Hoge stikstofboetes dreigen voor tientallen Overijsselse boeren

Voor het eerst dreigt een provincie boeren boetes voor te hoge stikstofuitstoot op te leggen. Het gaat om deels ‘onvergunde’ boerenbedrijven en is het gevolg van een rechterlijke uitspraak.

Tientallen boerenbedrijven in Overijssel dreigen boetes van „tien- tot honderdduizenden euro's” opgelegd te krijgen als zij hun stikstofuitstoot binnen zes maanden niet drastisch verlagen, of aanvullende stikstofruimte kopen om meer te mogen uitstoten. Dit stelt de provincie Overijssel in een brief aan minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof, VVD) en zegt gedeputeerde Tijs de Bree (Energie, Milieu en Arbeidsmarkt) tegen NRC.

Deel dit topic

Reacties

Grasbaal
Quote:
of aanvullende stikstofruimte kopen om meer te mogen uitstoten. Dit stelt de provincie Overijssel in een brief aan minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof, VVD) en zegt gedeputeerde Tijs de Bree (Energie, Milieu en Arbeidsmarkt) tegen NRC.

Dus volg het advies van Mark:

sorry
@Grasbaal filmpje van 3wkn geleden
+2
klant
@Grasbaal allemaal vooropgezet, provincies proberen samen met het rijk hoe ver ze kunnen gaan en wat voor reactie dit teweeg brengt.
Noorderling
@klant
Over de rug van de slachtoffers.
Je hebt een geweten of je hebt het niet.
BertK
@klant Als je positief denken wil, proberen de provincies het rijk uit.
Spuit11
@klant Ze gaan heel ver. Het eerste slachtoffer is al gevallen en heeft de hand aan zichzelf geslagen hoorde ik.
de hoef
@Spuit11 van de pas melders bedoel je
Spuit11
@de hoef ja, in Overijssel
+5
de hoef
@Spuit11 ongeloofelijk dat er geen uitweg meer was voor hem, door een verzonnen probleem
+3
@de hoef Het is ook verzonnen en niet meer als een papieren probleem opgesteld door ambtenaren en regering niet meer en niet minder .
+1
slagakker
@Spuit11 Diep triest vd Wal en Rutte zijn personen zonder geweten. Innen hun salaris gaan naar huis en liggen geen moment wakker van de ellende die ze veroorzaken. Ze moeten maar eens naar zo n gezin gaan als ze het lef hebben. Overgens veel sterkte voor de betrokkenen.
Arnold1988
@slagakker Ze gaan rustig op bezoek
Zitten ze echt niet mee
Ze voelen zich niet verantwoordelijk
+1
Van-Epscheuten
@Grasbaal/MarkvdO.. je kunt die stikstof rechten wel aankopen, maar dan zal er ook vergunningen verstrekt moeten worden op basis van extern salderen, anders kun je niks met je aangekochte rechten. Momenteel ligt de hele vergunning verlening in overijssel compleet stil…
+2
Bekkink
Het houdt niet op....
HansBa
Straks om 18.15u ned 1 een vandaag een Pas melder aan het woord.
+2
bio boer
Zo krijgt de boer en buger wel weer vertrouwen in de overheid !
Weidezicht
@bio boer en dat vertrouwen wordt al dagelijks groter.....
+1
Jan-T
Wettelijke zijn er geen ammoniak rechten. aan koop kan je dus ook geen rechten aan ontlenen misschien wel een lege portemonnee.

Dit moet de provincie oplossen en de boetes betalen zijn hebben wetten gemaakt die achteraf aanvechtbaar.?
bio boer
@Jan-T waarom denk je dat vergunning verlening stil licht in somige provincies zij weten ook niet meer waneer wel een vergunning mogen verlenen en waneer niet
Het uitwisselen van nh3 en nox is ook ruis over

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's kopen , milieu , stikstof , uitspraak , overijssel , stikstofruimte , stikstofuitstoot , christianne van der wal , van der wal en boeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
19
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
0