VIDEO: N2 en GEA presenteren samen dé mestverwerkingsoplossing #Eurotier


Weer een mogelijke technische oplossing, nu GEA er achter staat geeft dat meer vertrouwen maar of dit officieel als kunstmestvervanger erkend zal worden zal nog een uitdaging zijn:

Deze innovatieve mestverwerkingstechnologie stelt veehouders in staat om in één geïntegreerde oplossing niet alleen stikstofkunstmest lokaal op hun bedrijf te produceren, maar ook de uitstoot van ammoniak en methaan aanzienlijk te verminderen. Dit biedt een praktische oplossing om de huidige stikstof- en klimaatuitdagingen het hoofd te bieden, waarbij alleen elektriciteit en lucht als input worden gebruikt. De oplossing is gehuisvest in een 20ft container voor gemakkelijk transport en integratie in bestaande infrastructuur op de boerderij. Het voegt stikstof uit de lucht toe aan de drijfmest en verandert het in een efficiënte meststof, waardoor de gemiddelde gewasopbrengst met 40 procent toeneemt en de totale uitstoot van broeikasgassen van een landbouwbedrijf met wel 30 procent wordt verminderd.

De samenwerking en mestverwerkings-technologie werd gepresenteerd op EuroTier 2022 in het Duitse Hannover. GEA en N2 Applied zijn een exclusief partnerschap aangegaan voor de productie en wereldwijde distributie van de mestverwerkingsoplossing voor de veehouderij. De mestverwerkingseenheid zal wereldwijd beschikbaar worden gesteld via de verkooporganisatie van Gea.

Deel dit topic

Reacties

Grasbaal
En voor wie denkt wat komt dit bekend voor, we hebben er vorig jaar ook aandacht aan besteed na aanleiding van dit programma: maxvandaag.nl/sessies/themas/…

prikkebord.nl/topic/244773/

Hier het verhaal van de uitvinders:
Grasbaal
Wat kost het en wat levert het een veehouder op?

“De investering is € 250.000 tot € 275.000 per unit, en een unit kan de mest van 100 tot 200 koeien verwaarden. Er ontstaat een kunstmestvervanger met twee tot drie keer zoveel stikstof als de ingaande mest doordat stikstof uit de lucht wordt omgezet in een verbinding die aan de mest wordt toegevoegd. Tegelijkertijd wordt veel methaan en ammoniak weggevangen, dus verbetert de footprint aanzienlijk. De terugverdientijd van de investering is 5 tot 8 jaar.”

Bron: boerderij.nl/gea-farm-technologies-mest-als-derde-…
hypotheekboer
@Grasbaal 250-275k, da´s wel een beetje meer dan een kleine trekker zoals gezegd werd. Op de Eurotier ook nog even mee gesproken. Kost in de exploitatie nog wel een beetje stroom om de ammoniak om te zetten naar nitraat. Zit schijnbaar een element in wat verhit wordt naar 5000 graden. Zou graag een exploitatie berekening zien.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's transport , veehouderij , broeikasgas , stikstof , boerderij , veehouders , drijfmest , container , mestverwerking , mestbewerking , distributie , n2 , gea , eurotier 2022 en mestverrijking geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
1.088