Honderden boeren wachten op uitkoopregeling, 'onduidelijkheid is frustrerend'

Gisteren lekte uit dat het kabinet van plan is om de meest vervuilende bedrijven een stopbonus te bieden. Provincies willen dat minister Van der Wal snel duidelijkheid biedt aan alle boeren.

Deel dit topic

Reacties

+2
j h p
Stel een veehouder biedt zijn bedrijf aan voor de/een opkoopregeling en wordt afgewezen, hoeft hij/zij dan niet te voldoen aan de strengere milieueisen als die het bedrijf voortzet?
Veehouder wil wel, maar overheid niet.
kanniewaarzijn
@j h p Scherpe vraag!
+1
de Tank
@j h p Wellicht een goede actie als iedereen zijn/haar bedrijf aanbiedt, houdt ze een mooi poosje bezig.
+4
labella
@de Tank als ik mijn bedrijf al zou willen verkopen is de overheid wel de laatste die ik het zou aanbieden!!
+2
de Tank
@labella niet verkopen, alleen werk bezorgen.
marcsterreborn
@labella stoere praatjes
+1
labella
@marcsterreborn Is niks stoers aan, ik meen het echt! En onbetrouwbaardere koper dan de overheid is er niet!!
cjw73
@labella das wel zeker.
+1
HansBa
@labellain die gebieden heb je maar 1 koper meer.
+1
cjw73
@HansBa das bullshit. Kopers blijven er overal en altijd. Als ik zie wat particulieren en tbo's hier geven om aan land te komen. Dan zijn wij melkveehouders allang afgehakt.
HansBa
@cjw73 particulieren willen wel een stukkie voor het paard, maar er is geen boer meer die daar nog grond koopt als er niet meer bemest mag worden. Dus zonder overheid flinke waarde daling.
+1
cjw73
@HansBa particulieren kopen hier ook zo 10 hectare om er zelf natuur van de te maken. En bio blijft overal mogelijk en daar gaan we toch heen hoor. Hoe je het ook wendt of keert. Derogatie verdween, gewasbescherming fors minder nou dan gaan we mooi richting bio.
HansBa
@cjw73 je zegt het zelf eigenlijk al, met al die beperkingen daalt de waarde. Komt nog is bij dat de bank moeilijk gaat doen. l
cjw73
@HansBa die beperkingen gelden voor heel Nederland. En er komt elke dag minder land.
Vdejong
@labella Weet ik zo net nog niet. Hebben keurig ons geld gekregen en verder geen tegenslagen gehad van uit de provincie. Vind het alleen zo jammer dat er niets met de gebouwen gedaan wordt. Landerijen zijn verhuurd en huis is antikraak bewoond
+3
duitser
Mooi mismakelijke kop.

Nu denkt heel particulier Nederland dat boeren massaal willen stoppen en komt de regering weer goed weg met hun regeling. Zieltjes winnen.

Maar hoeveel van die boeren die hun bedrijf aangeboden hebben willen wel door? Hebben bv nog opvolger? Die willen zekerheid. Denken we bieden bedrijf aan en kijken we verder. Weten waar we aan toe zijn. Die bedrijven staan nu stil omdat de toekomst onzeker is en geen bank met hun mee wil.

Wanneer duidelijk wordt dat ze ook beroepsverbod krijgen en de prijs toch niet zo extreem is wil ik wel eens zien hoeveel van die “honderden” overblijven.
Arnold1988
@duitser wanneer dat maar duidelijk is voordat de handtekening gezet wordt!!!!!
+1
George
@duitser
Vanmorgen hier ook zo'n mooi artikel in Eindhovens Dagblad. Beetje boer is 4.8 miljoen Euro waard schreven ze waar hij bij uitkoop 20 % bovenop krijgt. Ze hadden er gelukkig wel bij vermeld dat er na belasting maar 10 % van over bleef. Verder heeft de gemiddelde boer 1.2 miljoen schuld stond erbij , 8 ton ging naar de belasting dus hielden ze 2.8 miljoen netto over. Tja ik denk dat de gemiddelde lezer dan denkt : Wat zeuren die boeren nou?
marcsterreborn
Quote Reactie van @George:
Tja ik denk dat de gemiddelde lezer dan denkt : Wat zeuren die boeren nou?

En zo is het natuurlijk ook
+1
George
@marcsterreborn
Als je 50 jaar bent en geen opvolgers hebt is het inderdaad een mogelijkheid om wat anders in het leven te gaan doen. Maar als je die wel hebt en je hebt een prima bedrijf is het natuurlijk wel een ander verhaal.
+1
Noorderling
Quote Reactie van @marcsterreborn:
En zo is het natuurlijk ook

met 14% inflatie wordt je keihard ingehaald door de tijd.
Laat de overheid maar een paar mooie boerderijen in de etalage zetten zodat je kunt ruilen.
Met de tijd dat jezelf wat moois gevonden hebt, trekt de overheid haar keutel weer in.

Zoals de titel stelt, onduidelijkheid is frustrerend. Een ding is duidelijk, dat het onduidelijk blijft. Zorgen dat je jezelf red, de overheid gaat niemand redden. Geen pas melder, geen NB vergunning die nu ingetrokken wordt door luchtwasser en onjuiste beoordeling, geen toeslagenaffaire slachtoffer en geen mijnbouwgedupeerde.
Roeien met de riemen die je hebt en laat je niet gijzelen door de overheid die je jaren in onzekerheid laat.
marcsterreborn
@Noorderling Roeien met de riemen die je hebt en laat je niet gijzelen door de overheid die je jaren in onzekerheid laat.
Ja, zo is het ook
George
Quote Reactie van @Noorderling:
Roeien met de riemen die je hebt en laat je niet gijzelen door de overheid die je jaren in onzekerheid laat.

Dat is ook gelul , als je pasmelder bent zit je al in onzekerheid net zoals degene die dicht tegen natura 2000 gebied zit.
+3
spotmelker
Zo te lezen tuinen we er nu mooi in. Een aantal ziet de kans om een mooi prepensioen te pakken waarmee het de politiek lukt om fictiebeleid erdoor te drukken waarvan we de gevolgen al weten.
hans1980
Deadline voor coalitie is 15 maart provinciale verkiezingen en 1e kamer

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's uitkoopregeling , van der wal , boeren en stopbonus geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
25
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
0