BBB maakt kandidaten en ambitie bekend: 'We willen de grootste worden'Quote:
Meer dan 300 kandidaten voor de Provinciale Staten verkiezingen zijn vandaag gekozen op een vergadering van de BoerBurgerBeweging.

Deel dit topic

Reacties

+2
Vdejong
Nu maar hopen dat ze een eenheid blijven
marcsterreborn
@Vdejong blijven?
Hans van Bergen
@marcsterreborn De linkse trollenbrigade begint al te stuiteren.
+1
de Tank
@marcsterreborn 1 ding scheelt, de lat ligt in Den Haag niet zo hoog.
marcsterreborn
@de Tank das waar
Albert Peters
Grappig
Julius
Voor mij is politiek geen competitie wie er het grootste wordt.
+1
t zal wel
@Julius als t maar voort komt om zo het meeste invloed te krijgen is t n goeie gedachte... alles wat de agrarische sector n warm hard toe draagt moeten we zuinig op zijn, nu bepalen de buren en burgers ook al in grote mate wat je wel en niet mag in veel gevallen...
+1
slagakker
Laten we hopen dat ze de macht krijgen.Want wat er nu zit is helemaal niks. VVD/CDA voeren het programma van GL/PvdA en D33. Dus slechter kan niet . Als ze het slim spelen kunnen we een nieuw beleid krijgen in maart 2023 van PVV/JA21/BBB/VVD. Het CDA heeft zich tegen die tijd compleet vernietigd met hun standpunten.
Bartlehiemboer
Quote Reactie van @slagakker:
Laten we hopen dat ze de macht krijgen

Alles is door de huidige partijen zo dicht getimmerd. Elke nieuwe partij zal zijn periode alleen maar bezig zijn met het recht zetten van alles wat er fout is/gaat. Volgens mij kan een nieuwe partij helemaal niets. Zelfde als dat de gemeente in de verkiezingstijd van alles beloofde maar geen belofte waar kan maken door regels en geld gebrek. Nederland is gewoon failliet. Een nieuwe partij zal er nog de schuld van krijgen ook.
We gaan het zien. Vind het wel knap dat er nog mensen zijn die voor Nederland willen staan. Hoe makkelijk is het om te zeggen zoek het maar uit. Carolien kreeg zelfs al doodsbedreigingen (waarschijnlijk net als andere politicus) Toch zet ze door.
robbies
@slagakker jij hebt liever VVD dan CDA? Bijzonder
+1
slagakker
@robbies Ik bekijk het eigenlijk vanuit het standpunt van een meerderheid zoeken en dat schiet met die 5 zetels van CDA niet op. VVD houdt nog 21 zetels over,dus vanuit die hoek krijg je dan een meerderheid. Daarbij denk ik als VVD met rechtse partijen gaat regeren het wel weer goed komt. CDA is zover weggezakt, en al zouden ze verdubbelen sla je met 10 zetels nog geen deuk in een pakje boter. Wat ze hier in het brabantse in het verleden en deze week weer geflikt hebben dat kan gewoon niet. Ze hebben weer voor de deadline van 2024 gestemd omdat ze de coalitie niet willen laten klappen. Ze hadden gedacht de stedelingen binnen te halen met de Jonge en daar hebben ze zich in vergist ze hebben het platteland te grabbel gegooid(jammer). En dan de toeslagenaffaire,gaswinning,kwestie Omzigt en de stemmentrekker Mona Keijzer de deur wijzen hoe dom kun je zijn.De Jonge heeft gewoon de flair niet en tikkeltje arrogant,dat wil de nederlander niet.Maar snap je opmerking wel, maar ben wel reeel dat CDA er eigenlijk niks meer te zoeken heeft. Vertrouwen komt te voet en gaat te paard.
+1
robbies
@slagakker in maart 2023 stemmen we in de provincies. Daar hebben 5 zetels in de peiling voor Tweede Kamer niets mee te maken
slagakker
@robbies Daar heb je een punt. Maar de volgende tweede kamer verkiezingen kon mijn redenering wel eens kloppen. De provincies is in principe de 1ste kamer ,als rechts daar als blok de meerderheid krijgt kan de linkse kliek in de 2de kamer beslissen wat het wil maar dan strand het toch in de 1ste kamer door het rechts blok. Volgens mij gaat het roer dan toch een keer om en sneller dan je denkt.
Twentsch Land
CDA is al jaren PvdA met dat verschil dat ze een christelijk jasje aan hebben maar het begrip van dat jasje steeds minder beseffen.

@slagakker
Albert Peters
@Twentsch Land het is voor ons land niet te hopen dat rechts een meerderheid krijgt zoals wilders ,Baudet en soortgenoten
V d Plas zou nog kunnen net aan
+1
Twentsch Land
We hebben al eens een coalitie gehad van VVD en CDA .... dat ging best mooi !

Maar het is niet meer de VVD van toen en ook zeker niet het CDA van toen.

@Albert Peters
buorman
@Twentsch Land Hebben die toen de N2000 gebieden en bijbehorende regels ingevoerd waar de huidige coalities tegen aan lopen?
Twentsch Land
Kan maar zo, zou het niet weten. Het zegt me ook niet zoveel, met de toestand van nu en uitgaande dat ze dat toen hadden kunnen overzien was het vast niet zo besloten....vraag zonder antwoord blijft hoe een links kabinet het toen had besloten.

@buorman
de jonge
@buorman In 1992 brengen minister van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij Piet Bukman, minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer Hans Alders en staatssecretaris van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij Dzsingisz Gabor het Structuurschema Groene Ruimte uit. Hierin wordt een plan voor het tot stand brengen van de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) geschetst. De EHS moet via ecologische verbindingszones waardevolle natuurgebieden met elkaar verbinden. De nadere uitwerking hiervan wordt in handen gelegd van provincies en gemeenten. piet bukman was van het CDA !! Hans alders pvda en dzingisz gabor ook CDA
de jonge
@de jonge Het kabinet-Lubbers III (ook bekend als Lubbers-Kok) was het Nederlandse kabinet van 7 november 1989 tot 22 augustus 1994. Het kabinet werd gevormd door de politieke partijen Christen-Democratisch Appèl (CDA) en de Partij van de Arbeid (PvdA) na de Tweede Kamerverkiezingen van 1989.
slagakker
Albert Peters
@slagakker v d Plas zou kunnen maar de rest????voor mij ZEKER niet maar mijn mening is niet doorslaggevend
Melkboer16
@Albert Peters als rechts een meerderheid krijgt dan heeft het volk daarvoor gekozen! Dan heb je dat als overheid te accepteren en dien je een ander beleid te voeren.
En met de huidige realiteit kan Wilders zomaar eens de grootste worden. Maar ik gok dat dit niet gaat gebeuren.
Een paar dagen voor de verkiezingen kan nog veel gebeuren want wie heeft er toch op D66 gestemd want die stegen in korte tijd van 12 naar 27 om uiteindelijk op 24 uit te komen
+1
Albert Peters
@Melkboer16 daarom mag ik het wel vreselijk vinden als pvv alleen al bestaat
+3
pieta
Quote Reactie van @Albert Peters:
vreselijk vinden als pvv

Dat vind ik dus niet. De PVV bestaat omdat de andere partijen het op sommige vlakken laten lopen. Daar zit voor mij het probleem.
+1
de jonge
@Melkboer16 bijzonder he die stemmingsuitslagen de laatste jaren....
marcsterreborn
@de jonge gelukkig leven we in een democratie Trump
de jonge
@marcsterreborn amerika mag trots zijn op biden?? een demente ouwe man die niet meer weet waar hij is en wat hij zegt met alle gevolgen van dien ... zou eens hier iemand van een rechtse partij moeten zijn die zoveel blunders maakt dan werd ie compleet afgebrand...
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @de jonge:
zou eens hier iemand van een rechtse partij moeten zijn die zoveel blunders maakt

Dat gebeurt toch al jaren?
de jonge
kanniewaarzijn
@de jonge Wat denk je van alles wat onder Rutte is misgegaan?
+1
de jonge
@kanniewaarzijn ik schaar rutte niet meer onder rechts...
marcsterreborn
@de jonge dat Biden niet optimaal fungeert is geen reden om een Trumpje te doen
+2
Albert Peters
@marcsterreborn Biden is een mens en voor trump is geen benaming varken mag ik niet zeggen doe ik ook niet maar waar die wel op lijkt
+1
de jonge
@Albert Peters toch zijn er zat amerikanen die hem heel graag terug willen en feit is dat er onder zijn premierschap geen oorlog is begonnen,, als je dat dan een varken vind wat vind je dan van de andere presidenten die wel in oorlog zijn geweest
+1
pieta
Quote Reactie van @de jonge:
zat amerikanen die hem heel graag terug willen en feit

Ze willen hem zo graag terug dat de kandidaten die hij steunde voor de midterms niet gekozen zijn. Normaal gesproken verliest de zittende president de meerderheid in zowel de senaat als het huis van afgevaardigden als de mensen ontevreden zijn. En de mensen zijn ontevreden en toch weten de Democraten het verlies te beperken in het huis vn afgevaardigden en behouden ze naar alle waarschijnlijkheid de meerderheid in de Senaat. Puur omdat ze Toch liever Biden hebben dan Trump. En Biden is eigenlijk gewoon niks.
+4
robbies
@pieta de armoe is dat er in een land van dik 300 miljoen inwoners blijkbaar 2 seniele bejaarden als enigste beschikbaar zijn voor het presidentschap
pieta
@robbies Eens joh, ik ben het met je eens. Vreemd he!! 😁
Albert Peters
@robbies zeker raar als in zo een land bijn de halve bevolking een Trump maar 1 blikwaardig vind
de jonge
@marcsterreborn en wat is in jou ogen een trumpje dan?
pieta
Quote Reactie van @Melkboer16:
wie heeft er toch op D66 gestemd

Die kregen net als de Pvdd een flinke financiële bijdrage net voor de verkiezingen en waren de gehele dag overal op de radio met reclame te horen.
+1
Bartlehiemboer
@pieta Daarnaast, ben net een paar dagen naar Wageningen geweest (Wur) De studenten zien en horen alleen maar D66, Groen links. Heb "vakblaadjes" gelezen die daar maandelijks uitkomen. Ik heb met studenten gepraat. Werkelijk waar, ze zijn volgens mij helemaal gebrainwasht. Ze staan zover weg van de werkelijkheid en of de uitwerking. Hier zitten volgens mij veel van de stemmers.... En moet onze toekomst worden.
Arnold1988
@Bartlehiemboer Waarom naar de wur?
Bartlehiemboer
@Arnold1988 Verdieping. Ik bekijk en onderzoek graag meerdere kanten van van alles en nog wat. Dan pas wil ik voor mezelf een mening vormen. Die ik vervolgens niet ga opdringen aan een ander. Ieder moet zijn eigen onderzoeken en bevestigingen doen.
boer.
@slagakker VVD???????
January
En dan

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's verkiezingen , boerburgerbeweging en bbb geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!