegen. De reden voor de stijging is dat veel nieuwe zuivelmerken weidemelk aanbieden.

Deel dit topic

Reacties

matt
Ze stappen dus over van biologisch,naar weidemelk.
de Tank
Dus niet omdat de vraag groter is maar het aanbod.
Jean-PierreK
Als ik het artikel goed lees is er minder zuivel en met name minder biologische zuivel verkocht. Vermoedelijk mede vanwege de hoge prijs. Er is wel fors meer weidemelk verkocht. Ik kan het niet in het artikel terug vinden, maar ik kan me voorstellen dat dit te maken heeft met het invoeren van het keurmerk voor "haltungsform" bij zuivel. Zeg maar een Duitse vorm van beter leven keurmerk.

moproweb.de/news/moproweb-branche/…
spotmelker
Weidemelk is/wordt de standaard in het dagverse schap. Weg meerwaarde.
casev2
Beetje vreemd google translate artikel (hoop ik), anders is dit citaat wel degelijk reden tot zorg!

Quote:
De omzet uit de verkoop van biologische melk is, in tegenstelling tot de weidemelk, sinds juli 2022 gedaald met zo’n 16 procent. De vraag naar consumptiemelk in het algemeen is sinds januari gedaald met 7,2 procent.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's duitsland , verkoop en weidemelk geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!