Rijkswaterstaat koopt boeren op vanwege stikstof, provincies zijn woedend: 'Niet de afspraak'

Rijkswaterstaat is op boerderijenjacht. Door stikstofrechten van veehouders op te kopen kunnen snelwegen worden aangelegd. Provincies hebben die vergunningen zelf ook hard nodig en dreigen de plannen van Rijkswaterstaat daarom nu te blokkeren.

Deel dit topic

Reacties

+5
Kars
Dus niemand heeft zijn zaakjes voor mekaar behalve de boeren. De overheid is in hun eigen val gelopen, waar ze dachten de boeren te kunnen naaien
+2
klant
@Kars laat ze elkaar maar uit de tent vechten hoe groter de bende hoe beter het is.
-Jan-
Quote Reactie van @Kars:
De overheid is in hun eigen val gelopen, waar ze dachten de boeren te kunnen naaien

Ze geven toe dat er iets niet goed aan is
+2
bio boer
Vind wel bijzonder dat zo veel boeren zo maklijk verkopen aan Rijkswaterstaat als ik het had verkocht zocht ik wel pasmelder die ik er mee lan helpen of andere collega boer
+2
Melkveehoudernh
Noorderling
@bio boer
op veel plekken kun je je kilo's slecht benutten.
Je zou alles op 1 hoop moeten vegen en dan uitdelen, je blijft als je niet aan je buurman verkoopt met behoorlijke overschotten zitten die niet benut worden. Waar IW vast wel wat mee kan door overal wat bedrijven op te kopen en zo een heel gebied af te dekken met heel veel verschillende bronnen.

Aan randen van 25km gebied heb je maar met 1 of 2 natuurgebieden van doen, wordt de puzzel al weer behoorlijk makkelijker. Als je er tussenin zit, waar de kans op pasmelders al kleiner is, liggen de kaarten heel anders op tafel.

Ja, ik deel dat bovenstaande eigenlijk waanzin is. Modellen..
de Tank
@Noorderling Laat dat eigenlijk maar achterwege.
Cowboy3
@bio boer Rijkswaterstaat is alleen geïnteresseerd in rechten waar na de uitspraak van 29-5-2019 (Vollenbroek) nog vee stond en wat is opgeven bij de GLB dat jaar.
+1
jan 10
Jacht op de boerderijen,nh3 wisselen voor no x ,en de pas melders hebben het weer voor het nakijken....Dat komt niet goed zo.
+1
BertK
@jan 10 Eigenlijk zou het rijk om de handel voor iedereen makkelijker te maken de emissierechten op moeten splitsen naar depositie rechten per natuurgebied en dat op een centrale beurs aanbieden. Jouw kilo emissie splitst dan in bijvoorbeeld 2 mol op natuurgebied A en één mol op B. Wie niets heeft aan A kan dan wel B kopen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's kopen , stikstof , veehouders , rijkswaterstaat , stikstofrechten en boeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!