Johan Vollenbroek on Twitter


Bron

Deel dit topic

Reacties

weurding
Weer negatief in het nieuws😪
+2
Twentsch Land
De afgelopen 20 jaar zijn de normen geregeld aangehaald zodat mest overschot in stand kan worden gehouden, je kunt je dan afvragen of er wel een mestoverschot is.
+1
Albert Altena
@Twentsch Land In de Minas tijd had ik een afvoer van 420 kg N. per ha.
Nu mag ik 170 kg. uit mest aanwenden. Duidelijk toch waar het overschot vandaan komt?
+3
Adaptief boeren
Ompoep Brabant presenteren het alsof het bewezen is
+1
spotmelker
Het is hetzelfde als "gelegenheid maakt de dief". Als je beleid introduceert o.b.v. rekenmodellen weet je wat je te wachten staat. De "fraudeurs" hebben dit gewoon in de gaten en maken daar dankbaar legaal gebruik van. Daarom moet ook dat hele stikstofbeleid o.b.v. Aerinietus van tafel.
+1
Jawis
@spotmelker ik fraudeer niet maar word wel benadeeld. Ik hoop dat er forse straffen volgen als ten laste legging bewezen wordt. Laakbare mening heb je...
+1
spotmelker
@Jawis ik kan niet over jouw situatie oordelen. Zelf ging ik er op voor 16 K€ omdat de gehaltes van een vrachtje afgevoerde mest als representatief voor jaarproductie wordt gezien. Wat ik bedoel is dat het systeem de oorzaak is ongeacht of je daar nu bewust of onbewust door fraudeert of benadeeld wordt. M.i. is gewasopbrengst i.c.m. bodemtoestand de enige werkbare referentie voor mestplaatsing. Dan heb je ook dit soort fraude niet meer.
cornelissen
[quote="@spotmelker" p="2066683"] M.i. is gewasopbrengst i.c.m. bodemtoestand de enige werkbare referentie voor mestplaatsing. Dan heb je ook dit soort fraude niet meer.

Maar daarom valt fraude nooit goed te praten. Geef dan wat meer geld uit voor lobbywerk. Lto was immers kind in huis bij het ministerie . ( zie aanvraag fosfaatrechten en het ontbreken van een knelgevallenregeling )
Door fraude ,hoewel dit nog bewezen moet worden , krijgt de sector een slechte naam en veel regelgeving, waar grondgebonden melkveehouders ook mee te maken krijgen. En misschien derogatie er door verspild hoewel we die stukken (woo) nog moeten krijgen
+1
pieta
Quote Reactie van @spotmelker:
M.i. is gewasopbrengst i.c.m. bodemtoestand de enige werkbare referentie voor mestplaatsing. Dan heb je ook dit soort fraude niet meer

Dan onderschat jij het. Dan hebben ze ineens reuzehoge opbrengsten en je mag zelf raden waar de bodemmonsters dan genomen worden.
spotmelker
@pieta geen individuele referenties maar regionale, gebaseerd op jaarlijkse monitoring. Dan kun je wat kilo's missen maar de mindere kosten en risico's compenseren dit ruimschoots.
Adaptief boeren
@pieta op de hei
spotmelker
@Adaptief boeren met GPS-coördinaten vanzelf....
pieta
@spotmelker Dan rijden ze er met de grondkar bij. 😁
+2
spotmelker
@pieta Jij bent veel te creatief maar op de hei prik je toch veel te veel stikstof?
pieta
@spotmelker Zou zomaar kunnen. Naar mijn idee moeten er gewoon randvoorwaarden komen. Heb je 1.000 vleesvarkens op jaarbasis dan is er minimaal 900 m3 mest te verantwoorden. Export naar het buitenland via een paar grensposten waar een NVWA-er het mestmonster neemt uit de vrachtwagen, de vrachtwagen met GPS gevolgd wordt, leeg terugmelden aan diezelfde post etc. Dat soort dingen. En anders zal er uiteindelijk voor keihard grondgebonden gekozen moeten worden. Geen grond, geen vee.
spotmelker
@pieta denk dat dat laatste in de maak is.
Weidezicht
@spotmelker was pas in de 2e kamer, adema zei, grondgebonden wordt de richting.
Adaptief boeren
@spotmelker ja ja doe jij wat met de stikstof cijfers van je grondmonsters?
T'is alleen fosfaat dat invloed heeft
spotmelker
@Adaptief boeren helemaal niks, zit door vruchtwisseling met pootaardappelen, plantuien en tulpen onder 40 kg NLV. Strooi op 1e jaars grasklaver begin april 200 kg KAS/ha anders mis ik de halve 1e snede. Daarna doet de klaver het werk totdat het na 2 jaar weer om gaat.
+2
pieta
Quote Reactie van @spotmelker:
Wat ik bedoel is dat het systeem de oorzaak is ongeacht of je daar nu bewust of onbewust door fraudeert of benadeeld wordt

Bewust frauderen ligt niet enkel aan het systeem.
spotmelker
@pieta jawel, het systeem geeft immers de gelegenheid.
pieta
@spotmelker Dat vind ik te makkelijk gedacht. Geef het systeem maar de schuld. Criminaliteit is ook de schuld van het systeem dan?
spotmelker
@pieta dat vind ik op mijn beurt weer te makkelijk 😄 Het systeem veroorzaakt (te grote) belangen die ook nog eens grotendeels onbestraft blijven. Een jaar of 10 geleden al aangekaart bij toenmalig DG van LNV. Antwoord: ja,ja, weten we maar we kunnen er niks aan doen.... zegt genoeg toch?
+2
pieta
Quote Reactie van @spotmelker:
Antwoord: ja,ja, weten we maar we kunnen er niks aan doen.... zegt genoeg toch?

Dat noemen ze liegen want ze kunnen er best iets aan doen. 😁
hans-hans
@pieta staf is te hoog voor een klein foutje wat begrijpelijk is de fout niet de boete(zelf maken hun/wij ook fouten)

grote fraude is bewust en daarom ook heel anders
j h p
Veel burgers zijn inmiddels zo ver dat ze denken dat iedere veehouder een mestoverschot heeft, ze kijken dan ook raar op als ik zeg dat ik altijd mest tekort kom, als je nog meer uitlegt vallen ze van hun stoel.
Dit soort koppen en berichtgeving doet er geen goed aan.
bio boer
@j h p zonder dero heeft 90% van de melkveehouders mest overschot 😜 dan alleen dierlijke mest
Kars
@bio boer normen maar aanscherpt komt die laatste 10% ook aan de beurt. We zijn al bijna gehalveerd in 15 jaar alweer.
j h p
@bio boer Nee hoor, die moeten dan mest omruilen voor kunstmest. 😜
Koeien boertje
@bio boer nee een mest tekort als je de gekochte kunstmest rekent
Cowboy3
"Boeren en transporteurs verdoezelen hun werkelijke mestboekhouding door lege vrachtwagens te laten rijden die op papier vol zijn met mest." Tjonge jonge dat we daar niet eerder opgekomen zijn.
Wat is die Johan met de broek vol toch een slimmerik 😭😭😭😭
+3
de jonge
In nijmegen zijn ook drugsnetwerken, zit iedereen uit nijmegen dan in de drugshandel johan??
+1
labella
@de jonge hij ziet er wel als een junk uit...
Rob07
Opnieuw een misselijke verdachtmaking. Bijna geen veehouder "rommelt" meer met de mestafzet.
Voor een paar m3 haalt het niet aan en bij enorme hoeveelheden slaap je niet meer.
+5
Dezeeuwseboer
Hij snapt het zelf ook niet meer.
Hoe kan een lege vrachtwagen nou mest dumpen😅

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , mestverwerking , twitter , johan vollenbroek en boeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!