Fosfaat- en stikstofexcretie dalen door veestapelkrimp

De excretie van fosfaat en stikstof vanuit de Nederlandse veestapel blijft dalen. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over het derde kwartaal. De verwachting is dat daarmee zowel de stikstof- als fosfaatexcretie onder de nationale en sectorale plafonds blijven die door de overheid zijn vastgesteld.

Deel dit topic

Reacties

tinus-1234
Excreties zouden toch ook weer aangepast (omlaag) worden of gebeurd dat niet neer. Scheelt weer heel klein beetje met wegvallen derogatie
cornelissen
Ik snap er weinig van, in de paar jaar dat we nog een flut derogatie hebben, wordt meteen maar afgesproken ,dat het nationale plafond wordt verlaagd.
Kars
@cornelissen sprak net eentje was net terug uit canada, heeft 6 maanden gezeten. Gewoon 150m3 de bunder per keer en voor de sneeuw nog partij mest erop. Wat liggen ze hier te mauwen over kg fosfaat teveel

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stikstof , fosfaat , cbs , overheid en veestapel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!